background img
banner
banner

«Ναι» στη δημιουργία Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου- Λυκείου

ΕΙΠΕ ΧΘΕΣ ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Η ίδρυση του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου Αιγίου επανήλθε στο Συμβούλιο με τον αντιδήμαρχο Παιδείας Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο να επισημαίνει τη σημασία του και να κάνει γνωστό πως παρά το γεγονός ότι τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης το είχαν καταψηφίσει πριν δυόμιση μήνες, εντούτοις ο στόχος να «τρέξουν» οι διαδικασίες προκειμένου να λειτουργήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, είναι ακόμη εφικτός. Αναφέρθηκε επιπλέον, στην αναγκαιότητα δημιουργίας και τη χρησιμότητά του, δεδομένου ότι σήμερα 22 παιδιά μεταβαίνουν στην Πάτρα ελλείψει ανάλογου σχολείου στο Αίγιο και πως κάποια που το «χρειάζονται» δεν μπαίνουν καν στον κόπο να παρακολουθούν μαθήματα στην Πάτρα και παραμένουν στο σπίτι.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ξεκαθάρισαν πως επιθυμούν την ίδρυση του σχολείου, διατηρώντας ωστόσο κάποιες επιφυλάξεις για το εάν είναι ώριμες οι συνθήκες ή πληρούνται οι προϋποθέσεις. Η επικεφαλής της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» Βάσω Ψυχράμη π.χ. έθεσε το ερώτημα πού θα στεγαστεί κι αν έχουν γίνει οι απαιτούμενοι έλεγχοι στα υποψήφια προς στέγαση κτίρια, ενώ η επικεφαλής της «Λαϊκής συσπείρωσης» Αγγελική Κουρή αναρωτήθηκε εάν επαρκούν για την ίδρυση ενός σχολείου οι 3.000 ευρώ που αναφέρονταν στην εισήγηση.

Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος γνωστοποίησε πως έχει επιλεγεί το 1ο Λύκειο για τη συστέγαση του σχολείου και ότι δεν χρειάζονται ειδικές προϋποθέσεις καθώς οι μαθητές του δεν είναι ΑΜΕΑ, κάνοντας γνωστό πως υπάρχει ήδη εισήγηση του Κέντρου Συμβουλευτικής Υγιεινής και ότι σε πρώτη φάση 3.000 ευρώ επαρκούν εφόσον το υπουργείου μεριμνήσει για προσωπικό και εκπαιδευτικούς. Ο κ. Γούτος επίσης ήταν θετικός, τονίζοντας ωστόσο πως υπάρχει πολλά θέματα που εκκρεμούν για τα σχολεία της Αιγιάλειας φέρνοντας ως παράδειγμα το 2ο ΓΕΛ και το πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζει.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr