background img
banner
banner

Εμβόλια… με το σταγονόμετρο στην Αιγιάλεια

ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΑ

Μικρότερη φαίνεται πως είναι τα τελευταία εικοσιτετράωρα η επιδημιολογική επιβάρυνση της περιοχής σε ό,τι αφορά τον covid-19. Την ίδια στιγμή, η αστοχία του κεντρικού σχεδιασμού των εμβολίων έχει αγχώσει τους κατοίκους της Αιγιάλειας, με την ηλικιακή ομάδα των 75 έως 79 ετών να μην έχει πρόσβαση κλεισίματος ραντεβού ως το Σάββατο, ελλείψει ποσοτήτων εμβολίων στην περιοχή.

Ο σχεδιασμός για τη λειτουργία τριών εμβολιαστικών κέντρων στην περιοχή έχει πάει… περίπατο καθώς ακόμη μόνο το Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου) λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο με τα Κέντρα Υγείας Αιγίου και Ακράτας να βρίσκονται στην αναμονή τη στιγμή που πληθαίνουν οι αντιδράσεις από όσους εξαναγκάζονται να μεταβαίνουν χιλιόμετρα μακριά για να εμβολιαστούν, όπως στις δομές Άνω Πόλης Πατρών, Χαλανδρίτσας, Καλαβρύτων και Ναυπάκτου.

Δεν ήρθε εμβόλιο της Astra Zeneca στην Αιγιάλεια

Είναι χαρακτηριστικό, όπως έκανε γνωστό στο protionline.gr ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιγιαλείας Γιώργος Σπηλιόπουλος, ότι για την ηλικιακή ομάδα των 60-64 το ενδεδειγμένο εμβόλιο της Astra Zeneca δεν… έφτασε ποτέ στην Αιγιάλεια, με αποτέλεσμα όσοι το έκαναν να μετέβησαν στην Πάτρα…

Παρόλα αυτά, και μετά τις πιέσεις που ασκήθηκαν από δήμο, Περιφέρεια αλλά και βουλευτές του νομού, έγινε γνωστό ότι… αχνοφαίνεται η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ακράτας ως εμβολιαστικού κέντρου τις επόμενες ημέρες αν και ο επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Σπύρος Μάρκου, ακόμη δεν έχει επίσημη ενημέρωση.

Ξανά δυνατότητα για ραντεβού για τους 75-79 ετών

Την ίδια στιγμή, η μεγάλη ηλικιακή ομάδα των 75- 79 ετών στην περιοχή, τις τελευταίες ημέρες τέθηκε εκτός πλατφόρμας γεγονός που δημιούργησε μεγάλη ανασφάλεια. Ο λόγος έχει να κάνει με την έλλειψη εμβολίων που όπως φαίνεται στέλνονται με το… σταγονόμετρο και δεν καλύπτουν τις ανάγκες και τη ζήτηση που υπάρχει στην περιοχή. Όπως έκανε γνωστό ο κ. Σπηλιόπουλος, φαίνεται πως το σύστημα δίνει και πάλι τη δυνατότητα κλεισίματος ραντεβού τις τελευταίες ώρες με την… ελπίδα να καλυφθεί η ομάδα αυτή του πληθυσμού. Μέχρι το Σάββατο πάντως υπήρχε αδυναμία κλεισίματος ραντεβού τόσο από τα φαρμακεία που έχουν αναλάβει να εξυπηρετούν τους πελάτες τους όσο και από το ΚΕΠ ή το Νοσοκομείο.

΄΄Όλα τα ραντεβού είναι κλεισμένα για την Αιγιάλεια με βάση τον αριθμό των διαθέσιμων εμβολίων ως τώρα΄΄, σχολίασε στo protionline.gr ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου Σωτήρης Κοίλιας που επίσης διαμέσου του Συλλόγου, έχει ζητήσει αύξηση των εμβολιαστικών κέντρων αλλά και των σκευασμάτων, για την κάλυψη του πληθυσμού. Σημείωσε ακόμη πως ΄΄ο κόσμος έχει ενδιαφέρον για τα εμβόλια και αυτό το εισπράττουμε κι εμείς στα ιατρεία. Όμως όταν η λύση της Πάτρας και των Καλαβρύτων τους αποτρέπει καθώς δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν τόσα χιλιόμετρα και φοβούνται να εκτεθούν λόγω του ιού΄΄.

Ερωτηθείς πάντως αναφορικά με την διασπορά στην Αιγιάλεια, ο κ. Κοίλιας παρατήρησε πως με βάση την εικόνα που έχει, τα τελευταία εικοσιτετράωρα φαίνεται μία κάμψη αφού και τα καταγεγραμμένα νέα κρούσματα είναι λιγότερα κάτι που αποδεικνύεται και από τον αριθμό των τεστ που διεξάγονται.

Επίκεινται κι άλλοι μαζικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι του πληθυσμού

Εν τω μεταξύ, το αίτημα του δήμου Αιγιάλειας για μαζικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους του πληθυσμού εκφράστηκε εκ νέου σε επικοινωνία που είχε την Παρασκευή με τον ΕΟΔΥ η αντιδήμαρχος Διοίκησης Μαρία Σταυροπούλου. Μιλώντας στo protionline.gr είπε πως της κατέστησαν γνωστό ότι και αυτή την εβδομάδα θα διενεργηθούν προληπτικοί έλεγχοι στην περιοχή, ενώ το πρόγραμμα θα της γνωστοποιηθεί σήμερα. Την ίδια στιγμή, σήμερα Δευτέρα συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του δήμου με μοναδικό θέμα συζήτησης την πρόσληψη προσωπικού για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19.

Παρέμβαση των κομματικών οργανώσεων Αιγιαλείας του ΚΚΕ

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσαν οι κομματικές οργανώσεις Αιγιαλείας του ΚΚΕ, επισημαίνοντας πως η πανδημία έφερε απότομα στην επιφάνεια τη τραγική πραγματικότητα στη δημόσια υγεία και φανέρωσε τη γύμνια του ΕΣΥ, με διαχρονική ευθύνη όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας το γεγονός ότι από την αρχή των μνημονίων και μέχρι το 2019 δεν έγινε καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας σε όλη τη χώρα και πως όλες οι κυβερνήσεις μείωναν σταδιακά τον προϋπολογισμό για την υγεία, κάνοντας βήματα προς την ιδιωτικοποίηση του κλάδου Υγείας, και μάλιστα έκλεισαν και δύο νοσοκομεία του νομού μας.

Κατέφθασε η δεύτερη δόση στο Παράρτημα ΑμεΑ Αιγίου

Εν τω μεταξύ, κατέφθασαν τα εμβόλια της δεύτερης δόσης στο Παράρτημα ΑμεΑ Αιγίου. Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος Νίκος Σταθακόπουλος, ΄΄στο πλαίσιο της εφαρμογής από την κυβέρνηση του επιχειρησιακού σχεδίου «Ελευθερία» και με την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου, ξεκίνησε την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου η δεύτερη δόση του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στη δομή του Παραρτήματος ΑμεΑ Αιγίου΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr