background img
banner
banner

Ο… δρόμος της ανάπτυξης περνά μέσα από την πρώην Χαρτοποιία

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΥΡΤΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Μία σειρά από προτάσεις για την πολιτιστική ανάπτυξη της Μυρτιάς κατέθεσε προς τον δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο, ο ιδιαίτερα δραστήριος το τελευταίο διάστημα, Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος Μυρτιάς Αιγίου «Η Αγία Μαρίνα».

Τα μέλη του Συλλόγου εκτιμούν ότι… ο δρόμος της ανάπτυξης περνά μέσα από την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της πρώην Χαρτοποιίας, έχοντας μάλιστα και συγκεκριμένες θέσεις για το πώς θα μπορούσε να ωφελήσει την περιοχή τους.

Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. του Συλλόγου έχει προχωρήσει στις εξής αποφάσεις, τις οποίες έθεσε ως προτάσεις στον δήμαρχο:

«1) Αξιοποίηση των κτιρίων της Χαρτοποιίας προς όφελος της δημοτικής αρχής, π.χ. τεχνικών και διοικητικών υπηρεσιών. 2) Δημιουργία πάρκων, αθλοπαιδιών, εναλλακτική αστική καλλιέργεια από τους δημότες για διατήρηση του χώρου καθαρού και παραγωγή γεωργικών προϊόντων προς πώληση. 3) Αξιοποίηση παλαιού καρνάγιου και βελτίωση του χώρου ανάλογα. 4) Σύνδεση της εθνικής οδού με το νέο λιμάνι. 5) Όπως προκύπτει από το ιστορικό παρελθόν, οι κάτοικοι της Μυρτιάς αλλά και του Αιγίου έχουν κοινά συμφέροντα επαφής με τους κατοίκους της Ρούμελης και πρέπει να υπάρξει μέριμνα υλοποίησης σύνδεσης με φέρυ μπόουτ. Επ’ αυτού έχουμε συγκεκριμένη πρόταση. 6) Τα νερά της βροχής τα οποία ξεκινούν από την περιοχή του νοσοκομείου καταλήγουν στην περιοχή μας. Η πρότασή μας είναι να περάσει αγωγός παράλληλα της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής, μέσα από την Χαρτοποιία και να καταλήξει στη θάλασσα.
Με αυτό τον τρόπο δεν υπάρχει αστική όχληση και είναι η πιο κοντινή και λιγότερα έξοδα διαδρομή προς τη θάλασσα».


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr