background img
banner
banner

Εξασφάλιση δουλειάς για τα ΕΑΣ Αιγίου μέχρι να ξεκινήσει το νέο τυφέκιο!

ΒΑΘΙΑ… ΑΝΑΣΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝ. ΑΜΥΝΑΣ

Μία πολύ σημαντική εξέλιξη που έχει να κάνει με την εξασφάλιση αντικειμένου εργασίας για το εργοστάσιο των ΕΑΣ στο Αίγιο, μέχρι να ξεκινήσει η παραγωγή του εθνικού τυφεκίου, υπήρξε στην προχθεσινή σύσκεψη που έλαβε χώρα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, παρουσία της διοίκησης της εταιρείας. Φαίνεται πως υπάρχει θετική βούληση για την ανάθεση στα ΕΑΣ και ειδικά στο εργοστάσιο του Αιγίου, της παραγωγής υπολογίσιμης ποσότητας 5,56 χιλ. MINIMI καθώς και πολυβόλου ΤΑΚ (Ταχείας Αλλαγής Κάννης).

Τα μηνύματα είναι ιδιαιτέρως θετικά, καθώς η πρόταση που εδώ και καιρό έχει καταθέσει το Σωματείο Εργαζομένων ΕΑΣ Αιγίου, βρίσκει ανταπόκριση.
Υπενθυμίζεται ότι η ανάθεση του εθνικού τυφεκίου στα ΕΑΣ πρέπει να θεωρείται δεδομένη από τη στιγμή που έχει εξαγγελθεί από επίσημα χείλη.

Άλλωστε περί αυτής έγινε λόγος και στην πρόσφατη επίσκεψη στο Αίγιο του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος το υποσχέθηκε τόσο στη διοίκηση και τους εργαζόμενους της τοπικής παραγωγικής μονάδας, όσο και στον δήμαρχο Αιγίου, κατά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο, παρουσία βουλευτών του νομού.

Αντικείμενο για δυόμισι χρόνια

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η παραγγελία θα είναι ικανή να εξασφαλίσει την αδιάκοπη λειτουργία του εργοστασίου, μέχρι την ανάληψη της παραγγελίας του νέου τυφεκίου που θα αντικαταστήσει το G3. Στη σύσκεψη φαίνεται πως δόθηκε το «πράσινο φως» ώστε να ανατεθεί στα ΕΑΣ η παραγωγή 1.274 ΜΙΝΙΜΙ και 500 ΤΑΚ, κάτι που σύμφωνα με εκτιμήσεις του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων ΕΑΣ Αιγίου Γιώργου Σαζακλή, σημαίνει δουλειά για δυόμιση χρόνια και καλύπτει το κενό που θα υπάρξει μέχρι να ξεκινήσει το νέο εθνικό τυφέκιο.
Όπως ανέφερε ο κ. Σαζακλής, ΄΄από καιρό, σαν σωματείο, είχαμε προτείνει μία τέτοια λύση ώστε να καλυφθεί η «κοιλιά» που θα σχηματιστεί στο εργοστάσιο του Αιγίου μέχρι να ξεκινήσει η παραγωγή του τυφεκίου. Μάλιστα, το είχαμε προτείνει και στη διοίκηση της εταιρείας αλλά και σε κάθε υπεύθυνο που θα μπορούσε να προωθήσει το αίτημα, ενώ το αναφέραμε και στον υφυπουργό που προσφάτως μας επισκέφθηκε. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι το υπουργείο κινείται θετικά προς αυτή την κατεύθυνση. Μία σύμβαση για τα ΜΙΝΙΜΙ αλλά και τα ΤΑΚ για τα οποία υπολείπονται κάποια κομμάτια, θα προσφέρει δουλειά στο εργοστάσιο για περίπου δυόμιση χρόνια.

Μία χρονική περίοδος που θα έχει δείξει αν όντως ισχύει η ανάθεση στα ΕΑΣ του εθνικού τυφεκίου και θα έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες΄΄.

΄΄Κάπως έτσι γεφυρώνεται ένα χάσμα και καλύπτεται μία ενδεχόμενη αναδουλειά που θα υπήρχε. Βεβαίως η παραγωγή των εν λόγω όπλων θα απαιτήσει μία στήριξη οικονομική για πρώτες ύλες για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε΄΄, πρόσθεσε ο κ. Σαζακλής, καταλήγοντας: ΄΄Σαφώς θα πρέπει να περάσει από την Επιτροπή στη Βουλή και είναι βέβαιο ότι ακόμη δεν μπορούμε να ξέρουμε τον χρόνο που θα ξεκινήσει η παραγωγή. Ωστόσο είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσει «ανάσα» για την εταιρεία και το εργοστάσιο του Αιγίου΄΄.

Έχουν ζητήσει τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό

Να σημειωθεί ότι περισσότερα θα γνωρίζουν οι εργαζόμενοι εφόσον ικανοποιηθεί το αίτημά τους για πραγματοποίηση διαδικτυακής σύσκεψης με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, κάτι που αναμένεται να γίνει το επόμενο διάστημα.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr