background img
banner
banner

Μικρή λόγω locκ down αλλά συμβολική η συμμετοχή στο συλλαλητήριο

ΤΙ ΛΕΝΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΛΗΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Ο αθλητισμός είναι μία από τις δραστηριότητες που έχουν επηρεαστεί περισσότερο από την πανδημία αφού ουσιαστικά ο ερασιτεχνικός αθλητισμός βρίσκεται σε πλήρη απραξία. Για τον λόγο αυτό, το πρωί της Παρασκευής (5/2) αθλητές και προπονητές έδωσαν το «παρών» στο Σύνταγμα – τηρώντας πάντα τα κατάλληλα μέτρα – και ζήτησαν από την Πολιτεία να ανάψει το πράσινο φως για την επιστροφή τους στα γήπεδα. Η κατάσταση τόσο για τους αθλητές όσο και για τους προπονητές είναι εξαιρετικά δύσκολη με την πλειοψηφία τους να αντιμετωπίζει σοβαρό βιοποριστικό πρόβλημα με την ελπίδα αυτή την φορά οι όποιες φωνές να εισακουστούν τόσο από την πολιτική ηγεσία όσο και από τους λοιμωξιολόγους και να επιστρέψουν στα γήπεδα.

«Ο αθλητισμός είναι ζωή, στηρίξτε τον τώρα», ήταν το σύνθημα το οποίο φώναξαν σύσσωμοι όσοι βρέθηκαν στην πιο πολυσύχναστη πλατεία της Ελλάδας. Η αλήθεια είναι, ότι ο αριθμός των συγκεντρωμένων δεν ήταν μεγάλος, αν υπολογίσουμε ότι οι αθλητές και προπονητές όλων των αθλημάτων που πλήττονται ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες. Βεβαίως υπάρχει μία εξήγηση, αφού λόγω των μέτρων και της απαγόρευσης των μετακινήσεων από νομό σε νομό, το «παρών» μπόρεσαν να δώσουν μόνο άνθρωποι που διαμένουν στην Αττική. Σε διαφορετικές συνθήκες θεωρείται βέβαιο ότι στη συγκέντρωση θα ήταν δεκάδες αθλητές και προπονητές από την Αιγιάλεια και εκατοντάδες από όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.

Παρόντες όμως ήταν κάποιοι άνθρωποι του αθλητισμού που έχουν έστω και έμμεσα, σχέση με την Αιγιάλεια. Όπως για παράδειγμα, ο πρώην προπονητής του Κεραυνού Αιγίου Κώστας Οικονομάκης, σημερινός τεχνικός του Εθνικού Πειραιά και ο γνωστός Περιστεριώτης ποδοσφαιριστής Γιάννης Καραλής, του οποίου τόσο ο πατέρας Αντώνης όσο και ο θείος Κώστας, πέρασαν από τον Παναιγιάλειο τη δεκαετία του 90 ως ποδοσφαιριστής και προπονητής αντίστοιχα. Ο Αντώνης είχε αγωνιστεί και στο ιστορικό μπαράζ της Λεωφόρου Αλεξάνδρας το 1995 κόντρα στην Αχαϊκή, όταν η «Μαύρη Θύελλα» είχε επικρατήσει 2-0 επιστρέφοντας στη Γ΄ Εθνική. Παράλληλα, ζητήσαμε την άποψη και του προπονητή της Θύελλας Αιγίου, Κυριάκου Αθανασίου ο οποίος – για τους λόγους που προαναφέρουμε – δεν μπόρεσε να δώσει το «παρών».

Κώστας Οικονομάκης: «Να ανοίγουν τα μαγαζιά και να μην ανοίγει ο αθλητισμός, είναι λίγο τραβηγμένο».

«Βρεθήκαμε στο Σύνταγμα για να δείξουμε ότι υπάρχει κι ο Ερασιτεχνικός Αθλητισμός. Παρόλο που είμαστε στις εθνικές κατηγορίες δεν υπάρχει πρόβλεψη που να μας λέει ότι κάτι θα γίνει. Βέβαια για την ώρα που έγινε, τα παιδιά στις εθνικές κατηγορίες που δουλεύουν ήταν πολύ δύσκολο να έρθουν, όπως φυσικά και όσοι μένουν εκτός Αττικής. Ήταν εκεί, όμως, κάποιοι από εμάς. Θέλουν οι παίκτες μας να προπονηθούν, αλλά το σημαντικότερο είναι να ανοίξουν οι ακαδημίες, για τα πιτσιρίκια. Προσπαθούμε, υπάρχει θετικότητα από την Κυβέρνηση, όπως μαθαίνουμε, αλλά όταν κολλάνε όλα στους λοιμωξιολόγους  δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Κάτι συγκεκριμένο δεν έχουν πει ακόμη. Απλώς, θα πρέπει να γίνουν κάποια πράγματα διαδικαστικά για να ξέρουμε τι τελικά θα γίνει. Έπρεπε να έχουν ξεκινήσει πιο νωρίς. Κατανοούμε αυτά που γίνονται, αλλά και από την άλλη σ’ αυτό το θέατρο του παραλόγου να ανοίγουν να μην ανοίγουν οι ακαδημίες, να ανοίγουν τα μαγαζιά, τα νυχάδικα … και να μην ανοίγει ο αθλητισμός, είναι λίγο τραβηγμένο. Μέσα στον κοινωνικό μας ιστό, ο αθλητισμός είναι το πιο υγιές μας κομμάτι και πρέπει αυτό το πράγμα να το προφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού και για τη νεολαία μας και για τους εργαζομένους».

Γιάννης Καραλής: «Όλοι παίζουμε στα ίδια τετραγωνικά με την ίδια μπάλα»

«Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο, δεν πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός κατηγοριών. Αγωνιζόμαστε στα ίδια τετραγωνικά με την ίδια μπάλα και επειδή έχω αγωνιστεί και στις παραπάνω κατηγορίες νομίζω δεν υπάρχει διαφορά. Θα θέλαμε να δοθεί επανέναρξη και στη δική μας κατηγορία, όπως και στ’ άλλα αθλήματα. Έγινε μια μαζική συγκέντρωση και θέλουμε να είμαστε ενωμένοι για να κυνηγήσουμε τους στόχους μας, να μας αφήσουν.

Οι επαγγελματίες, σ’ αυτό το κομμάτι είναι πιο ευνοημένοι – ήμουν και εγώ επαγγελματίας – υπάρχουν συμβόλαια και υπήρχε ένα επίδομα για τους παίκτες της Β’ Εθνικής που δεν μπορούσαν να αγωνιστούν. Υπάρχουν νέα παιδιά που παίζουν για το χαρτζιλίκι τους ή για τη στέγη και την τροφή τους. Νομίζω ότι η Κυβέρνηση θα έπρεπε να δείξει ένα καλύτερο πρόσωπο στον Ερασιτέχνη αθλητή γιατί υπάρχουν πολλά νέα παιδιά που ονειρεύονται να γίνουν επαγγελματίες και να κυνηγήσουν το όνειρό τους κι αυτήν τη στιγμή τους στερείται η δυνατότητα και να αθληθούν και να έχουν κάποιο εισόδημα όπως είπα. Μαθαίνουμε καθημερινά ότι εκατοντάδες Ερασιτέχνες αθλητές προσπαθούν να κάνουν άλλη δουλειά για να βιοποριστούν μη έχοντας τα βασικά για να ζήσουν τις οικογένειές τους».

Κυριάκος Αθανασίου: «Αυτή η κατάσταση θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους αθλητές και στο άμεσο μέλλον»

«Η αλήθεια είναι ότι περίμενα μεγαλύτερη συμμετοχή γιατί στην Αττική υπάρχουν εκατοντάδες σωματεία. Όμως κατανοώ ότι επικρατεί μεγάλη απογοήτευση στους ανθρώπους του αθλητισμού. Το σενάριο να μην επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα είναι πλέον παραπάνω από ορατό και τα προβλήματα δεν έχουν να κάνουν μόνο με το σήμερα. Θα δημιουργήσει προβλήματα και στο άμεσο μέλλον διότι δεν ξέρουμε πώς θα αντιδράσουν οι αθλητές μετά από τόσο μεγάλη αποχή. Τα παιδιά μέσα από τον αθλητισμό μαθαίνουν να κοινωνικοποιούνται να κάνουν φίλους να παίρνουν αποφάσεις δύσκολες να πιστεύουν τον εαυτό τους να προσαρμόζονται σε δύσκολες καταστάσεις να βρίσκουν λύσεις μέσα από όλες τις συνθήκες, να ευαισθητοποιούνται, να έχουν καλύτερη οργάνωση και γενικά να φτιάχνουν ένα χαρακτήρα δυνατό ώστε να συνεχίσουν τη ζωή τους. Τους στερούν με βίαιο τρόπο αυτό που αγαπούν και βέβαια για όσους ζουν αποκλειστικά από τον αθλητισμό είναι ακόμη χειρότερα καθώς έχει να κάνει με την επιβίωσή τους. Αν και μέσα στον Μάρτιο δεν αρχίσουν οι προπονήσεις πρέπει να το πάρουμε οριστικά απόφαση ότι τελείωσε η χρονιά». 


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr