background img
banner
banner

Ραντεβού τη Δευτέρα για τέλη Καθαριότητας – Οδοφωτισμού και Τεχνικό πρόγραμμα

ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΙ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Συνεδρίασε το βράδυ της Τρίτης 2/2 το δημοτικό συμβούλιο Αιγιάλειας, αφού προηγήθηκε πρώτα πλήθος διαβουλεύσεων από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, που ενοχλήθηκαν από τις εισηγήσεις της δημοτικής αρχής για το θέμα των τελών, όπως έγραψε και χθες το protionline.gr.

Η εισηγητική πρόταση της δημοτικής αρχής να φέρει προς ψήφιση επιπλέον 580.000€ από παλαιές οφειλές, μαζί με τα δημοτικά τέλη για την Καθαριότητα και τον Φωτισμό, έφερε αντιδράσεις αφού η αντιπολίτευση είδε αύξηση 10% στα τέλη και όχι μείωση όπως αυτή επιθυμεί και θεωρεί απαραίτητη εν μέσω πανδημίας.

Έτσι οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης διαμήνυσαν ότι δε θα πάνε στο συμβούλιο, με αποτέλεσμα αυτό να μην πραγματοποιηθεί ελλείψει απαρτίας και ύστερα από πρόταση του επικεφαλής της παράταξης «Αιγιάλεια Αύριο», Χρήστου Γούτου προς τον δήμαρχο, βρέθηκε σολομώντεια λύση και η συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τα δημοτικά τέλη, βγήκαν από την χθεσινή ατζέντα. Το ίδιο έγινε και με την Οικονομική Επιτροπή, που θα συνεδρίαζε χθες το μεσημέρι, με τον πρόεδρο της, δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο, να μεταθέτει το «ραντεβού» για την Παρασκευή, προκειμένου οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να ενημερωθούν για τα νέα δεδομένα, από την Οικονομική υπηρεσία του δήμου, πριν κληθούν να ψηφίσουν.

Για το λόγο αυτό αύριο το μεσημέρι αντιπροσωπεία της παράταξης «Αιγιάλεια Αύριο» θα επισκεφτεί το Λογιστήριο του δήμου, με τον επικεφαλής Χρήστο Γούτο, να συνοδεύεται από τους συμβούλους της ομάδας του, Περικλή Παπαγιαννακόπουλο και Βασίλη Τομαρά, καθώς και το στέλεχος της παράταξης Μιχάλη Κωνσταντίνου.

Κινήσεις τακτικής σε δύσκολους καιρούς για δήμο και πολίτες

Θυμίζουμε ότι τα θέματα είχαν έρθει πάλι προς ψήφιση τον περασμένο Νοέμβριο, από το δημοτικό συμβούλιο με την αντιπολίτευση που διαθέτει την πλειοψηφία να περνάει τη δική της πρόταση για αύξηση κατά 250.000€ του Τεχνικού Προγράμματος του δήμου για το 2021, καθώς και μείωση στα τέλη Καθαριότητας και Οδοφωτισμού κατά 10%.

Ο δήμαρχος προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη διοίκηση έχοντας προσκομίσει την εισήγηση της Οικονομικής Υπηρεσίας που ήταν αρνητική στις προτάσεις της αντιπολίτευσης και δικαιώθηκε.
Έτσι τώρα, τα θέματα ξανάρχονται προς ψήφιση με τη δημοτική αρχή να εμφανίζει επιπλέον οφειλές του δήμου 580.000€ που ουσιαστικά αυξάνουν τα τέλη και εφόσον η αντιπολίτευση επιμένει στο -10%, τότε επί της ουσίας επικρατεί η αρχική πρόταση του δημάρχου για μηδενικές αυξήσεις για το 2021.

Από την πλευρά της η Βάσω Ψυχράμη, ζήτησε από τον δήμαρχο να το ξανασκεφτεί και να προχωρήσει τόσο σε αύξηση του Τεχνικού προγράμματος, προκειμένου να ενισχυθεί η αγροτική οδοποιία, όσο και στη μείωση των τελών, γιατί «ο δήμος για να είναι δυνατός πρέπει πρωτίστως να έχει δυνατούς δημότες και όχι δημότες που πεινάνε και να μην έχουν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Εντωμεταξύ στη χθεσινή συνεδρίαση ήταν ο Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος που άφησε να εννοηθεί πως οι αποφάσεις της Αποκεντρωμένης που έκαναν δεκτές τις προσφυγές του δημάρχου δεν είναι αποδεκτές και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης θα προσφύγουν με την σειρά τους στο άρθρο 152 για την αναίρεση τους.

Από πλευράς δημοτικής αρχής ήταν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Καλαμίδας που εξήγησε πως η κατάσταση με τον κορωνοϊό, δημιούργησε νέα οικονομικά δεδομένα και για τον δήμο, ζητώντας να περιμένουν τις αποφάσεις της πολιτείας για περαιτέρω ενίσχυση, προκειμένου και ο δήμος με τη σειρά του να μπορεί να φανεί πιο γενναιόδωρος στους πολίτες.
Απαντώντας ο δήμαρχος σε όσα του καταλογίζει η αντιπολίτευση εξήγησε μεταξύ άλλων πως ένας δήμος πρωτίστως πρέπει να έχει αξιοπρέπεια και αξιοπιστία για να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του απέναντι στους δημότες.

Έως ότου λοιπόν οι παρατάξεις καταλήξουν σε συμφωνία, ο δήμος βαδίζει χωρίς προϋπολογισμό, με την αντιπαράθεση να καταλαγιάζει προσωρινά.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr