background img
banner
banner

«Πέφτει» σε μία εβδομάδα και μετά άσφαλτος!

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΟΥ ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΗΣ ΑΣ. ΦΩΤΗΛΑ

Ένας… αγώνας δρόμου με πολλές παρεμβολές που έχουν σχέση με γραφειοκρατικές διαδικασίες, εισαγγελικές παρεμβάσεις και γνωμοδοτήσεις και αδειοδοτήσεις διαφορετικών υπηρεσιών, φτάνει στο τέλος του για τον δήμο Αιγιαλείας. Την Δευτέρα 22/2 ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την κατεδάφιση του ετοιμόρροπου κτιρίου του Κουβέλειου Κληροδοτήματος της οδού Ασ. Φωτήλα, από το οποίο θα παραμείνει μόνο ένα πολύ μικρό διατηρητέο τμήμα του που ήδη έχει υποστυλωθεί.

Κι αν για κάποιους η κατεδάφιση ενός ετοιμόρροπου κτιρίου μοιάζει ως… το αυτονόητο, στην περίπτωση του συγκεκριμένου χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια από τότε που κρίθηκε όχι μόνο ακατάλληλο αλλά και επικίνδυνο, μέχρι να εκδοθεί η άδεια κατεδάφισης και να προχωρήσει η διαδικασία.

Η συνεννόηση του δήμου με την διοίκηση του Κληροδοτήματος στο οποίο ανήκει ήταν το εφαλτήριο για να… μπει το νερό στο αυλάκι. Κι όλα αυτά ενώ έχουν περάσει 26 ολόκληρα χρόνια από τότε που το κτίριο «λαβώθηκε» ανεπανόρθωτα από τον Εγκέλαδο. Από τότε μάλιστα έχουν σημειωθεί πτώσεις τμηματικά όχι μόνο σοβάδων αλλά και τοίχων, ευτυχώς όχι στο μπροστινό τμήμα του κτιρίου αν και έχουν τοποθετηθεί προστατευτικά.

Γραφειοκρατικά και άλλα «εμπόδια»

΄΄Πρόκειται για ένα θέμα που βρισκόταν σε εκκρεμότητα για πολλά χρόνια και επιχείρησαν να το διευθετήσουν κι άλλες δημοτικές αρχές, πλην όμως με επιμονή και σωστή διαχείριση καταφέραμε να το δρομολογήσουμε προτού θρηνήσουμε θύματα κυρίως αλλά και με σκοπό να παρέμβουμε ώστε να αναβαθμιστεί το σημείο σε συνδυασμό και με το έργο της ανάπλασης΄΄, επισήμανε στο protionline.gr ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου για Τεχνικά Έργα Βασίλης Χριστόπουλος, προσθέτοντας: ΄΄Επί οκτώ μήνες καταβάλλαμε συντονισμένες προσπάθειες, πάντα σε συνεννόηση με το Δ.Σ. και τον πρόεδρο του Κληροδοτήματος που διαχειρίζεται το ακίνητο. Ξεπεράσαμε έτσι όλα τα εμπόδια, είτε επρόκειτο για αρχιτεκτονική επιτροπή, είτε για αρχαιολογία, ξεκαθαρίζοντας ένα θέμα που είχε και μεγάλο φάκελο εισαγγελικών παρεμβάσεων λόγω της επικινδυνότητας του κτιρίου΄΄.

Με προσοχή και λήψη μέτρων ασφαλείας

Να σημειωθεί ότι οι εργασίες κατεδάφισης ξεκίνησαν χθες, αφού προηγήθηκαν παρεμβάσεις υποστύλωσης εσωτερικά και εντάσσονται στο πλαίσιο της εργολαβίας του δήμου για τα επικίνδυνα κτίρια. Τα συνεργεία προχωρούν τις εργασίες με πολύ μεγάλη προσοχή σε αργούς ρυθμούς και με τη λήψη όλων των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις, η όλη διαδικασία θα διαρκέσει περίπου μία εβδομάδα.

Αμέσως μετά, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Χριστόπουλου, πρόκειται να πέσει άσφαλτος στο αναπλασμένο τμήμα της Ασημάκη Φωτήλα.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr