background img
banner
banner

Μητσοτάκης: Από μεθαύριο έως τις 28 Φεβρουαρίου lockdown στην Αττική

Tηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την πανδημία και τα μέτρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την εφαρμογή lockdown τύπου Μαρτίου στην Αττική, από μεθαύριο Πέμπτη έως τις 28 Φεβρουαρίου έπειτα και από την εισήγηση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων η οποία συνεδρίασε εκτάκτως μετά την μεσημεριανή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Έτσι, κλείνει κάθε μορφή λιανεμπορίου και στο εξής όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης θα λειτουργούν εξ’ αποστάσεως.

Τα μέτρα θα εξειδικευτούν αύριο Τετάρτη.

«Το τελευταίο μίλι προς την ελευθερία»

Στο μήνυμά του ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα αντιστέκεται, μέχρι στιγμής, αποτελεσματικά στο τρίτο κύμα του κορωνοϊού, επιλέγοντας στοχευμένα μέτρα με γρήγορα αντανακλαστικά, με στόχο «να βρισκόμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά από τον ιό».

«Σήμερα, όμως, ο κίνδυνος επανεμφανίζεται» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός επικαλούμενος δύο ανησυχητικά στοιχεία: Την αύξηση των νοσηλειών στην Αττική και τις μεταλλάξεις του ιού που φαίνεται να επιταχύνουν τη μεταδοτικότητά του.

«Θα μπορούσαμε να περιμένουμε ακόμη κάποιες μέρες, αλλά το καμπανάκι είναι ηχηρό και έχουμε μάθει να λειτουργούμε ώστε να προλαμβάνουμε και να μην ακολουθούμε το πρόβλημα, για να σώζουμε ζωές» δήλωσε.

«Γνωρίζουμε ότι από τον Απρίλιο θα είμαστε πολύ καλύτερα. Όμως, τώρα πρέπει να προλάβουμε τον κίνδυνο! Με βάση τα νέα δεδομένα, λοιπόν, αναλαμβάνω την ευθύνη των πρόσθετων μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας. Έτσι, από μεθαύριο Πέμπτη και έως τις 28 Φεβρουαρίου θα υπάρξουν αυξημένα περιοριστικά μέτρα στην Αττική. Αυτό σημαίνει ότι κλείνει κάθε μορφή λιανεμπορίου και στο εξής όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης θα λειτουργούν εξ’ αποστάσεως. Εκτός από την ειδική αγωγή που θα συνεχιστεί με φυσική παρουσία. Τα νέα μέτρα θα εξειδικευτούν περαιτέρω αύριο από τους αρμόδιους» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Στόχος, όπως πρόσθεσε, να  χτυπηθεί η έξαρση του COVID-19 πριν εξαπλωθεί, μειώνοντας συνολικά την κινητικότητα. Και να δοθεί χρόνος στο Σύστημα Υγείας, καθώς θα προχωρούν γρήγορα οι εμβολιασμοί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι γνωρίζει το κόστος για την οικονομία και διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία θα συνεχίσει να στηρίζει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, όπως γνωρίζει και την κούραση που υπάρχει στην κοινωνία. Γι’ αυτό διαβεβαίωσε ότι «έχει αρχίσει να γράφεται ο επίλογος αυτής της πρωτοφανούς περιπέτειας» με τους εμβολιασμούς ως κύριο όπλο.

«Δεν θα κρυφτώ: Στο δίμηνο που ακολουθεί η βεντάλια των περιορισμών ενδεχομένως θα ανοίγει και θα κλείνει ανάλογα με τα επίπεδα του συναγερμού. Από μας εξαρτάται τι θα συμβαίνει κάθε φορά. Όμως είναι και το τελευταίο μίλι προς την ελευθερία. Η Πολιτεία έχει το σχέδιο, ώστε μέχρι τα τέλη της άνοιξης οι πιο ευάλωτοι  Έλληνες να έχουν θωρακιστεί. Στόχος είναι να συναντηθούμε με εκείνη τη στιγμή ακμαίοι και δυνατοί. Κι ένα μεγάλο βήμα σε αυτή τη διαδρομή της ελπίδας είναι να πετύχουν τα μέτρα που θα ισχύουν από μεθαύριο. Θα τα τηρήσουμε και θα νικήσουμε» κατέληξε.

 


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΛΛΑΔΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr