background img
banner
banner

Ο προσεκτικός τρόπος ζωής

ΟΠΛΟ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΟΥ – ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΕΝΩΣΗ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α:

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε η διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσαν την προηγούμενη βδομάδα η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας και η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. επιδιώκοντας την ευαισθητοποίηση του κόσμου στην Αιγιάλεια, πάνω στο επίκαιρο και σημαντικό θέμα της πανδημίας και των εμβολίων. Επρόκειτο για ένα εξειδικευμένο σεμινάριο που κατάφερε να ¨λύσει¨ πολλές απορίες σχετικά με τη συμπεριφορά των πολιτών και το πώς πρέπει να φερθούν στο εξής, ώστε να προστατεύσουν τους ίδιους και τις οικογένειές τους από τις διάφορες μεταλλάξεις του covid-19.

Το σεμινάριο είχε τίτλο «Οι εξελίξεις σχετικά με την πανδημία και τα εμβόλια για τον κορωνοϊό» και οι ειδικοί ιατροί της διαδικτυακής ¨παρέας¨, ανέπτυξαν το σκεπτικό τους στο πώς πρέπει να συμπεριφέρεται ο μέσος Έλληνας, ποια ενημέρωση πρέπει να έχει, ενώ οι δύο γιατροί αναφέρθηκαν και σε ιστορικά στοιχεία άλλων μεγάλων επιδημιών, περασμένων αιώνων. Αναλύθηκε ποιες είναι οι ομάδες εκείνες που θεωρούνται πιο ευάλωτες, ποιες είναι οι τελευταίες εξελίξεις του κορωνοϊού, αλλά και ποιοι είναι οι εχθροί του (τα εμβόλια Pfizer, SputnikV, Modernas, AstraZeneka Johnson – Johnson, κλπ). Στην διαδικτυακή συζήτηση, πήραν μέρος o Πνευμονολόγος – Φυματιολόγος και Γενικός Γραμματέας της Ε.Π.ΕΛ Δημήτριος Γράσσος, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής ΠΓΝΠ Αργύρης Τζουβελέκης, η Αιγιώτισσα Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του ΕΚΠΑ Πνευμονολόγος και Φυματιολόγος Γεωργία Τρακαδά, ενώ με παρεμβάσεις τους και διευκρινήσεις τους, συμμετείχαν στη διαδικασία ενεργά η πρόεδρος της ΔΗ.ΚΕ.Π.Α. και Πνευμονολόγος Μαρία Τσουκαλά και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου Σωτήρης Κοίλιας.

Καλογερόπουλος: «Ευχαριστώ τον κόσμο που ¨αγκαλιάζει¨ τη δράση με αγάπη»

Ο δήμαρχος Αιγιάλειας, με μια ολιγόλεπτη αλλά αρκετά περιεκτική παρέμβασή του, αφού αναγνώρισε την πολύ μεγάλη προσφορά της δράσης στον απλό κόσμο και την ενημέρωσή του, είπε μεταξύ άλλων: «Από βάθους καρδιάς, θέλω να ευχαριστήσω όσους συνέβαλαν να γίνει και να υλοποιηθεί ετούτη η διαδικτυακή συνάντηση. Είναι μεγάλη τιμή για τον δήμο της Αιγιάλειας η παρουσία των δύο καθηγητών – υφηγητών και συνάμα για όλον τον κόσμο, είναι ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα η παρουσία τους. Εκφράζω την χαρά μου και χαίρομαι που όλοι μπορούμε να έχουμε την δυνατότητα να ενημερωθούμε για τα εμβόλια, τον covid, την εμβολιαστική διαδικασία και τις μεταλλάξεις του ιού. Η αποψινή συνάντηση θα μας κάνει όλους πιο σοφούς, πιο καλούς στην συμπεριφορά μας απέναντι στον κορωνοϊό. Έναν κανόνα έχουμε να ακολουθήσουμε για να πετύχουμε: Να ακολουθούμε πιστά τις εντολές των ειδικών ιατρών και των λοιμοξιολόγων».

Γεωργία Τρακαδά: «Άλλαξε πολύ η ζωή όλων μας»

Η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του ΕΚΠΑ και Πνευμονολόγος – Φυματιολόγος με εξειδίκευση σε λοιμώξεις, Γεωργία Τρακαδά, μιλώντας στην ιντερνετική ¨παρέα¨ της ΔΗ.ΚΕ.Π Α., δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο ιός είχε από την αρχή του σαν στόχο, την απόλυτη διασπορά του μέσω των σταγονιδίων που υπάρχουν και διατηρούνται σε κλειστούς χώρους στην ατμόσφαιρα. Δυστυχώς, ο ιός στην πορεία του πήρε διάφορες μορφές, διάφορες αλλοιώσεις ή μεταλλάξεις. Η ατομική προστασία και η αποφυγή κοινών χρηστικών αντικειμένων, η αποφυγή εναγκαλισμών και η συχνή απολύμανση, είναι η μόνη και εξασφαλισμένη λύση για να θεωρηθεί ότι ακολουθείται πιστά μια πλήρως ατομική υγιεινή. Τα συχνά τεστ ανίχνευσης και η καθημερινή θερμομέτρηση, οι μάσκες και η συνεχόμενη αντισηψία, είναι τα μόνα βήματα που μπορούν να μας οδηγήσουν με βεβαιότητα στην απόλυτη υγιεινή και ασφάλεια».

Αργύρης Τζουβελέκης: «Ο προσεκτικός τρόπος ζωής είναι η μόνη φυσική θωράκιση»

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΓΝΠ Αργύρης Τζουβελέκης μιλώντας στην διαδικτυακή πλατφόρμα, εστίασε στην ενημέρωση των ποσοστών των κρουσμάτων με γραφήματα, ενημέρωσε για τις εξελίξεις του ιού, για τις ηλικιακές ομάδες και το πώς “απλώθηκε” τμηματικά σε όλη την υφήλιο, ενώ προτίμησε τα διάφορα… σλάιντς και συγκριτικές κάρτες γραφημάτων και όχι μια ¨απλή¨ γλώσσα προς τον ακροατή. Ανέλυσε πληροφορίες και κυματομορφές μέσω ειδικών μετρήσεων σε ποσοστιαίες μονάδες και επισήμανε: «Όσοι έχουν ήδη νοσήσει, έχουν δημιουργήσει ήδη αντισώματα και έντονα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα. Τα μέτρα προστασίας και το να ακολουθείται ένας προσεκτικός τρόπος ζωής, είναι η μόνη φυσική θωράκιση που έχει ο άνθρωπος εναντίον του κορωνοϊού. Η άσκηση και η διατροφή βοηθάει πάρα πολύ και υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που μπορεί κανείς να κάνει και να επιχειρήσει μέσα στο σπίτι. Ο κόσμος έχει αλλάξει πολύ και δεν μοιάζει πια με εκείνη την εικόνα που μέχρι τώρα θυμόμαστε και ξέρουμε».

Κοίλιας: «Ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σωτήρης Κοίλιας, επισήμανε για την διαδικτυακή δράση και την συμμετοχή του: «Είναι μια αξιόλογη και αξιέπαινη δράση αυτή η αποψινή εδώ και μπράβο σε όσους την παρακολουθούν και συμμετέχουν. Το μέγεθος του προβλήματος φανερώνεται μέρα με την μέρα, η επιδείνωση της κατάσταση είναι ραγδαία από βδομάδα σε βδομάδα με τον κορωνοϊό και τις εξελίξεις του. Η συσσωρευμένη εμπειρία και η τεχνολογική ιατρική θα βοηθήσουν να ελεγχθεί να κατάσταση σε όλα τα υγειονομικά επίπεδα το αμέσως επόμενο διάστημα»

Τσουκαλά: «Στην μνήμη του κ. Παπαϊωάννου»

Η πνευμονολόγος και πρόεδρος της ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ Μαρία Τσουκαλά επισήμανε: «Η σημερινή κοινωνική δράση που διοργανώσαμε, έχει τρεις σημαντικές πτυχές και για τους συμμετέχοντες αλλά και από τους απλούς ακροατές: Είναι η ενημέρωση και η πρόληψη, οι ¨αλλαγές¨ του ιού και της κοινωνίας μας και τέλος, το πώς θα διώξουμε οριστικά τον κορωνοϊό. Καλώ όλους τους ανθρώπους, να παρακολουθούν τα πράγματα και να μαθαίνουν τις εξελίξεις του ιού, να μαθαίνουμε όλοι τα νέα δεδομένα αυτού του ¨φίλου –εχθρού¨. Αφιερώνουμε στην μνήμη του κ. Παπαϊωάννου αυτή την διαδικτυακή ενημέρωση και παρέμβαση και σας ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσους βοήθησαν να γίνει και να διεξαχθεί η δράση» κατέληξε η κ. Τσουκαλά.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr