background img
banner
banner

Νέα προθεσμία για τη δήλωση των αναστολών συμβάσεων εργασίας

ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΡΧΗΣ ΖΗΤΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ – ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Να οριστεί άμεσα νέα προθεσμία αποκλειστικά για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν με εντολή δημόσιας αρχής (και όχι για όσες έχουν χαρακτηριστεί «πληττόμενες») ώστε να δηλώσουν τις αναστολές συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους με έναρξη το Σάββατο 13/2, ζητά με επιστολή του στον υπουργό Οικονομικών ο Σύλλογος Οικονομολόγων-Λογιστών Αιγιαλείας και Καλαβρύτων. Μάλιστα, ο κλάδος σε τοπικό επίπεδο είναι ανάστατος γιατί το υπουργείο έδωσε χρόνο… μηδέν στους λογιστές ώστε να προχωρήσουν τη διαδικασία.

Όπως τονίζει, ΄΄με την Κ.Υ.Α. Δ1α/Γ.Π.οικ.9147/10-02-2021 (Φ.Ε.Κ. Β’ 534/11-02-2021) καθορίστηκαν οι περιοχές που εντάσσονται στα επίπεδα «αυξημένου» και «πολύ αυξημένου» κινδύνου για το διάστημα από 11/2 έως και 28/2, καθώς και τα έκτακτα μέτρα προστασίας που ισχύουν σε αυτές.

Το υπουργείο Εργασίας με ανακοίνωσή του την Πέμπτη 11/2 έδωσε τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις που αναστέλλεται η λειτουργία τους βάσει της ανωτέρω Κ.Υ.Α., να δηλώσουν τις αναστολές συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους έως και την Κυριακή 14/2. Έδωσε, δηλαδή, ένα χρονικό περιθώριο 2 εργασίμων / 4 ημερολογιακών ημερών. Με την Κ.Υ.Α. Δ1α/Γ.Π.οικ.9769/12-02-2021 (Φ.Ε.Κ. Β’ 586/13-02-2021) επήλθε τροποποίηση στην αρχική απόφαση και εντάχθηκε στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου το σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, αντί αποκλειστικά του Δήμου Πατρέων, όπως ίσχυε μέχρι τη δημοσίευσή της.

Εν ολίγοις, οι υπόλοιπες περιοχές (πλην Πάτρας) της Αχαΐας ενημερώθηκαν ότι εντάσσονται στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου με τη δημοσίευση της τροποποιητικής Κ.Υ.Α. το Σάββατο 13/2.

Ενώ, λοιπόν, οι επαγγελματίες της περιοχής μας αναμέναμε ότι θα δοθεί αντίστοιχο χρονικό περιθώριο για τη δήλωση των αναστολών συμβάσεων εργασίας μετά την ένταξη του συνόλου της Αχαΐας στα έκτακτα μέτρα, με μεγάλη έκπληξή μας διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρξε καμία τέτοια ενέργεια από το Υπουργείο΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr