background img
banner
banner

«Η Δικαιοσύνη δεν είναι δέσμια συντεχνιακών συμφερόντων και σκοπιμοτήτων»

ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΓΙΟΥ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Τη διαμαρτυρία του γιατί το υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει εισάγει μια πρακτική που όλες σχεδόν οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που παίρνει, γίνονται ερήμην των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, χωρίς καμία ενημέρωση , απαξιούμενου ούτως του θεσμικού ρόλου τους, εκφράζει με αίτησή του προς τον υπουργό Κώστα Τσιάρα, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Δ.Σ.Α. Γιώργος Μπέσκος, ΄΄είναι απαράδεκτο να ενημερωνόμαστε για τις νομοθετικές εξελίξεις από τα Μ.Μ.Ε και να μην έχετε καν προβεί σε διαδικασία μεταξύ μας διαβουλεύσεως και ανταλλαγής απόψεων για τα συγκεκριμένα νομοθετήματα. Είναι αδιανόητο να μην αποστέλλετε ούτε στην Ολομέλεια ούτε στη Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών συλλόγων της χώρας τα σχέδια των υπό ψήφιση νομοθετημάτων ώστε να προτείνονται βελτιώσεις και να επισημαίνονται τυχόν αστοχίες που θα προκαλέσουν προσκόμματα στην ομαλή εν τοις πράγμασιν εφαρμογή των συγκεκριμένων διατάξεων.

Για τα Νομοσχέδια της συνεπιμέλειας και του διαζυγίου είναι προσβολή να ενημερωνόμαστε για το περιεχόμενό τους από τα Μ.Μ.Ε χωρίς να έχει προηγηθεί πρόσκληση για διάλογο με τους κατ’ εξοχήν αρμόδιους και γνώστες των πραγματικών ζητημάτων που ανακύπτουν ή δύνανται να ανακύψουν΄΄.

Σημειώνει ακόμη πως ΄΄όσον αφορά τη μαγνητοφώνηση των πρακτικών στις ποινικές δίκες, ενώ αυτή εφαίνετο ως ήταν η αρχική διατύπωση της υπουργικής αποφάσεως να αφορά συλλήβδην την όλη διαδικασία, αίφνης και μετά από αθέμιτες παρεμβάσεις και πρόδηλη εξυπηρέτηση συντεχνιακών σκοπιμοτήτων, η μαγνητοφώνηση εξικνείται μόνο μέχρι την αποτύπωση μαρτυρικών καταθέσεων αφήνοντας εκτός τις αγορεύσεις συνηγόρων, την πρόταση των εισαγγελέων και την απαγγελία της δικαστικής απόφασης καθώς και όλα τα υπόλοιπα που αναφέρονται από τους παράγοντες της δίκης και καθ’ όλην τη διαδικασία αυτής, γεγονός προδήλως αντισυνταγματικό και περιορίζον εντεύθεν ανεπίτρεπτα τις δικονομικές δυνατότητες των μερών της δίκης.Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως μια πολύ ορθή πρωτοβουλία που λάβατε , έφτασε σε σημείο να « εκφυλιστεί» με τέτοιο τρόπο΄΄.

Τι ζητάει από τον Κώστα Τσιάρα

Τέλος καλεί τον υπουργό στα εξής: «Σε οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία σας να συνδιαλέγεσθε όπως είναι αυτονόητο με την Ολομέλεια ή τη Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Να ενημερώνετε πρώτα εμάς και μετά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για τα νομοσχέδια τα οποία θα εισάγετε. Να πράξετε το αυτονόητο και να τροποποιήσετε την απόφασή σας αναφορικά με τη μαγνητοφώνηση των πρακτικών των ποινικών δικών ώστε αυτή να καταλαμβάνει το σύνολο τη αποδεικτικής διαδικασίας. Η Δικαιοσύνη δεν είναι δέσμια συντεχνιακών συμφερόντων και σκοπιμοτήτων».


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr