background img
banner
banner

Η Κερύνεια αγωνιά για το νερό

ΑΜΕΣΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΒΛΑΒΗ – ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΡΓΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΝΑ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ

Το ζήτημα της ύδρευσης απασχολεί κατοίκους και τοπικό συμβούλιο στην κοινότητα της Κερύνειας δεδομένου ότι, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, συχνά πυκνά προκαλούνται προβλήματα. Το δίκτυο είναι παλιό, παρατηρείται έλλειψη επάρκειας ενώ η εγκατάστασή του περνάει κάτω από την Εθνική Οδό, γεγονός που δημιουργεί ανασφάλεια για το τι θα γίνει σε περίπτωση βλάβης.

Την περασμένη εβδομάδα, όπως μετέφερε στo protionline.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Μιλτιάδης Σκούρας, οι κάτοικοι διαπίστωσαν πως το νερό της βρύσης είναι θολό και σε κάποιες περιπτώσεις έχει απόχρωση καφέ – κόκκινη, γεγονός που δημιούργησε μεγάλη ανησυχία στο χωριό. Ο πρόεδρος έθεσε το πρόβλημα στη ΔΕΥΑ και σύμφωνα με τα λεγόμενά του, υπήρξε άμεση ανταπόκριση αφού διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για κάποια βλάβη που μάλλον προκλήθηκε από το πέρασμα σωλήνα για την άλλη γεώτρηση, η οποία ωστόσο αποκαταστάθηκε έγκαιρα.

΄΄Πράγματι, είχαμε έντονο πρόβλημα, το νερό έβγαινε θολό και κόκκινο ανά σημεία, ήταν εμφανές ότι επρόκειτο για λάσπη, ωστόσο αποκαταστάθηκε χάρη στην άμεση ανταπόκριση του μηχανικού της ΔΕΥΑ Σπύρου Αδαμόπουλου και συνεργείου, μόλις τους εκθέσαμε το ζήτημα΄΄, ανέφερε ο πρόεδρος.

Έχουν ζητηθεί δειγματοληπτικοί έλεγχοι

Μάλιστα, έκανε γνωστό πως έχει ζητήσει από τη ΔΕΥΑ να γίνουν κάποιοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για την ποιότητα του νερού καθώς ανά διαστήματα γίνεται αποδέκτης παραπόνων από τους κατοίκους αφού του μεταφέρουν πως αλλάζουν τα φίλτρα και βγαίνει… λάσπη. Σημειώνεται πως η Κερύνεια υδρεύεται από γεώτρηση και δύο δεξαμενές για το πάνω χωριό.

Ο πρόεδρος αναφέρεται στην παλαιότητα του δικτύου γεγονός που, όπως λέει, έχει ως αποτέλεσμα να προκαλούνται βλάβες και το χωριό και ειδικά η Άνω Κερύνεια, να μένει χωρίς νερό μέχρι και τρεις μέρες. Επίσης, τόνισε πως πολύ συχνά σημειώνονται και κλοπές καθώς επιτήδειοι βάζουν στο… μάτι τον χαλκό.

Υπάρχει εναλλακτική λύση

Κυρίως όμως εστίασε στο γεγονός ότι το δίκτυο περνάει κάτω από τη νέα εθνική οδό, σημειώνοντας: ΄΄Φοβόμαστε μήπως προκληθεί κάποια βλάβη και τότε θα είναι αδύνατον να σπάσει η εθνική οδός ώστε να αποκατασταθεί. Ζητούμε να γίνει μεταφορά του δικτύου καθώς υπάρχει παράλληλος δρόμος της εθνικής από τον οποίο μπορούν να περάσουν σωλήνες.
Το ζήτημα είναι αρκετά σοβαρό και ελπίζουμε να το δουν αναλόγως από τον δήμο και να ικανοποιήσουν το αίτημά μας΄΄.

Προσανατολισμός για αναβάθμιση του δικτύου σε κοινότητες και οικισμούς

Στην ΔΕΥΑ πάντως γίνεται προσπάθεια ώστε να εντοπίζονται εγκαίρως τα προβλήματα παρά το γεγονός ότι οι ορεινοί – ημιορεινοί οικισμοί δεν έχουν μεγάλο πληθυσμό και σταδιακά προχωρούν σε αντικατάσταση του δικτύου – όπως π.χ. έγινε στην Κερνίτσα με έργο 500.000 ευρώ – με σκοπό να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα εν τη γενέσει τους.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr