background img
banner
banner

Σε αυστηρό lockdown Αχαΐα και Εύβοια – Όλα τα μέτρα που θα ισχύουν

Σκληρό lockdown σε Αχαΐα και Εύβοια εισηγείται η επιτροπή των λοιμωξιολογών, μετά την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων στις περιοχές αυτές. Οι λοιμωξιολόγοι αποφάσισαν να μη ληφθούν νέα μέτρα στη Θεσσαλονίκη και το Ρέθυμνο.

Μέχρι τώρα, αυστηρά μέτρα ισχύουν μόνο στην πόλη της Πάτρας, όπου τα πάντα είναι κλειστά. Ωστόσο, η περιοχή συγκεντρώνει υψηλό ιικό φορτίο και οι ειδικοί φοβούνται πως μία ραγδαία αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία θα επιβαρύνει ενδεχομένως και τα νοσοκομεία της Αττικής.

Ενδεικτικά, στην Αχαΐα, την Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου, ανακοινώθηκαν 96 κρούσματα από τον ΕΟΔΥ, γεγονός που δείχνει ότι το ιικό φορτίο παραμένει ιδιαίτερα υψηλό. Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι η Πάτρα βρίσκεται ήδη σε σκληρό lockdown.

Τα ενεργά κρούσματα πλέον αγγίζουν τα 530 με τα περισσότερα να εντοπίζονται στην Πάτρα, όπου η πληρότητα στις κλινικές COVID των δύο νοσοκομείων της πόλης αγγίζει το 80%. Στις εντατικές το ποσοστό πληρότητας διπλασιάστηκε το τελευταίο 4ήμερο και έφτασε το 70%.

Στην Εύβοια ανακοινώθηκαν χθες 35 νέα κρούσματα.

Τα μέτρα που θα ισχύσουν σύμφωνα με τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας

Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Αύξηση τηλεργασίας

Παράλληλα, ισχύει η τηλεκπαίδευση για όλες τις βαθμίδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εκτός των σχολείων ειδικής αγωγής.

Κλειστές παραμένουν όλες οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής
εκτός από σούπερ μαρκετ, καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία, pet shops, συνεργεία, βενζινάδικα, ΚΤΕΟ


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΛΛΑΔΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr