background img
banner
banner

«Το ζήτημα είναι αν μπορούν να κατέβουν να αγωνιστούν όλες οι ομάδες»

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΡΡΗ

Σε θέματα της ποδοσφαιρικής επικαιρότητας τοποθετήθηκε στην «Π» ο πρόεδρος Επιτροπής Πρωταθλημάτων ΕΠΣ Αχαΐας Δημήτρης Σαρρής, εκφράζοντας απόψεις σε ερωτήσεις που απασχολούν και «καίνε» σωματεία και ποδοσφαιριστές της Γ΄ Εθνικής. Δυστυχώς αν και έγιναν αρκετές κινήσεις διαμαρτυρίας από εκπροσώπους της Γ΄ Εθνικής, αν και δόθηκαν κάποιες υποσχέσεις από τα υπουργεία Αθλητισμού και Πολιτικής Προστασίας, δεν υπάρχει τίποτα επίσημο και χειροπιαστό ακόμα για την επιστροφή στο πρωτάθλημα.

«Το πράσινο φως μπορεί να δοθεί μόνο από τους λοιμωξιολόγους. Η Ομοσπονδία αποφασίζει βάση των εντολών των ειδικών που ασχολούνται με την πανδημία. Πολλά θα εξαρτηθούν, θεωρώ, από τo πρωτάθλημα της Football League, το οποίο αποτελεί μια μορφή κρας-τεστ για τις χαμηλότερες κατηγορίες. Σε περίπτωση που κυλήσουν όλα ομαλά, υπάρχει φως στο τούνελ», τονίζει ο Αχαιός παράγοντας.

Σε περίπτωση οριστικής ματαίωσης του πρωταθλήματος, μπορούν οι διοικήσεις της Γ΄ Εθνικής να αισιοδοξούν για κάποια αποζημίωση από το κράτος;
Μάλλον δύσκολα. Τα ερασιτεχνικά σωματεία που έχουν πάρει την επίσημη αναγνώριση από την ΓΓΑ για το μητρώο, έχουν ήδη εισπράξει μια μικρή επιχορήγηση. Μην ξεχνάμε ότι οι ομάδες της Γ’ Εθνικής είναι ερασιτεχνικές.

Πως έχετε αφουγκραστεί τις αντιδράσεις και τις προτιμήσεις των εκπροσώπων από την Αχαΐα (Παναιγιάλειος, Θύελλα Π., Διαγόρας, Αχαϊκή), για τη διακοπή και επανεκκίνηση του πρωταθλήματος;
Οι διοικήσεις των ομάδων δεν επιθυμούν να συνεχιστεί η φετινή περίοδος, καθώς είναι πολλές οι αντικειμενικές δυσκολίες, κυρίως το οικονομικό. Αντιθέτως, αρκετοί προπονητές και ποδοσφαιριστές είναι υπέρ της επανεκκίνησης, για τους δικούς τους λόγους. Δεν είναι εύκολο για ερασιτεχνικές ομάδες να αγωνίζονται δύο φορές την εβδομάδα και να τηρείται κατά γράμμα το πρωτόκολλο. Το ζήτημα είναι αν μπορούν να κατέβουν να αγωνιστούν όλες οι ομάδες.

Μέχρι που θα πάει αυτή η κατάσταση με την «αδιαφορία» των ειδικών, ποια μπορεί να είναι η προσωπική σας πρόβλεψη;
Η καλύτερη λύση είναι να θεωρηθεί ως μη γενόμενη η φετινή χρονιά και να ξεκινήσουμε, με το καλό, από την αρχή τον Σεπτέμβριο, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες. Όλα εξαρτώνται από τις εξελίξεις της πανδημίας και των εμβολίων. Στην παρούσα φάση οι ενδείξεις δεν είναι οι καλύτερες, καθώς η Αχαΐα βρίσκεται στην κόκκινη ζώνη των κρουσμάτων.

Βλέπουμε στο τέλος διαφορετικά επιστημονικά κριτήρια στην δράση των πρωταθλημάτων; Πως επιτρέπεται το άνοιγμα αθλημάτων με μπάλα σε κλειστούς χώρους, ενώ την ίδια ώρα χαρακτηρίζεται επικίνδυνη και γεμάτη …κορονοϊό η μπάλα της Football League και της Γ΄ Εθνικής;
Στις επαγγελματικές κατηγορίες υπάρχει η δυνατότητα για όλα τα απαιτούμενα τεστ των αθλητών και παραγόντων, καθώς και η τήρηση του πρωτοκόλλου. Στις μικρότερες κατηγορίες, ωστόσο, δεν είναι τόσο εύκολο να γίνει αυτό, ιδιαίτερα στην Γ’ Εθνική, η οποία είναι ερασιτεχνική.

Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο θέλει την κατάργηση της Football League και αναδιάρθρωση στα πρωταθλήματα. Υπάρχει περίπτωση να αλλάζει σε μεγάλο βαθμό ο χάρτης των κατηγοριών και να μην διεξάγονται τα πρωταθλήματα;
Σίγουρα είναι άσχημο να μην διεξάγονται τα πρωταθλήματα, όμως η αναδιάρθρωση ήταν μονόδρομος. Αποδείχτηκε ότι το εγχείρημα Super League 2 και Football League απέτυχε. Έπρεπε να μπει μια τάξη, έστω με αυτόν τον άκομψο τρόπο. Στην Γ’ Εθνική πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των Ομίλων και των ομάδων ώστε να δυναμώσουν τα τοπικά πρωταθλήματα των Ενώσεων.

Τα τοπικά πρωταθλήματα και οι ακαδημίες, παραμένουν επίσης σε απραξία, με σοβαρές επιπτώσεις ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες. Η ζημιά που τείνει να γίνει ανεπανόρθωτη;
Συμφωνώ. Θα μπορούσε η πολιτεία να δείξει μεγαλύτερη ευαισθησία και ενδιαφέρον για τις κατηγορίες αυτές. Πρέπει όμως να λάβουμε υπόψη μας ότι οι λοιμωξιολόγοι είναι αυτοί που αποφασίζουν. Κάτι γνωρίζουν περισσότερο από τον καθένα μας. Προέχει η υγεία μας και η ασφάλειά μας.

Πως εκτιμάτε την πρόταση που να θέλει την διεξαγωγή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, με την πραγματοποίηση μόνο του ενός γύρου;
Είναι μια πρόταση που θα εξεταστεί στην περίπτωση που δοθεί το πράσινο φως για επανεκκίνηση και εφόσον το χρονοδιάγραμμα δεν θα επιτρέπει την ολοκλήρωση των αγωνιστικών και των δύο γύρων. Το μεγάλο αγκάθι όσον αφορά την επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων μας είναι το χρονοδιάγραμμα. Αν και μας δίνεται η δυνατότητα να προβούμε σε τροποποίηση της προκήρυξης, θεωρώ ότι δύσκολα θα βρεθούν ημερομηνίες για την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων. Μην ξεχνάμε ότι απαιτείται ένα χρονικό διάστημα τουλάχιστον 25-30 ημερών προετοιμασίας για τις ομάδες. Θα σεβαστούμε βέβαια τις αποφάσεις και τις εντολές της ΕΠΟ, ώστε να υπάρχει ενιαία γραμμή από όλες τις Ενώσεις, όπως έγινε και με την διακοπή των περσινών πρωταθλημάτων. Πάντως η γενική τάση των περισσότερων ομάδων είναι να μην συνεχιστεί η φετινή χρονιά.

Υπάρχει αισιοδοξία στις εκλογές για την παρουσία της ΕΠΣΑ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ;
Οι επικείμενες εκλογές της ΕΠΟ είναι πολύ σημαντικές για την Ένωσή μας, η οποία, είμαι βέβαιος, θα έχει επιτέλους φωνή στα δρώμενα του Ελληνικού ποδοσφαίρου στο πρόσωπο του προέδρου μας Άγγελου Δανιήλ. Η τωρινή διοίκηση της ΕΠΣΑ έχει αποδείξει ότι έχει βρει τον τρόπο να διεκδικεί, ώστε να αναβαθμιστούν οι συνθήκες του αχαϊκού ποδοσφαίρου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr