background img
banner
banner

Κινητοποίηση σήμερα για τους επαγγελματίες ταξί που βρίσκονται… επί ξύλου κρεμάμενοι

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥΣ

Τα συσσωρευμένα προβλήματα του κλάδου των επαγγελματιών ταξί έχουν οξυνθεί ιδιαίτερα εξαιτίας των μέτρων ενάντια στον covid-19, δημιουργώντας μία εκρηκτική κατάσταση που τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αφανισμό… Ο περιορισμός των μετακινήσεων των πολιτών ανάγκασε τα αυτοκίνητα να παραμείνουν καθηλωμένα και τους τζίρους να… μηδενιστούν, τη στιγμή που οι εκπρόσωποι του κλάδου διατυμπανίζουν ότι η πολιτεία δεν έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα στήριξής τους.

Το Σωματείο Ταξί Αιγίου και Περιχώρων, τα μέλη του οποίου αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα επιβίωσης, δεν θα μπορούσαν να μην συμμετάσχουν στη σημερινή τρίωρη στάση εργασίας που έχει κηρυχθεί, σε μία προσπάθεια να στείλουν «κραυγή αγωνίας» προς την κυβέρνηση για τον κλάδο που… ψυχορραγεί.

Μάλιστα, εκπρόσωποι των επαγγελματιών ταξί από όλη τη Δυτική Ελλάδα, έχουν δώσει σήμερα ραντεβού στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος προκειμένου, γραπτώς και προφορικώς, να δώσουν στον Περιφερειάρχη να καταλάβει πως ο κλάδος τους τείνει με αφανισμό, ζητώντας να μεταφέρει την αγανάκτησή τους στην κυβέρνηση.

Αιγιώτικη παρουσία στην Πάτρα

Εκπροσωπώντας τους επαγγελματίες της περιοχής, παρόντες στην κινητοποίηση, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, θα είναι εκ μέρους του Σωματείου Ταξί Αιγίου και Περιχώρων, ο πρόεδρος Παναγιώτης Αγγελόπουλος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Όπως μετέφερε στο protionline.gr ο κ. Αγγελόπουλος, ΄΄εξετάζοντας τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει ο κλάδος μας, αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στη σημερινή κινητοποίηση, με τρίωρη στάση εργασίας (από 9:00 έως 12:00) και εποχούμενης πορείας και απόδοσης ψηφίσματος διαμαρτυρίας στον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη, με στόχο την προώθησή του στον πρωθυπουργό΄΄.

Τόνισε ακόμη ότι στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα, οι κινητοποιήσεις κρίνονται ως το μοναδικό «όπλο» και αποτελούν μονόδρομο ούτως ώστε να ασκηθεί πίεση στην Κυβέρνηση για να δώσει την ανάλογη προσοχή στον κλάδο. ΄΄Πρέπει να δρομολογήσει λύσεις στα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί διαχρονικά και τα οποία έχουν οξυνθεί ιδιαίτερα κατά την περίοδο της πανδημίας Covid-19. Έχουμε φτάσει σε πλήρη αδιέξοδο, σε σημείο υπέρβασης των ορίων αντοχής μας και αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης του κλάδου θα οδηγηθούμε σε οριστική φτωχοποίηση και αφανισμό΄΄, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Έχουν εξαιρεθεί από επιδόματα και ενισχύσεις

Είναι άλλωστε κοινή διαπίστωση ότι ο κλάδος των ταξί, είναι από τους πιο πληττόμενους και πως τα ταξί παραμένουν σε λειτουργία μόνο για κοινωνικούς λόγους καθώς μετακινούν επί το πλείστον μόνο ευπαθείς ομάδες, ωστόσο, δεν υπάρχει αντικείμενο εργασίας λόγω των περιοριστικών μέτρων και της απαγόρευσης κυκλοφορίας των πολιτών. Συνεπώς, οι επαγγελματίες φορτώνονται με έξοδα λειτουργίας αφού τα έσοδα είναι ανύπαρκτα και αντί να ενισχυθούν με επιδόματα ειδικού σκοπού όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν εγκαταλειφθεί, με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε αδιέξοδο και καταστροφή.

Οι επαγγελματίες ταξί διαμαρτύρονται γιατί, όπως τονίζουν, έχουν εξαιρεθεί από επιδόματα και ενισχύσεις που προβλέπονται βάσει του νόμου 4714/2020 για τις υπόλοιπες επιβατικές και χερσαίες μεταφορές όπως ΚΤΕΛ, τουριστικά, ΕΡΓΟΣΕ κ.λπ.

Μεγάλο πρόβλημα αποτελεί γι’ αυτούς και η δρομολόγηση αλλαγής θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του, χωρίς καμία ενημέρωση και διαβούλευση με τη συνδικαλιστική ηγεσία του κλάδου.
Όπως τονίζουν, αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση του έργου της ειδικής μεταφοράς προσώπων και την απόδοση του σε πολυεθνικές εταιρείες διαμεσολάβησης κ.λπ., με το πρόσχημα της αυτορρύθμισης της αγοράς αδιαφορώντας για τα καταστροφικά αποτελέσματα φτωχοποίησης του κλάδου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr