background img
banner
banner

Προχωρούν… Πινακοθήκη και αθλητικές εγκαταστάσεις

ΑΠΟ ΤΟ ΝΠΔΔ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ Η ΜΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Κορωνοϊός και άλλες συγκυρίες ανατρέπουν για λίγο το πρόγραμμα του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός & Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας», ωστόσο με αργά αλλά σταθερά βήματα προχωρούν συντηρήσεις, έργα και παρεμβάσεις στις δομές και τους χώρους που τελούν υπό την εποπτεία του. Εκτός από την ειδική μέριμνα λόγω covid για τον ιδιαίτερα ευαίσθητο χώρο της προσχολικής αγωγής, που αφορά τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου, βιβλιοθήκες, πινακοθήκη και αθλητικοί χώροι βρίσκονται καθημερινά στην… ατζέντα του ΝΠΔΔ. Ένα από τα θέματα που φέρνει στασιμότητα στη λειτουργία του ΝΠΔΔ είναι η καθυστέρηση ως προς την κατάρτιση του προϋπολογισμού του δήμου.

΄΄Είμαστε σε αναμονή, καθώς είμαστε εξαρτώμενοι από τον δήμο. Περιμένουμε την ψήφιση του προϋπολογισμού, ώστε να μπορούμε και εμείς έπειτα να κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες και τον προγραμματισμό μας΄΄, αναφέρει χαρακτηριστικά στo protionline.gr, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ, αντιδήμαρχος Παναγιώτης Ανδριόπουλος.

Ταυτόχρονα όμως δηλώνει ικανοποιημένος για το γεγονός ότι «ξεκόλλησαν» και προχώρησαν οι διαδικασίες της αδειοδοτήσης για την πινακοθήκη της Ακράτας και πλέον μένει μόνο η ανάθεση σε εργολάβο, για τις εργασίες που πρέπει να γίνουν για την σκεπή του κτιρίου.

Έργα που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

΄΄”Τρέχουν” και άλλα προγράμματα, περιμένουμε την τελευταία φάση του έργου της οριστικοποίησης των οικονομικών προσφορών που υπάρχουν, για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, που έχει να κάνει με τα δύο γήπεδα, της Αβύθου και της Αιγείρας αφού θα πρέπει να συνεδριάσει και να λάβει απόφαση γι’ αυτό, η Οικονομική Επιτροπή του δήμου΄΄, σημειώνει ακόμη ο κ. Ανδριόπουλος, προσθέτοντας: ΄΄Περιμένουμε μέσα από αυτό και τον εκσυγχρονισμό του γηπέδου τένις στις εγκαταστάσεις Πλαστήρα, η εγκατάσταση των κερκίδων στο γήπεδο της Ροδιάς, όπως επίσης και στο γήπεδο της Ζήριας΄΄.

Η επόμενη φάση παρεμβάσεων από το ΝΠΔΔ περιλαμβάνει τη διαμόρφωση του γηπέδου 7×7 στις Καμάρες, την τοποθέτηση μεταλλικών κατασκευών και κερκίδων και των αποδυτηρίων στο γήπεδο Πλαστήρα, όπου εκεί έχει προχωρήσει σε επέκταση της οικοδομικής άδειας που απαιτείται.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο, ΄΄επίκεινται οι επεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο προπονητήριο, τοποθέτηση ταρτάν (χλοοτάπητας νέας γενιάς) και στο γυμναστήριο του Δημοτικού Σταδίου Αιγίου΄΄.

Η δεύτερη φάση της ενεργειακής αναβάθμισης του κολυμβητηρίου

Σε ό,τι αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου, σημειώνει: ΄΄Ακολουθεί η δεύτερη φάση της ενεργειακής αναβάθμισης του κολυμβητηρίου του Αιγίου, η οποία περιλαμβάνει εγκαταστάσεις αντλιών και των σωληνώσεων που κυκλοφορούν το νερό. Η πρώτη φάση δε, περιελάμβανε αντικατάσταση των καυστήρων των αιθουσών με σύγχρονες αντλίες θερμότητας τελευταίας τεχνολογίας, για να ολοκληρωθεί όσο πιο σύγχρονα γίνεται το συνολικό έργο, με φωτοβολταϊκά συστήματα, πετυχαίνοντας έτσι και οικονομία και τεχνικά καλό αποτέλεσμα΄΄.

΄΄Ήδη έχουν γίνει όλες οι μελέτες και βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο, για να πάμε στην επιτροπή όπου θα γίνει η ανάρτηση για των διαγωνισμό των έργων. Η διαδικασία του διαγωνισμού αυτού, γίνεται μέσω του διαδικτύου για τους ενδιαφερόμενους΄΄, καταλήγει ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ του δήμου Αιγιαλείας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr