background img
banner
banner

Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα covid

ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΔΥ

39 νέα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου στην Αχαΐα, επί συνόλου 46 στη Δυτική Ελλάδα. Η αυξητική τάση που παρατηρείται στη γειτονική Πάτρα επηρεάζει και την Αιγιάλεια που δείχνει να παρουσιάζει περισσότερες μολύνσεις ανά εβδομάδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, την προηγούμενη εβδομάδα καταγράφηκαν 27 κρούσματα στον δήμο Αιγιαλείας, 427 στον δήμο Πατρέων, 11 στον δήμο Καλαβρύτων, 13 στον δήμο Ερυμάνθου και 45 στον δήμο Δυτικής Αχαΐας. Μία εβδομάδα πριν τα κρούσματα ανέρχονταν σε 14 στον δήμο Αιγιαλείας, 182 στον δήμο Πατρέων, 3 στον δήμο Καλαβρύτων, 5 στον δήμο Ερυμάνθου και 13 στον δήμο Δυτικής Αχαΐας.

Έτσι, από τις 11 Ιανουαρίου, παρατηρείται μεγάλη αλλαγή ως προς τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού καθώς από τα 8 δηλωμένα ενεργά κρούσματα η Αιγιάλεια, λιγότερο από ένα μήνα μετά, ο αριθμός των κρουσμάτων είναι παραπάνω από τριπλάσιος. Κι αυτό ενώ έχουν δηλωθεί επίσημα και έχουν καταμετρηθεί 27 κρούσματα την περασμένη εβδομάδα, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις πολιτών που δεν έχουν καταστήσει γνωστό στον ΕΟΔΥ ότι έχουν νοσήσει και οι οποίοι σχετίζονται με επιβεβαιωμένα κρούσματα, πράγμα που σημαίνει ότι ο αριθμός νοσούντων κορωνοϊού στην Αιγιάλεια μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος.

Επίσης, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα στην Αιγιάλεια είχαν καταγραφεί 14 μολύνσεις, πλέον ο αριθμός έχει διπλασιαστεί…

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι σήμερα σε εργαζόμενους του ΝΠΔΔ

Εν τω μεταξύ, με στόχο την μέγιστη δυνατή προφύλαξη των εργαζομένων στις δομές του δήμου Αιγιαλείας και κατ’ επέκταση της τοπικής κοινωνίας, θα διενεργηθούν εκ νέου δειγματοληπτικοί έλεγχοι στους εργαζόμενους του ΝΠΔΔ «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας». Συγκεκριμένα σε συνεργασία με τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. σήμερα Τρίτη 9 Φεβρουαρίου το πρωί, δόθηκε η δυνατότητα στο σύνολο των εργαζομένων στις εν λειτουργία δομές και υπηρεσίες του ΝΠΔΔ να κάνουν rapid test. Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr