background img
banner
banner

Διαδικτυακή συνάντηση Αστέρα Τέμενης με τον κ. Αυγενάκη

ΜΕ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΑ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Η εγγραφή των αθλητικών σωματείων στα μητρώα της ΓΓΑ, είχε σαν πρώτη επιβράβευση την επιχορήγηση των 2.500 ευρώ, για την οποία χρειάστηκε να παρέλθουν 12 ολόκληρα χρόνια από την τελευταία φορά που επιχορηγήθηκαν.

Παράλληλα οι διοικήσεις που έτρεξαν να καλύψουν όλες τις προϋποθέσεις στα απαιτούμενα έγγραφα της ΓΓΑ, είδαν να ανταμείβονται οι κόποι τους και παράλληλα να έχουν κάθε νόμιμο δικαίωμα σε ότι πρόκειται να ακολουθήσει.

Όπως για παράδειγμα την ώρα που θα κληθούν να ψηφίσουν, σε ένα νέο οικονομικό κονδύλι που μπορεί να διατεθεί, να συμμετέχουν στα πρωταθλήματα με όλα τους τα τμήματα

Επαφή Αυγενάκη με εγγεγραμμένα σωματεία στο μητρώο της ΓΓΑ

Σε αμεσότητα και διαδικτυακά τα θέματα που απασχολούν ομάδες και ακαδημίες
Από τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου και κάθε μεσημέρι 3:00 με 5:00, ξεκίνησε η επικοινωνία του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με όλα τα σωματεία που μέχρι σήμερα έχουν εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ.

Αυτή την εβδομάδα η συζήτηση με τα σωματεία συνεχίζεται, σε ένα γεγονός που για πρώτη φορά συναντάμε στον χώρο του αθλητισμού.
Η άμεση και δημόσια επικοινωνία με τον ίδιο τον υφυπουργό και μάλιστα να απαντά στις περισσότερες ερωτήσεις που δέχτηκε.

Για τον συγκεκριμένο εποικοδομητικό διάλογο έχουν κινητοποιηθεί να μπουν στο πρόγραμμα και σωματεία της περιοχής μας, τα οποία έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους στο μητρώο της ΓΓΑ.

Συζήτηση του υφυπουργού με Αστέρα Τέμενης

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, είχε διαδικτυακά χθες συζήτηση με τα μέλη του ΔΣ του Αστέρα Τέμενης: Πάνο Κουτρόπουλο και Νίκο Παπαδόπουλο.
Στα διοικητικά στελέχη του Αστέρα δόθηκε η ευκαιρία να θέσουν κάποιες ερωτήσεις και έλαβε απαντήσεις συγκεκριμένες:

Αν θα υπάρξει σταθερή ετήσια οικονομική ενίσχυση στα εγγεγραμμένα στο μητρώο ερασιτεχνικά σωματεία;
Αυγενάκης: Πλέον είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τον ακριβή των ερασιτεχνικών σωματείων σε όλη την επικράτεια κι έτσι μπορούμε να προγραμματίσουμε οικονομική ενίσχυση σε συνεργασία με τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών.

Τι θα γίνει με τα σωματεία που δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ, θα έχουν τα ίδια δικαιώματα;
Αυγενάκης: Η πλατφόρμα του μητρώου είναι ανοιχτή και επομένως όποιο σωματείο επιθυμεί μπορεί να εγγραφεί. Όσα δεν εγγραφούν, φυσικά και δεν θα έχουν ισότιμα δικαιώματα με τα εγγεγραμμένα.

Τι απαντάτε σε αυτούς που ισχυρίζονται ότι τα μη εγγεγραμμένα σωματεία είναι «παράνομα»;
Αυγενάκης: Πολλά σωματεία δεν το θεώρησαν απαραίτητο να εγγραφούν στο μητρώο, σε άλλα προέκυψε «ωχαδερφισμός», άλλα δεν πληρούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, παρ’ όλα αυτά υπάρχει το χρονικό περιθώριο εγγραφής. Πάντως οφείλουμε όλοι να λαμβάνουμε υπ’ όψιν μας τον νόμο και να τον τηρούμε.

Από τα μέλη της διοίκησης του Αστέρα τέθηκαν κι άλλα ερωτήματα, για τα οποία ο Υφυπουργός υποσχέθηκε να τα απαντήσει, αφού πρώτα σταλούν εγγράφως στο μέιλ του.
Επιγραμματικά ρωτήθηκε:
g Εάν θα γίνουν νομοθετικές ρυθμίσεις, όσον αφορά τους Δήμους και την οικονομική – υλική βοήθεια που μπορούν να προσφέρουν στα σωματεία.
g Αν τα ποδοσφαιρικά σωματεία που είναι στο μητρώο μπορούν να έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές της ΕΠΟ, όπως γίνεται στις Ομοσπονδίες άλλων αθλημάτων.
g Εάν από τις ΕΠΣ (Ενώσεις) ανά την Ελλάδα θα υπάρχει η ίδια αντιμετώπιση στα σωματεία του μητρώου και στα μη εγγεγραμμένα.

– Ο Αστέρας Τέμενης συγχαίρει τον Υφυπουργό κ. Αυγενάκη, που για πρώτη φορά σε ανοιχτή γραμμή έδωσε την ευκαιρία για απ’ ευθείας διάλογο, υποβολή προτάσεων και κατάθεση απόψεων, σε όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr