background img
banner
banner

Ενστάσεις για την αξιοποίηση του κτήματος… «φιλέτου» της Ποροβίτσας

ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Σ.Α.ΜΕ.Α. ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ο Π. ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ

Επιφυλάξεις ως προς τους στόχους της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) για το δημόσιο κτήμα του ΤΑΙΠΕΔ στην Ποροβίτσα που προωθούνται και από βουλευτή της περιοχής, εκφράζουν κάτοικοι και δημοτικοί σύμβουλοι, που οραματίζονταν διαφορετικά την αξιοποίηση του παραλιακού «φιλέτου» της Ανατολικής Αιγιάλειας. Τις ενστάσεις αυτές διατύπωσε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Γιαννούλης, ζητώντας από τη δημοτική αρχή να πάρει θέση…

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά διαμέσου ερώτησης του βουλευτή Άγγελου Τσιγκρή προς τον υπουργό Οικονομικών, ζητώντας παραχώρηση του αναξιοποίητου ακινήτου στην Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία με σκοπό τη δημιουργία πολυχώρου αναψυχής και πολιτιστικών εκδηλώσεων, η Ε.Σ.Α.μεΑ. κατέληξε στο εν λόγω δημόσιο κτήμα, το οποίο αποτελεί ένα άρτιο και οικοδομήσιμο γήπεδο συνολικής επιφάνειας 24.80 στρεμμάτων και αναπτύσσεται μεταξύ του ποταμού Κράθη και της Κοινοτικής οδού που καταλήγει στο θαλάσσιο μέτωπο.

Τι σχεδιάζει η Συνομοσπονδία ΑμεΑ

Η Συνομοσπονδία σχεδιάζει τη διαμόρφωση ενός λειτουργικού χώρου αναψυχής, τουρισμού και κατασκήνωσης για την εξυπηρέτηση περίπου 100 ατόμων με αναπηρία, με ήπιες εγκαταστάσεις πολιτισμικών και ειδικών αθλητικών δραστηριοτήτων, καθώς και την εφαρμογή νέων μεθόδων σχεδιασμού, κατασκευής και χρήσης σύγχρονων υλικών, ώστε να εξασφαλίζεται η ενεργειακή του αυτονομία. Μάλιστα, το σχέδιο προβλέπει την κατασκευή ισόγειων κτισμάτων, ισόγειου χώρου πολλαπλών εκδηλώσεων με πολυσχιδή χρήση και δυνατότητα λειτουργίας ολόκληρο τον χρόνο, κτισμάτων για τη διοικητική και λειτουργική εξυπηρέτηση (χώροι υγιεινής, ιατρείο, βοηθητικοί χώροι), αναψυκτηρίου, χώρων υπαίθριων εκδηλώσεων, αθλητικών εγκαταστάσεων και χώρων στάθµευσης οχηµάτων.

Περίμεναν την τουριστική επένδυση που θα δημιουργούσε θέσεις εργασίας

Μιλώντας στo protionline.gr για το θέμα, ο κ. Γιαννούλης επισήμανε: ΄΄Πρόκειται για ένα δημόσιο κτήμα – «φιλέτο» που χρόνια τώρα οι κάτοικοι της περιοχής ευελπιστούσαμε πως θα αποτελέσει πόλο έλξης επενδύσεων προκειμένου να λειτουργήσει αναπτυξιακά για την περιοχή μας ώστε να δοθεί ώθηση στον τουρισμό, να αυξηθεί η επισκεψιμότητα και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Πιστεύουμε δηλαδή πως ο ενδεδειγμένος τρόπος αξιοποίησης είναι η δημιουργία μίας πολυτελούς τουριστικής μονάδας που θα αναβαθμίσει τουριστικά ολόκληρη την περιοχή. Ο συγκεκριμένος τρόπος αξιοποίησης δεν πιστεύουμε ότι μπορεί να συμβάλει σε όσα προαναφέραμε. Είναι σαφές ότι πρέπει να υπάρχουν χώροι για τα άτομα με αναπηρίες, όμως υπάρχουν κι άλλα αναξιοποίητα κτήματα ανά την Αιγιάλεια΄΄.

Να σημειωθεί ότι μετά την τοποθέτηση του κ. Γιαννούλη στο συμβούλιο, ο δήμαρχος δεσμεύθηκε πως θα εισάγει το θέμα προς συζήτηση σε μελλοντική συνεδρίαση. ΄΄Ενημέρωσα το Δημοτικό Συμβούλιο και ζητώ την τοποθέτηση του δημάρχου, καθώς η δημοτική αρχή πρέπει να έχει λόγο σε αυτό. Τόσο καιρό περιμένουμε τον επενδυτή που θα φέρει την ανάπτυξη στην περιοχή΄΄, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννούλης.

Να σημειωθεί ότι στον χώρο υπάρχει και το Τουριστικό Περίπτερο, που παρά τις προσπάθειες που είχαν γίνει από τον πρώην δήμο Ακράτας, δεν έχει παραχωρηθεί από την Κτηματική, με αποτέλεσμα να παραμένει κλειστό.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr