background img
banner
banner

Ερώτηση Γ. Παπανδρέου στη Βουλή για το Νοσοκομείο Αιγίου

ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

Την άμεση ανάγκη προσλήψεων στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου επισημαίνουν με ερώτησή τους στον υπουργό Υγείας, έξι βουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛ. μεταξύ των οποίων και ο Αχαιός πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Όπως αναφέρει, ΄΄το Γ. Ν. Αιγίου, εφημερεύει καθημερινά σε 24ωρη βάση, καλύπτοντας ιατρικά και διοικητικά δύο περιφέρειες (Αιγιάλεια και Καλάβρυτα) στις οποίες ο αριθμός του πληθυσμού φτάνει τις 70.000, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί ακόμα και να διπλασιαστεί. Εξυπηρετεί μεγάλo αριθμό περιστατικών τόσο στον χειρουργικό όσο και στον παθολογικό τομέα με αποτέλεσμα να συγκρατεί μεγάλο αριθμό ασθενών, που σε άλλες συνθήκες θα επιβάρυναν τα ήδη υπερφορτωμένα νοσοκομεία των Πατρών. Τα προβλήματα που παρουσιάζονται στο Γ. Ν. Αιγίου λόγω έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού είναι μεγάλα΄΄.

Ενδεικτικά ανέφερε: ΄΄Από τις 16 κενές οργανικές θέσεις γιατρών, οι 11 δεν έχουν ακόμη προκηρυχθεί. Για να λειτουργήσει καθημερινά ο αξονικός τομογράφος που έχει εγκατασταθεί στο νοσοκομείο από το 2013 και έκτοτε λειτουργεί είτε μερικώς είτε καθόλου, χρειάζεται άμεση πρόσληψη 2 ειδικευμένων ακτινολόγων. Για την στελέχωση του νεοσυσταθέντος ενδοσκοπικού τμήματος (γαστροσκοπήσεις /κολονοσκοπήσεις) χρειάζεται άμεση πρόσληψη ειδικού γαστρεντερολόγου με σκοπό την άμεση αποσυμφόρηση των αντίστοιχων τμημάτων των νοσοκομείων των Πατρών που βρίσκονται ήδη σε οριακό σημείο. Χρειάζεται άμεση αλλαγή του οργανισμού του νοσοκομείου. Είναι αναγκαία η δημιουργία Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και η στελέχωσή τους με ειδικευμένους ιατρούς έτσι ώστε να λυθεί για πάντα το πρόβλημα των εφημεριών του νοσοκομείου΄΄.

Και καταλήγει: ‘‘Δεδομένου ότι ο κ. Υπουργός έχει επανειλημμένα τονίσει την ανάγκη στελέχωσης των κρατικών νοσοκομείων της χώρας. Και δεδομένου ότι τα νοσοκομεία του νομού Αχαΐας είναι ήδη επιβαρυμένα λόγω του έντονου προβλήματος της πανδημίας στην περιοχή. Ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός αν είναι υπόψη του όλα τα παραπάνω κι αν ναι, τι προτίθεται να κάνει ως προς την στελέχωση του Γ. Ν. Αιγίου’’.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr