background img
banner
banner

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου… «στολίζει» τους βουλευτές

ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΓΙΑ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΩΝ ΣΟΒΑΡΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

«Σκληρή γλώσσα» για τα… πεπραγμένα των βουλευτών του νομού, σε ό,τι αφορά την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων των δικηγόρων, χρησιμοποιεί ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου. Με αίτησή του προς τους εννέα βουλευτές, τους ζητά να υλοποιήσουν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις και να μην αρκούνται σε ευχές κατά τη διάρκεια των εορτών, τονίζοντάς τους πως σε διαφορετική περίπτωση θα είναι… ανεπιθύμητοι.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε που τιμώντας τη βουλευτική σας ιδιότητα , μας θυμάστε και στέλνετε ευχές τις εορτές των Χριστουγέννων , την Πρωτοχρονιά και την ονομαστική μας εορτή. Δείχνετε με αυτό τον τρόπο, ότι είστε πάντα κοντά μας και μας σκέφτεστε.

Είναι δυστυχώς τα γεγονότα τέτοια, που θα σας στερήσουν τη δυνατότητα να μας επισκεφθείτε κ να τιμήσετε με την παρουσία σας την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία σας και τη λύπη σας γι αυτή τη δύσκολη στιγμή που την τηρούσατε οι περισσότεροι ευλαβικά κάθε έτος.

Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε που σε προεκλογικές περιόδους , πάντα είχατε στη σκέψη σας και συμμεριζόσασταν την αγωνία μας για τα προβλήματα του κλάδου μας, όντες μερικοί από εσάς και δικηγόροι. Ενθυμούμαστε την αγωνία σας να επισκεφθείτε το Δικαστικό μέγαρο Αιγίου και τα γραφεία αρκετών εξ’ ημών ώστε με την ψήφο μας που παρακλητικά μας ζητούσατε , να σας δώσουμε δύναμη για να δώσετε λύσεις στα αδιέξοδα που βιώνουμε ως κλάδος. Μετά τις εκλογές βέβαια, τιμάτε τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις ως προς τα προβλήματα του κλάδου μας αρκούμενοι μόνο σε ευχές την περίοδο των εορτών.

Οι βουλευτές του κυβερνώντος Κόμματος του Νομού μας, ουδεμία ερώτηση για τα ουσιαστικά προβλήματα των συναδέλφων μας καταθέσατε στη Βουλή, καμία πρωτοβουλία λάβατε για τη σύνταξη τροπολογίας ως έχετε τη δυνατότητα να πράξετε επί σκοπώ επίλυσης θεμάτων του κλάδου μας, ούτε καν ενδιαφερθήκατε για το πώς βιώνουν την περίοδο της πανδημίας και τι προβλήματα αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι του Νομού μας αλλά και όλης της χώρας.

Δε σας απασχολεί καν ότι ουσιαστικά ουδεμία ενίσχυση λάβαμε στη διάρκεια ενός έτους πανδημίας την ώρα που με κυβερνητική απόφαση έχει ανασταλεί κατ’ ουσίαν η λειτουργία των Δικαστηρίων.

Οι δε βουλευτές της αντιπολίτευσης ομοίως ουδέν ουσιαστικό πράξατε, ούτε καν ως αντιπολίτευση εισάγατε τροπολογία για την απαλλαγή ΦΠΑ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις οποίες υπαγόμαστε και εμείς , για ετήσια έσοδα κάτω των 25.000 ευρώ παρόλο που αυτό είναι μνημονιακό προαπαιτούμενο, ισχύει σε όλη την Ευρώπη και το είχατε υποσχεθεί».

Οι ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν για να μην είναι… ανεπιθύμητοι

Κατόπιν των ανωτέρω, τους ζητά άμεσα να καταθέσουν τροπολογίες όπως έχουν τη δυνατότητα σε εκκρεμή νομοσχέδια με τις οποίες να προβλέπεται: «1) Ότι οι δικηγόροι απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής των ασφαλιστικών τους εισφορών αναδρομικά μάλιστα ,για το χρονικό διάστημα από Νοέμβριο 2020 μέχρι και Μάρτιο 2021 από τη στιγμή που τα δικαστήρια τελούν ουσιαστικά σε αναστολή λειτουργίας. Πώς είναι δυνατόν οι δικηγόροι να ανταποκριθούν στην καταβολή ασφαλιστικών εισφορών όταν με κρατική εντολή δε λειτουργούν τα Δικαστήρια πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Το ότι εκδικάζεται το 5% των υποθέσεων δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση δικαιολογία για τη μη λήψη του ανωτέρου μέτρου. Σας υπενθυμίζουμε ότι οι δικηγόροι είναι σε πρωτοφανές αδιέξοδο . Αδυνατούν να ανταποκριθούν ακόμα και σε βασικές βιοτικές ανάγκες τους

Σας το γνωρίζουμε εμείς ως θεσμικοί εκπρόσωποί τους καθ’ όσον εσείς δεν έχετε ενδιαφερθεί για την κατάστασή μας.

2) Να καταθέσουν τροπολογία , βάσει της οποίας να απαλλάσσονται από το τέλος επιτηδεύματος για τα έτη 2020 και 2021. Η διαφορά μας με άλλους επιστημονικούς κλάδους είναι ότι το πεδίο εργασίας μας , τα Δικαστήρια, έκλεισαν με κρατική εντολή και είναι αδιανόητο να εξομοιωνόμαστε με αυτούς . Είναι παράλογο να καλούμαστε , όταν ουσιαστικά έχει ανασταλεί η εργασία μας , να έχουμε υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος.

3) Να καταθέσετε επιτέλους την Τροπολογία για την απαλλαγή μας από το ΦΠΑ από το ποσό των 10.000 ευρώ που ισχύει ήμερα, στο ποσό των 25.000 ευρώ, όπως ισχύει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Την τροπολογία αυτή σας την είχαμε αποστείλει, όπως είχε διαμορφωθεί από την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας».

Και καταλήγει ο Δ.Σ.Α.: ΄΄Σας καλούμε να προβείτε άμεσα στις ανωτέρω ενέργειες , που έπρεπε ήδη να έχετε πράξει στο πλαίσιο των προεκλογικών σας δεσμεύσεων , όταν ζητούσατε την ψήφο μας , και μας διαβεβαιώνατε ότι θα είστε αρωγοί στα προβλήματα του κλάδου μας.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα , όχι αρωγοί είστε αλλά παντελώς αδιάφοροι ακόμα και στην πρωτοφανή κατάσταση της πανδημίας που βιώνουμε.
Αν δεν προβείτε στις ανωτέρω ενέργειες θα είστε ανεπιθύμητοι για εμάς, και δε θα ξεχάσουμε ποτέ τη στάση των βουλευτών του Νομού μας απέναντι στους δικηγόρους σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr