background img
banner
banner

«Η εγωκεντρική πολιτική του Δημάρχου οδηγεί, με ΕΥΘΥΝΗ του, σε αδιέξοδο τον Δήμο»

Η ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ, ΒΑΣΩ ΨΥΧΡΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΓΟΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Η εισηγήτρια της εναλλακτικής πρότασης για το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Αιγιάλειας, που ψήφισε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο, επικεφαλής της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» Βάσω Ψυχράμη, με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τη δημοτική αρχή για «εγωκεντρική πολιτική», απαντώντας και σε όσα ο δήμαρχος καταλογίζει στην αντιπολίτευση.

Θυμίζουμε ότι με 20 ψήφους της αντιπολίτευσης έναντι 12 της δημοτικής αρχής, το δημοτικό συμβούλιο Αιγιαλείας, ενέκρινε την περασμένη Δευτέρα, τα ανταποδοτικά τέλη και το νέο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για το 2021, με βάση την εναλλακτική πρόταση των παρατάξεων «Αιγιάλεια Αύριο»- «Ποιοτική Αιγιάλεια» – «ΜΠΡΟΣΤΑ».

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Ο Δήμαρχος πρέπει επιτέλους να  σταθεί στο ύψος του θεσμικού του ρόλου, να συναισθανθεί τις μεγάλες ευθύνες του και να σταματήσει  την άγονη επικοινωνιακή του πολιτική διαστρέβλωσης της αλήθειας. 

Αυτή η πολιτική ανήκει σε άλλη εποχή και αναμφίβολα πηγαίνει τον τόπο μας πίσω.

Αυτό το “έργο” γνωρίζει να κάνει ο κ. Καλογερόπουλος και, γι’ άλλη μια φορά, προσκαλεί τους προέδρους των κοινοτήτων, για να αποποιηθεί των ευθυνών του ενώπιόν τους, με χονδροειδή, άτοπα και αφελή  επιχειρήματα, τα οποία προκαλούν την θυμηδία !!

Εκτός από την πολυμελή δημοτική σου ομάδα που σε συνοδεύει υποστηρικτικά, κ. Καλογερόπουλε, στην «αντικειμενική ενημέρωση»που κάνεις στους προέδρους, δημόσια σε καλούμε, να απευθύνεις στο εξής πρόσκληση και στην παράταξή μαςνα παρευρίσκεται… στις ενημερώσεις σου αυτές.

Αλλά μας αποφεύγεις… για τους δικούς σου λόγους… που ο καθένας αντιλαμβάνεται.

Κύριε Δήμαρχε,

1.)ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΟΤΙ ΣΤΟ ΤΕΧΝΙΚΌ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ Η ΑΝΤΙΠΟΛΊΤΕΥΣΗ ΕΙΧΕ 250.000€ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΊΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ, ΚΙ ΟΤΙ ΕΣΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΆ ΠΡΟΣΕΦΥΓΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΌΦΑΣΗΣ ΑΥΤΗΣ, ΜΕ ΤΟ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΌ ΤΗΣ ΈΛΛΕΙΨΗΣ ΧΡΗΜΆΤΩΝ?

2.)ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΌΤΑΣΉ ΤΗΣ ΑΥΤΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΊΤΕΥΣΗ ΈΛΕΓΕ ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΉΜΑΤΑ ΘΑ ΤΑ ΠΕΡΙΚΟΨΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΚΕΠΑ, ΑΛΛΆ ΟΤΙ ΕΣΎ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΣ ΚΑΙ 100.000 ΑΎΞΗΣΗ ΣΤΗ ΔΗΚΕΠΑ?  ΔΗΛΑΔΉ ΠΡΟΤΕΙΝΕΣ 600.000 € ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΏΣΕΙΣ, ΕΝ ΜΈΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΟΨΕΣ ΤΑ ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΊΑΣ?

3.) ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΌΤΙ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΌΣ ΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΈΤΟΙΜΟΥ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΏΘΗΚΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΈΤΟΙΜΟ ΜΠΕΤΌΝ ΓΙΑ ΤΙΣ  ΕΠΕΊΓΟΥΣΕΣ ΑΝΆΓΚΕΣ ΤΩΝ ΧΩΡΙΏΝ ΤΟΥΣ?

4.) ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΌΤΙ ΕΣΎ ΕΧΕΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ4 ΜΗΝΕΣ ΤΗΝ ΨΉΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΎ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΌ ΔΕΝ ΠΛΗΡΏΝΕΤΑΙ ΚΑΝΈΝΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΉΜΟΥ?

5.)ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΤΕ ΚΑΝΈΝΑ ΤΙΜΟΛΌΓΙΟ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΤΡΊΜΗΝΟ ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ, ΝΟΈΜΒΡΙΟΥ, ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2020, ΜΕ ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ ΝΑ ΦΟΡΤΩΣΕΤΕ 700.000€ ΣΤΑ ΈΞΟΔΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2021,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΎΜΕ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ?

6.) ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΌΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΑΠΑΝΗΘΟΥΝ 1.592. 000 € ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΆΤΩΝ, ΑΛΛΆ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ?

7.) ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΌΤΙ ΘΑ ΈΛΘΟΥΝ ΣΤΟ ΤΑΜΕΊΟ 400.000 € ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ?( ΤΗΝ ΠΡΏΤΗ ΔΟΣΗ ,ΕΠΙΣΗΣ 400.000€, ΕΊΧΕ ΛΆΒΕΙ Ο ΔΉΜΟΣΜΑΣ ΕΠΙ ΔΗΜΆΡΧΟΥ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)

8.) ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΌΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΏΤΗ ΑΝΑΜΌΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΎ ΘΑ ΦΑΝΕΊ ΠΟΙΟΣ ΨΕΎΔΕΤΑΙ?

Σταμάτησε επιτέλους, δήμαρχε,την αναχρονιστική σου πολιτική και σκύψε να δουλέψεις παραγωγικά για την κοινωνία και ΜΟΝΟ…

Αγαπητοί συνδημότες, αντί ο δήμαρχος να απολογηθεί για τα μεγάλα και τραγικά λάθη της πολιτικής του, αντίνα αφήσει κατά μέρος την αμετροεπή έπαρση εξουσίας που τον διακατέχει και να αναζητήσει την συνεργασία των δημοτικών παρατάξεων, αντί να προσπαθήσει να ανακτήσει την χαμένη  εμπιστοσύνη του από την μεγάλη πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου,  αυτός  για το μόνο που νοιάζεται είναι το επικοινωνιακό φτιασίδωμα της  “εικόνας” του.

Μην ταλαιπωρείς την κοινωνία,κ. Δήμαρχε,με το να μην εφαρμόζεις τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, επειδή η παράταξή σου ανάλγητα δεν ψήφισε !!  αλλά θα υποχρεωθεί από εμάς στο τέλος να υλοποιήσει…

▪Όπως π.χμε την μη εφαρμογή της απόφασής μας για την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των επαγγελματιών που επλήγησαν από  την πανδημία.

Κύριε Δήμαρχε ,

Για λόγους εγωϊσμού καιγια να αυξήσεις την επιχορήγηση της ΔΗΚΕΠΑ και μόνο,   αρνήθηκες με την προσφυγή σου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση την επίλυση ζωτικής σημασίαςπροβλημάτων των χωριών μας και κυρίως των αγροτών μας. 

Συγχαρητήρια κ. Καλογερόπουλε !! που πέτυχες με την προσφυγή σου την απόρριψη του Τεχνικού Προγράμματος της αντιπολίτευσης και στέρησες από τους δημότες της περιφέρειας στοιχειώδη πράγματα της καθημερινότητάς τους !!

Τώρα, μπροστά στην κατακραυγή των δημοτών, καλείς τους προέδρους των Κοινοτήτων και χύνεις κροκοδείλια δάκρυα για πράγματα που φέρεις, κ. Δήμαρχε,   αποκλειστικά την  ευθύνη.

Η κωλυσιεργία του κ. Καλογερόπουλου με τις προσφυγές του κατά των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου ( Άρνησή του : α) για τη μείωση των Δημοτικών Τελών  και β) για την μείωση του προϋπολογισμού του Τεχνικού Προγράμματος ) έχει φέρει, με απόλυτη ευθύνη του, τον Δήμο προ διαφαινόμενου αδιεξόδου.

Ιδού, αγαπητοί συμπολίτες, η επικοινωνιακή αντίδρασή του… 《 ο δήμαρχος, κ. Καλογερόπουλος, δεν κρύβει τους φόβους του ότι τα οικονομικά στοιχεία του 2021 δεν θα βγουν, οπότε ο Δήμος κινδυνεύει να μπει σε καθεστώς επιτροπείας από το υπουργείο Εσωτερικών》.

Κινδυνολογία άνευ προηγουμένου για ενέργειες που φέρει ακέραια την ευθύνη !!

Αγαπητές συμπολίτισσες ,αγαπητοί συμπολίτες,

εμπρός στην προσωπική και αναχρονιστική  πολιτική του δημάρχου, κ. Καλογερόπουλου, θα αντιτάξουμε την δημοκρατική και κοινωνική πολιτική για να λειτουργήσει ο δήμος και να σταθεί παράλληλα και ο δημότης στα πόδια του ,σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε και η οποία επιδεινώνεται από την ανάλγητη πολιτική της δημοτικής αρχής.

Επιδεινώνονται τα οικονομικά του δήμου μας από την σπάταλη δημοτική αρχή.

Λεφτά υπάρχουν στη δημοτική αρχή για σωρεία “απευθείας αναθέσεων” σε εργολάβους, διαδικτυακές εκδηλώσεις κλπ.έξοδα.

Λεφτά δεν υπάρχουν στη δημοτική αρχή:

▪για 4 καθαρίστριες συνολικού ετήσιου κόστους 25.000€ το χρόνο, για να έχουν πλήρες μεροκάματο ….!!

▪για να κάνουμε αγροτικούς δρόμους να πηγαίνουν οι αγρότες μας στα χωράφια τους…!!

▪για να βελτιώσουμε λίγο την καθημερινότητα των χωριών μας με την …πολυτέλεια του ηλεκτροφωτισμού !!

Δημοκρατικά λειτουργώντας και μέσα από τα θεσμικά  μας όργανα, σας δηλώνουμε, κ. Καλογερόπουλε,ότι δεν θα επιτρέψουμε τέτοιες πολιτικές που ανήκουν σε άλλες εποχές.

Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες,

Καθημερινά η παράταξή μας θα αναδεικνύει  τις αλήθειες που επιμελώς κρύβει ο Δήμαρχος για τα οικονομικά του δήμου,  τις τάχα μεγάλες  δυσκολίες ,για να μας πει στο τέλος….. ότι τα κατάφερε !!!

Άξιο το…έργο σας κ. Καλογερόπουλε !!

Σας θυμίζουμε την γνωστή αρχαία Ελληνική ρήση:

 “αρχή άνδρα δείκνυσι” σημαίνει ότι η εξουσία αποκαλύπτει τις δυνατότητες… του ανθρώπου και δείχνει τις ικανότητες…. και το χαρακτήρα του.”


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr