background img
banner
banner

Διασπορά covid σε πρωτοφανή επίπεδα στην Αιγιάλεια

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΙΜΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ – ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΑ ΕΛ.ΤΑ.

Σχολεία, υπηρεσίες, επιχειρήσεις αλλά και πολλά σπίτια της Αιγιάλειας έχει πλήξει το τελευταίο διάστημα ο κορωνοϊός. Η διασπορά φαίνεται πως μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, γεγονός άκρως ανησυχητικό για τη συνέχεια. Ήδη χθες καταγράφηκαν στην Αχαΐα 112 κρούσματα και προχθές 97 με rapid tests και μοριακά να αυξάνονται λόγω του φόβου που έχει κυριεύσει τους κατοίκους της περιοχής αλλά και της επέκτασης της «αλυσίδας» των ανθρώπων που έχουν έρθει σε επαφή με κρούσματα.

Ήδη, η Επιτροπή των επιδημιολόγων φέρεται να καταλήγει στο να εισηγηθεί την είσοδο ολόκληρης της Αχαΐας στο «βαθύ κόκκινο». Η Επιτροπή συνεδρίασε χθες και απεφάνθη πως πρέπει να μπει σε κατάσταση συναγερμού όλος ο νομός και όχι μόνο η Πάτρα. Το ζήτημα θα τεθεί εκ νέου αύριο Παρασκευή που θα συνεδρίαση η Επιτροπή.

Με κορωνοϊό τρεις από τους έξι διανομείς των ΕΛ.ΤΑ. Αιγίου

Διασπορά με ιδιαιτέρως ανησυχητικά αποτελέσματα υπήρξε τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο Ταχυδρομείο Αιγίου όπου μέχρι χθες είχαν νοσήσει οι τρεις από τους έξι διανομείς, επί συνόλου δέκα ατόμων προσωπικού. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι τα περιστατικά συνδέονται μεταξύ τους, ενώ κρίσιμες αναμένονται οι επόμενες ημέρες διότι εν αγνοία τους κινούνταν στους χώρους των ΕΛ.ΤΑ. και διένειμαν αλληλογραφία από σπίτι σε σπίτι…

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα υπήρξε ένδειξη μέσω rapid test για κρούσμα κορωνοϊού σε εργαζόμενο και έγινε απολύμανση στους χώρους, ωστόσο οι υπόλοιποι εργαζόμενοι δεν το γνώριζαν και πήγαν στην υπηρεσία τους κανονικά την Τρίτη, με δύο από αυτούς ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε χθες, να έχουν προσβληθεί από τον ιό. Τη Δευτέρα και την Τρίτη όμως είχαν συναναστραφεί και με τους υπόλοιπους οι οποίοι χθες υπεβλήθησαν σε τεστ… Παράλληλα, μη γνωρίζοντας ότι είχαν κολλήσει, τη Δευτέρα και την Τρίτη διένειμαν κανονικά αλληλογραφία από πόρτα σε πόρτα, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους και για διάδοση του ιού μέσω δεμάτων και γραμμάτων… Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή το γραφείο διανομής θα παραμείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους.

Αποτέλεσμα της κατάστασης πάντως, ακόμη και αν τα σημερινά τεστ βγουν αρνητικά και δεν έχει υπάρξει διασπορά σε περισσότερους υπαλλήλους των τοπικών ΕΛ.ΤΑ., είναι ότι το μισό Αίγιο, για 15 ημέρες που θα απέχουν οι νοσούντες από τα καθήκοντά τους και θα βρίσκονται σε καραντίνα, δεν θα λαμβάνει δέματα και γράμματα…

Κλείνουν τμήματα το ένα μετά το άλλο στα σχολεία

Μη διαχειρίσιμη αρχίζει να γίνεται η κατάσταση στα σχολεία της Αιγιάλειας όπου τα κρούσματα σποραδικά αυξάνονται, τμήματα κλείνουν και μαθητές… φορτίζουν συσκευές για τηλεκπαίδευση… Κι όλα αυτά ενώ, ΄΄οι ενδείξεις και η λήψη μέριμνας με τα ειδικά μέτρα γίνονται στις περιπτώσεις των συμπτωματικών. Οι πιο επικίνδυνες καταστάσεις όμως σχετίζονται με τους ασυμπτωματικούς που δεν γνωρίζουν ότι έχουν νοσήσει΄΄, επισημαίνει ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Αιγιαλείας Δημήτρης Ελευθεριώτης, που προσπαθεί να διαχειριστεί μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, με μεγάλο αριθμό σχολείων να έχει χρειαστεί να απολυμανθούν το τελευταίο διάστημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο χθες έγιναν απολυμάνσεις σε έξι σχολεία του Αιγίου, είτε με επιβεβαιωμένα περιστατικά στο περιβάλλον τους είτε με σχετιζόμενα με μαθητές, εργαζόμενους ή εκπαιδευτικούς κρούσματα.

Έτσι, σε αναστολή είναι για 14 μέρες το τμήμα Ε2 του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος και η Δ΄ τάξη του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου επίσης λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος. Οι μαθητές, αν δεν παρουσιάσουν κάποιο σύμπτωμα, θα επιστρέψουν στο σχολείο στις 25 Φεβρουαρίου, ενώ μέχρι τότε τα μαθήματα θα γίνονται μέσω τηλεκπαίδευσης, καθώς πρέπει να εφαρμοστεί το πρωτόκολλο περιορισμού διασποράς του covid-19 (καραντίνα).

Εργαζόμενη στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου βρίσκεται σε καραντίνα διότι είχε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Απολύμανση έγινε στο 7ο Δημοτικό και 8ο Νηπιαγωγείο Αιγίου, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, στο 10ο Δημοτικό Σχολείο, το 5ο Νηπιαγωγείο Αιγίου και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αιγίου.

Αρνητικό το νήπιο του 3ου Νηπιαγωγείου

Μία θετική είδηση έχει να κάνει με τα αποτελέσματα του μοριακού τεστ στο κοριτσάκι από το 3ο Νηπιαγωγείο Αιγίου που το πρωί του Σαββάτου βρέθηκε θετικό στον δειγματοληπτικό έλεγχο του ΕΟΔΥ στα Υψηλά Αλώνια. Το κοριτσάκι βρέθηκε αρνητικό στον κορωνοϊό στο μοριακό τεστ που υπεβλήθη. Υπενθυμίζεται ότι οι γονείς και το αδελφάκι του είχαν βγει αρνητικοί και στο rapid test.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr