background img
banner
banner

Λινού: Αυτή είναι η καλύτερη ώρα να πηγαίνουν σούπερ μάρκετ οι ηλικιωμένοι

Νέα πρόταση για να αντιμετωπιστεί η πανδημία του κορωνοϊού έκανε η Αθηνά Λινού, η οποία προτείνει συγκεκριμένο ωράριο στα σούπερ μάρκετ για τους ηλικιωμένους.

Πιο συγκεκριμένα, η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, προτείνει να πηγαίνουν μόνο οι ηλικιωμένοι στα σούπερ μάρκετ έως τις 08:30 το πρωί, καθώς, όπως τονίζει, καλπάζει και στη χώρα μας η βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού που έχει αυξημένη μεταδοτικότητα.

Συγκεκριμένα, η Αθηνά Λινού, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5», ανέφερε πως τα σούπερ μάρκετ μπορούν να ανοίγουν από τις 06:30 και να μπορούν να πηγαίνουν μέχρι τις 8:30 μόνο οι ηλικιωμένοι. «Αφού οι άνθρωποι αυτοί ξυπνούν πολύ πρωί», σημείωσε η ίδια.

  • Μέτρα προστασίας (μαζικά τεστ) στους χώρους εργασίας, αλλά και ενεργοποίηση των γιατρών εργασίας που θα μπορούν να τα επιβάλλουν.
  • Εκπαίδευση αλλά και πρόνοια για το κόστος στη χρήση διπλής μάσκας.
  • Ειδικά μέτρα για τους ανέργους, όπως δύο τεστ κορωνοϊού μηνιαίως με ένταξή τους στο επίδομα ανεργίας που δίνεται.
  • Μέτρα κατά του συνωστισμού – που εξακολουθούν και δεν λαμβάνονται – στα ΜΜΜ, αλλά και μαζικά τεστ σε περιοχές όπου υπάρχουν σταθμοί μετρό-ΗΣΑΠ και αφετηρίες λεωφορείων.
  • Κουπόνια για χρήση ταξί στους εργαζόμενους που δεν δουλεύουν με τηλεργασία.

Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά που η κυρία Λινού προτείνει πρόσθετα μέτρα για τα σούπερ μάρκετ. Πρόσφατα, αναφέρθηκε και στο ζήτημα «διπλή μάσκα» λέγοντας πως «προστατεύει περισσότερο και καλό θα είναι να τη φοράμε σε Μέσα Μεταφοράς και σούπερ μάρκετ».

Πηγή


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΛΛΑΔΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr