background img
banner
banner

Σε… τροχιά απεργίας – αποχής δάσκαλοι και νηπιαγωγοί της Αιγιάλειας

ΟΜΟΨΥΧΙΑ ΜΕΛΩΝ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕ-ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Υπέρ της στήριξης του αγώνα για την αποτροπή της εφαρμογής της αξιολόγησης που επιβάλλει η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας, τάχθηκαν τα μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας, που συμμετείχαν στην χθεσινοβραδινή τηλε-συνέλευση, η οποία διεξήχθη σε κλίμα απόλυτης ομοψυχίας και με ιδιαιτέρως μεγάλη συμμετοχή.
Σκοπός της τηλε-συνέλευσης ήταν η ενημέρωση των μελών για την επικείμενη απεργία – αποχή του κλάδου από τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο 4692/2020 (ΦΕΚ 12 Ιουνίου 2020) καθώς και από την Υπουργική Απόφαση «Συλλογικός προγραμματισμός, εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων ως προς το εκπαιδευτικό τους έργο», με τους συμμετέχοντες να δηλώνουν θετικοί εκτιμώντας πως έτσι δεν θα… περάσει η αξιολόγηση.

Με τη συμμετοχή 83 ατόμων…

Στη συνέλευση είχαν κληθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι στην εκπαίδευση στην Αχαΐα. Παραβρέθηκαν Αντώνης Αγραπίδης, Αιρετός ΑΠΥΣΠΕ, Νίκος Θεοδωρόπουλος, νέος πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας αλλά και πολλοί ακόμη, με το σύνολο των συμμετεχόντων να φτάνει τους 83! Τη συζήτηση συντόνισε η γραμματέας του Συλλόγου Ζουμπουλιά Σπυροπούλου.
Η πρόεδρος Αθηνά Σκανδάμη επαίνεσε τους εκπαιδευτικούς για τη webex, τόνισε ότι οι γονείς ένιωσαν τη σημαντικότητα του δασκάλου, του νηπιαγωγού, του εκπαιδευτικού ειδικότητας τον καιρό της καραντίνας. ΄΄Μπήκαμε στα σπίτια τους και κατάλαβαν τη δουλειά μας΄΄, είπε μεταξύ άλλων.

Χαιρετισμούς απηύθυναν οι κ. Αγραπίδης και Θεοδωρόπουλος, ενώ εισήγηση -ανάλυση του θέματος της αξιολόγησης, έκανε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Μεσάζος.
Τοποθετήθηκαν οι εκπαιδευκοί Ανδρέας Θανασουλιας, Αθήνα Σκανδάμη, Δημήτρης Ελευθεριώτης, Γιώργος Λιόπας, Αναστασία Ευσταθίου, Τότα Σταθούλια, Χαρά Μαμωνά, Κώστας Κουτσαντώνης, Αντώνης Αριστάρχου, Γιούλα Γιαννίκου, Γιάννης Παπαθεοδωρόπουλος, Θανάσης Κουσουλός, Κώστας Παπακωνσταντίνου, Νίκος Θεοδωρόπουλος, Κώστας Μεσάζος και Κώστας Μπούνιας.

Πώς δεν θα συμμετάσχουν σε αξιολογικές διαδικασίες

Ήδη, η Δ.Ο.Ε. έχει επιδώσει στο υπουργείο Παιδείας και στο Ελληνικό Δημόσιο εξώδικη γνωστοποίηση της απεργίας-αποχής, δηλώνοντας, έτσι, επίσημα την κήρυξή της, καλώντας τους εκπαιδευτικούς να μην συμμετάσχουν σε καμία αξιολογική διαδικασία. Η δήλωση αποχής από κάθε αξιολογική διαδικασία θα γίνεται σε ειδικό έντυπο που θα καταθέτουν συλλογικά οι εκπαιδευτικοί όπου θα γίνεται σαφής η συμμετοχή τους στην απεργία-αποχή. Η δήλωση αυτή θα θωρακίζει τους εκπαιδευτικούς με την κάλυψη που προσφέρει η συμμετοχή σε μια νομικά κατοχυρωμένη ενέργεια και αρκεί να καταχωρείται στο πρωτόκολλο του σχολείου. Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών θα επικοινωνούν με τους Συλλόγους Διδασκόντων, οι οποίοι θα ενημερώνουν για τη συμμετοχή τους στην απεργία – αποχή.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr