background img
banner
banner

Ενισχύθηκε με γεωπόνους το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας Αιγιαλείας

ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ – ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ «ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ

Ενισχυμένο με προσωπικό είναι το τελευταίο διάστημα το Περιφερειακό Γραφείο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Αχαΐας. Η Περιφέρεια ικανοποίησε σε σημαντικό βαθμό το πάγιο αίτημα της στελέχωσης του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας Αιγιάλειας το οποίο εξυπηρετεί τον αγροτικό πληθυσμό της περιοχής καθώς και επιχειρήσεις που εξάγουν αγροτικά προϊόντα, με σαφή προσανατολισμό τη διατήρηση του Τμήματος ώστε να μην χρειάζεται η μετακίνηση στην Πάτρα.

Υπενθυμίζεται ότι αρμοδιότητα της Διεύθυνσης είναι η μέριμνα για την ανάπτυξη και την ποιοτική βελτίωση των τομέων της φυτικής και της ζωικής παραγωγής στην περιοχή των περιφερειακών ενοτήτων, η λήψη των αναγκαίων μέτρων για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, η διενέργεια ελέγχων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για την προστασία του ζωικού κεφαλαίου στην περιφέρεια, η εξασφάλιση της υγείας των ζώων και η λήψη μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας στην Π.Ε. κ.ά. Αυτή τη στιγμή το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας Αιγιάλειας στελεχώνουν ένας διοικητικός υπάλληλος, τέσσερις γεωπόνοι και δύο συμβασιούχοι μετά και τις τοποθετήσεις που έγιναν.

Ψυχράμη: ‘’Επιθυμούμε περαιτέρω ενίσχυση’’

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου έναν χρόνο, η δημοτική παράταξη «Ποιοτική Αιγιάλεια» είχε παρέμβει προς την Περιφέρεια εκφράζοντας το αίτημα διατήρησης και ενίσχυσης της υπηρεσίας στο Αίγιο, δεδομένου ότι η λειτουργία της κρίνεται απαραίτητη για τους πολυάριθμους αγρότες και τις επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον αγροτικό τομέα. ΄΄Πράγματι, το είχαμε θέσει με έγγραφό μας προς την Περιφέρεια, ως παράταξη είμαστε ικανοποιημένοι που έγιναν κάποιες τοποθετήσεις. Επιθυμούμε περαιτέρω ενίσχυση και βεβαίως διατήρηση της υπηρεσίας στο Αίγιο΄΄, επισήμανε στο protionline.gr η επικεφαλής της παράταξης Βάσω Ψυχράμη, προσθέτοντας: ΄΄Γνωρίζουμε πως πολλές εργασίες γίνονται πλέον ηλεκτρονικά μέσω της Διεύθυνσης στην Πάτρα, ωστόσο η διατήρηση του Τμήματος κρίνεται επιβεβλημένη καθώς για παράδειγμα οι έλεγχοι ή άλλες δραστηριότητες γίνονται άμεσα από την τοπική υπηρεσία, εξυπηρετώντας έτσι τους 5.000 αγρότες της Αιγιάλειας και περισσότερες από 15 επιχειρήσεις με αντικείμενο τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων΄΄. ΄΄Ο πρωτογενής τομέας είναι ζωογόνος για την Αιγιάλεια και πρέπει να κάνουμε το αδύνατο δυνατό ώστε και να τον εξυπηρετήσουμε και να τον στηρίξουμε και να του δώσουμε ώθηση΄΄, πρόσθεσε η επικεφαλής της «Ποιοτικής Αιγιάλειας».

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θ. Βασιλόπουλου

Εν τω μεταξύ, το Περιφερειακό Γραφείο Αγροτικής Οικονομίας Αιγίου καθώς και το Αγροτικό Κτηνιατρείο της περιοχής επισκέφθηκε την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος προκειμένου να ενημερωθεί για την λειτουργία και τις δράσεις που έχουν αναπτυχθεί σε τοπικό επίπεδο.

Η συνεργασία που είχε ο κ. Βασιλόπουλος με τον προϊστάμενο του τμήματος Αγροτικής Οικονομίας Δημήτρη Αλεξόπουλο και την προϊσταμένη του τμήματος Κτηνιατρικής Κατερίνα Μόσχα επικεντρώθηκε σε λειτουργικά κυρίως ζητήματα που ωστόσο σχετίζονται άμεσα με την εξυπηρέτηση των πολιτών. Επεσήμανε ότι η στελέχωση του περιφερειακού γραφείου έχει επιτευχθεί σε σημαντικό βαθμό και όπου χρειάζεται γίνονται χωρίς καθυστέρηση οι απαραίτητες παρεμβάσεις. «Η υπηρεσία μας στο Αίγιο, η οποία καλύπτει μια εξαιρετικά μεγάλη γεωγραφικά αγροτική ζώνη στην Περιφέρειά μας, ανταποκρίνεται καθημερινά και με αποτελεσματικότητα στα αιτήματα των αγροκτηνοτρόφων», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης.

Και «γνωριμία» με τα κρασιά…

Στη συνέχεια ο κ. Βασιλόπουλος επισκέφθηκε την αμπελοοινική ζώνη και τα οινοποιεία στις πλαγιές της Αιγιάλειας. Μια δυναμική περιοχή στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όπου δραστηριοποιούνται ενεργά επιχειρήσεις του αμπελοοινικού κλάδου.

Σε δήλωσή του ο κ. Βασιλόπουλος υπογράμμισε: «Σήμερα επισκεφθήκαμε διαδοχικά τα οινοποιεία Κιντώνη, Κανακάρη και Αχαιών Οινοποιητική της οικογένειας Κατσικώστα που συμμετέχουν στο προωθητικό πρόγραμμα ΠΟΠ & ΠΓΕ οίνων, ύψους €1.800.000, που εξασφάλισε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την προβολή των τοπικών μας οίνων σε Ιαπωνία και Ν. Κορέα. Επιθυμία μου είναι να επισκεφθώ και τα είκοσι συμμετέχοντα οινοποιεία του προγράμματος για μια πρώτη γνωριμία με τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από αυτά τα υπέροχα κρασιά».


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr