background img
banner
banner

Σε κατάσταση… συναγερμού η Αχαΐα εξαιτίας μεγάλης διασποράς covid

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΜΗΠΩΣ… ΕΞΑΠΛΩΘΕΙ ΤΟ «ΚΟΚΚΙΝΟ» ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ – ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΔΟΜΗ

Ιδιαίτερη ανησυχία προκύπτει από την… εκτίναξη του αριθμού των κρουσμάτων covid στην Αχαΐα καθώς χθες καταγράφηκαν 43 νέοι πάσχοντες, με τον συνολικό άθροισμα των δηλωθέντων πασχόντων να φτάνει το 219. Κι αν ο μεγαλύτερος αριθμός προέρχεται από τον δήμο Πατρέων, διόλου καθησυχαστικά είναι τα στοιχεία που αφορούν και την Αιγιάλεια, με τον κορωνοϊό να έχει εισέλθει και σε σχολεία και δομές κυρίως στην Ανατολική Αιγιάλεια… Υπ’ ατμόν βρίσκεται ο δήμος Αιγιαλείας που ασκεί πιέσεις στον ΕΟΔΥ για διενέργεια rapid tests στις μαθητικές κοινότητες που έχουν ενδείξεις…

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί και η «άφιξη» του μεταλλαγμένου ιού στη γειτονική Πάτρα, καθώς έχουν εντοπιστεί 11 κρούσματα με το βρετανικό μεταλλαγμένο στέλεχος στο προσωπικό του νοσοκομείου «Άγ. Ανδρέας». Σύμφωνα με στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας που δόθηκαν στη δημοσιότητα, τα ενεργά κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας ανέρχονται στα 219, εκ των οποίων τα 183 εντοπίζονται στον δήμο Πατρέων. Αντίστοιχα, οι στενές επαφές των ενεργών κρουσμάτων αγγίζουν τις 435, ενώ οι 147 από αυτές εμφανίζουν ήδη συμπτώματα. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων διαμορφώνεται στα 45 έτη (44,94). Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι η Πολιτική Προστασία «δίνει» μόλις 15 ενεργά κρούσματα στην Αιγιάλεια, τη στιγμή που τα κατά τόπους στοιχεία δείχνουν πολύ μεγαλύτερο αριθμό.

Η κατάσταση στα σχολεία

Χθες, βαθιά «ανάσα» πήρε η μαθητική κοινότητα του Νηπιαγωγείου Αβύθου καθώς εκπαιδευτικός με συμπτώματα βγήκε αρνητική στον covid, ωστόσο το σχολείο δεν λειτούργησε με εντολή της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Την ίδια ώρα προληπτική απολύμανση πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί με μέριμνα της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Αιγιαλείας στο 1ο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Ακράτας καθώς θετικός διεγνώσθη πατέρας μαθήτριας ο οποίος μάλιστα εργάστηκε στους χώρους του νηπιαγωγείου. Και τα δύο σχολεία δεν λειτούργησαν προκειμένου να πραγματοποιηθεί η απολύμανση σε όλους τους χώρους τους. Με ανακοίνωσή τους, η διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας και η προϊσταμένη του 1ου Νηπιαγωγείου Ακράτας, επισημαίνουν: «Δεν προλάβαμε να πούμε καλό μήνα και οι εξελίξεις μας πρόλαβαν. Σας ενημερώνουμε ότι οργανώσαμε απολύμανση του σχολικού συγκροτήματος νηπιαγωγείου και 1ου δημοτικού σχολείου σήμερα το πρωί, 1 Φεβρουαρίου 2021 για λόγους καθαρά ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ, καθώς πατέρας μαθήτριάς μας που διεγνώσθη θετικός δούλεψε στους χώρους του νηπιαγωγείου το Σαββατοκύριακο. Η οικογένεια έχει τεθεί σε 14ημερη καραντίνα, όπως ορίζει το πρωτόκολλο. Δεν γνωρίζουμε εάν μαθητής ή μαθήτριά μας είναι θετικός -ή. Θα σας παρακαλούσαμε να μην θορυβηθείτε, να είστε προσεκτικοί, να τηρείτε τους κανόνες προστασίας για την πανδημία. Μαζί θα αντιμετωπίσουμε την δυσχερή κατάσταση που χτύπησε την περιοχή μας. Η ατομική μας ευθύνη ΣΥΝΑΝΤΑ τη συλλογική ευθύνη. Αύριο, λειτουργούμε κανονικά με την υπόδειξη να έχουν τα παιδιά σας διπλή και τριπλή μάσκα στην τσάντα τους (ώστε να την αλλάζουν τακτικά) μέσα στην ημέρα. Ευχαριστούμε τη Σχολική Επιτροπή του Δ. Αιγιάλειας για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμά μας να απολυμανθούν οι χώροι του σχολείου».

Υπενθυμίζεται ότι κλειστό θα παραμείνει τα ένα εκ των δύο τμημάτων του Νηπιαγωγείου Αιγείρας καθώς νήπιο έχει βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό.

Επίσης, οι γονείς μαθητή του 2ου Νηπιαγωγείου Ακράτας έχουν βρεθεί θετικοί όχι όμως και το παιδί. Στο σχολείο έγινε απολύμανση το Σαββατοκύριακο. Ακόμη, εκπαιδευτικός του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας παρουσίασε συμπτώματα και σήμερα αναμένεται να γίνει γνωστό εάν έχει νοσήσει. Όμως και παιδάκι από τον Βρεφονηπιακό Σταθμό Ακράτας έχει βρεθεί θετικό στον κορωνοϊό, ενώ θετικοί είναι και οι γονείς άλλου παιδιού το οποίο ωστόσο δεν έχει νοσήσει. Υπενθυμίζεται ακόμη ότι έχουν γίνει οι απαραίτητες απολυμάνσεις.

Από τον δήμο έχουν ζητηθεί δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο τέλος της εβδομάδας στα σχολεία που σχετίζονται με κρούσματα

Την ίδια ώρα, η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Αιγιαλείας σε συνεργασία με την αντιδήμαρχο Διοικητικής Υποστήριξης με αρμοδιότητες Δ.Ε. Ακράτας-Αιγείρας Μαρία Σταυροπούλου, έχουν ζητήσει από τον ΕΟΔΥ να επισκεφθεί την Ανατολική Αιγιάλεια, κλιμάκιό του ώστε να διενεργηθούν προληπτικοί έλεγχοι σε εκπαιδευτικούς και μαθητές των σχολείων που σχετίζονται με κρούσματα covid. Μάλιστα έχει ζητηθεί ο έλεγχος να γίνει στο τέλος της εβδομάδας ώστε να έχουν περάσει λίγες ημέρες και να φανεί εάν υπάρχει διασπορά του ιού στις μαθητικές κοινότητες. ΄΄Εχουμε ζητήσει τη διενέργεια rapid tests και για χρηστικούς λόγους για τη λειτουργία των σχολείων αλλά και για να γνωρίζουν οι γονείς τι συμβαίνει και να προφυλαχτούν μαθητές και εκπαιδευτικοί΄΄, σχολίασε στο protionline.gr ο πρόεδρος της Σ.Ε. Δημήτρης Ελευθεριώτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Είμαστε στο ‘κίτρινο’ αλλά ας μην επαναπαυόμαστε»


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr