background img
banner
banner

Ευρωπαϊκό όραμα των αγροτικών περιοχών με ορίζοντα το 2040

ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΧΑΪΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.

Στις 26 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε από την ΑΧΑΪΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε., διαδικτυακό εργαστήριο με στόχο τη διατύπωση απόψεων για το μέλλον και τις ανάγκες της περιοχής του Νομού Αχαΐας με ορίζοντα το 2040. Για τη διεξαγωγή του εργαστηρίου πολύτιμη υπήρξε η υποστήριξη του Εθνικού Αγροτικού Δικτύου του ΠΑΑ 2014-2020, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης που διεξάγει η Ε.Ε. ενόψει της κατάρτισης ενός «Ευρωπαϊκού Μακροπρόθεσμου Οράματος για τις Αγροτικές Περιοχές».

Στο εργαστήριο, το συντονισμό του οποίου είχε η Ηρώ Τσιμπρή, Γενική Δ/ντρια της ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ, συμμετείχαν εκπρόσωποι από τον αγροτουριστικό τομέα της περιοχής, και συγκεκριμένα οι:  Αθανάσιος Πετρόπουλος – Πρόεδρος, ΓΕΩΤΕΕ Πελ/σου & Δυτ. Στερεάς Ελλάδας, Βασίλειος Μιχαλόπουλος – Προϊστάμενος Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας – Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, Βασίλειος Αϊβαλής – Πρόεδρος, ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδας, Παύλος Σατολιάς – Πρόεδρος, Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων, Σωτήρης Μπόλης –  Σύμβουλος Ανάπτυξης, Άγγελος Ρούβαλης – Οινοποιός, Ιωάννης Χουλιάρας – Ξενοδόχος, Παναγιώτης Δημητρόπουλος – Οινοποιός, Αντωνία Δαρμογιάννη – Ταμίας, Γυναικείος Συνεταιρισμός Καλαβρύτων, καθώς και τα στελέχη της εταιρείας: Παναγιώτης Μπουτόπουλος – Γεωπόνος, Κωνσταντίνα Χαραλαμποπούλου – Οικονομολόγος και Μαρία Καλογήρου – Διοικητικό Στέλεχος.

Ως παρατηρητές του εργαστηρίου παρίσταντο από τη Μονάδα Δικτύωσης & Δημοσιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων η Μαρία-Χριστίνα Μακρανδρέου – Προϊσταμένη Μονάδας και η κα Γαβριέλα Μιχαήλ – Στέλεχος, ενώ από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Αγροτικής Ανάπτυξης (ENRD) ο Αλέξανδρος Παπακωνσταντίνου.

Κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού εργαστηρίου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία  να συζητήσουν για το πώς θα ήθελαν να είναι η περιοχή τους, πώς πιθανό μπορεί να αλλάξει κατά τα επόμενα 20 χρόνια, τι εξελίξεις θα ήθελαν να δουν και ποιες μπορεί να αποτελέσουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε η περιοχή τους να γίνει ο τόπος που οραματίζονται.

Αυτή τη συμμετοχική διαδικασία για τη διατύπωση «οράματος» για την περιοχή  αναδεικνύει ένα πνεύμα συνεργασίας και συνεννόησης και δίνει τη δυνατότητα να ακουστεί η φωνή των κατοίκων από Αγροτικές Περιοχές της Ευρώπης.

Οι απόψεις των συμμετεχόντων στάλθηκαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να ληφθούν υπόψη στη δημοσίευση της «Ανακοίνωσης σχετικά με ένα μακροπρόθεσμο όραμα για τις αγροτικές περιοχές» το καλοκαίρι του 2021.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr