background img
banner
banner

Προς αναβολή η συζήτηση για τα τέλη

ΣΤΟ ΑΠΟΨΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Σημαντικά αλλά και υπηρεσιακού χαρακτήρα θέματα περιλαμβάνει η ημερήσια διάταξη της σημερινής  συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Δύο από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης (Αιγιάλεια Αύριο – Ποιοτική Αιγιάλεια) ωστόσο, λίγες ώρες πριν την έκδοσή της την περασμένη Παρασκευή, είχαν καταθέσει αίτηση για συζήτηση της τροποποίησης του Κανονισμού Λειτουργίας του Συμβουλίου και αναστολή της ισχύουσας απόφασης για τον Οργανισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών του δήμου. Ωστόσο τα αιτήματα δεν συμπεριελήφθησαν στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης με τον πρόεδρο του Δ.Σ. Αιγιάλειας, να διαμηνύει πως «θα ακολουθήσουμε ό,τι ακριβώς προβλέπει ο νόμος ωστόσο στόχος μας πρέπει να είναι η ορθή λειτουργία του Συμβουλίου και όχι με γνώμονα τι εξυπηρετεί τον καθένα».

Πρώτα το Νοσοκομείο

Έτσι το 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης της σημερινής συνεδρίασης, αφορά το Νοσοκομείο Αιγίου με όσα έχουν προηγηθεί, με αφορμή την προσωρινή μετακίνηση της αναισθησιολόγου στο Ρίο.

Η συζήτηση για αποδυνάμωση του τοπικού ιδρύματος, μπήκε για τα καλά στο τραπέζι με τις δημοτικές  παρατάξεις να έρχονται κοντά για να στηρίξουν την πρόταση του δημάρχου για ενίσχυση. Μάλιστα εξεδόθη και κοινό δελτίο Τύπου που όμως πέρασε από σαράντα κύματα μέχρι να βρεθεί κοινός τόπος στο  μήνυμα που ήθελε να στείλει  κάθε παράταξη.

Η συζήτηση θα επικεντρωθεί απόψε στην έκδοση ψηφίσματος, με την Αγγελική Κουρή της Λαϊκής Συσπείρωσης να προαναγγέλλει ότι θα προτείνει δικό της.

Αναβολή της συζήτησης για δημοτικά τέλη και Τεχνικό Πρόγραμμα ζήτησε ο Γούτος από τον δήμαρχο

Ωστόσο τα καλό κλίμα που μπορεί να υπόσχεται το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, μεταξύ των παρατάξεων, δύσκολα θα κρατούσε, αφού ακολουθούσαν συζητήσεις για Τεχνικό Πρόγραμμα και δημοτικά τέλη. Η δημοτική αρχή, ξαναφέρνει τα θέματα στο Συμβούλιο, μετά την απόρριψη από την Αποκεντρωμένη των προηγούμενων αποφάσεων που είχαν την σφραγίδα της αντιπολίτευσης,  θέλοντας αυτή τη φορά τα πράγματα να γίνουν διαφορετικά.

Όμως οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, παραμένουν γιατί οι εισηγήσεις στάλθηκαν αργά χθες το απόγευμα στους αρχηγούς των παρατάξεων, και στις οποίες εμπεριέχεται ποσό 580.000€ για εξόφληση παλαιών οφειλών του δήμου, όσα δηλαδή προτείνει η αντιπολίτευση με τη μείωση των τελών κατά 10%.

Με αυτό τον τρόπο η δημοτική αρχή, προσπαθεί να υπερπηδήσει άλλη μία απόφαση του Συμβουλίου που θα τις μειώνει τον προϋπολογισμό. Το ποσό αναμένεται να επικυρώσει νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αιγιαλείας.

Σε επικοινωνία που είχαν σήμερα το πρωί ο επικεφαλής της παράταξης «Αιγιάλεια Αύριο», Χρήστος Γούτος, με τον δήμαρχο, έγινε δεκτό το αίτημα του πρώτου να μην συζητηθούν απόψε τα τέλη και το Τεχνικό Πρόγραμμα.

Έτσι, προκειμένου να υπάρχει πληρέστερη ενημέρωση από τις υπηρεσίες, για το πώς προέκυψαν οι 580.000€ παλαιών οφειλών που ουσιαστικά οδηγούν σε αύξηση τελών, θα υπάρχει συνάντηση αύριο το μεσημέρι, αντιπροσωπείας της παράταξης «Αιγιάλεια Αύριο» με την Οικονομική υπηρεσία, προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις.

«Όχι» από Ψυχράμη, το σκέφτεται ο Παπακωνσταντινόπουλος

Την ίδια στιγμή, εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης «καυτηριάζουν» τους χρόνους που δίνει η δημοτική αρχή σε ό,τι αφορά συνεδριάσεις Οικονομικής Επιτροπής και Δημοτικού Συμβουλίου. Μάλιστα, ο κ. Παπακωνσταντινόπουλος ανέφερε πως είναι υπό σκέψη για το εάν θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο, λέγοντας: ΄΄Θα δούμε αν θα παραστούμε. Δεν είναι δυνατόν να γίνονται όλα με διαδικασίες… εξπρές, το μεσημέρι Ο.Ε. και το βράδυ Δ.Σ. Πώς θα λειτουργήσει έτσι ο δήμος; Πώς θα έχουμε τον χρόνο να επεξεργαστούμε οικονομικά θέματα; Έτσι υποβαθμίζουν και τον ρόλο του οργάνου και δεν δίνουν το δικαίωμα στους συμβούλους και τα μέλη της Επιτροπής να γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται και να ψηφίσουν αναλόγως΄΄. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, από τη στιγμή που θα αποσυρθούν δημοτικά τέλη και Τεχνικό Πρόγραμμα, η παράταξη «ΜΠΡΟΣΤΑ» θα συμμετέχει στο αποψινό συμβούλιο.

Ακόμα πιο σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε η επικεφαλής της ‘’Ποιοτικής Αιγιάλειας’’ Βασιλική Ψυχράμη που δηλώνει ότι δεν θα παραστεί στην αποψινή συνεδρίαση, συγκεκριμένα:

‘’Η τακτική του δήμαρχου να μην ενημερώνει τις παρατάξεις εγκαίρως με τις εισηγήσεις για τόσα σοβαρά θέματα όπως η ψήφιση των Δημοτικών Τελών και το Τεχνικό Πρόγραμμα, δείχνει την αδυναμία που έχει περιέλθει ό ίδιος και η παράταξή του να δεχθούν αποφάσεις υπέρ των δημοτών.

Δεν θα παραστούμε στην αποψινή συνεδρίαση γιατί θέλουμε να ενημερωθούμε καλύτερα για όσα σκαρφίζεται η δημοτική αρχή για ν΄ αποφύγει τη μείωση τελών που έχουμε προτείνει’’.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr