background img
banner
banner

Υπό αυστηρή επιτήρηση και η Αιγιάλεια

Από σήμερα πάντως, και με αφορμή τα αυστηρά μέτρα ως προς τις μετακινήσεις που ισχύουν από το Σάββατο, αναμένεται περαιτέρω πτώση του αριθμού των νέων κρουσμάτων. Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα αφορούν κλείσιμο λιανεμπορίου και σχολείων κάθε βαθμίδας και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6μ.μ. έως τις 5π.μ. και υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Παράλληλα, ισχύει η τηλεκπαίδευση για όλες τις βαθμίδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εκτός των σχολείων ειδικής αγωγής. Για τις μετακινήσεις με Ι.Χ. και ταξί, επιτρέπεται ο οδηγός και δύο επιβάτες. Αναφορικά με τους χώρους λατρείας, επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων κ.α. χωρίς την παρουσία πιστών. Σε γάμους, βαφτίσεις, κηδείες, μνημόσυνα, επιτρέπονται έως εννέα άτομα.

Ανοιχτά παραμένουν καθαριστήρια, πρατήρια υγρών καυσίμων, ΚΤΕΟ και συνεργία οχημάτων. Επίσης λειτουργούν τα φαρμακεία, τα καταστήματα τροφίμων, τα Pet Shops, οι επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιών, αποκλειστικά για την επισκευή, την εξόφληση λογαριασμών και την ανανέωση υπολοίπων. Ωράριο λειτουργίας μεταξύ 07.00 – 17.00 όπως αποφασίζει η εκάστοτε επιχείρηση. Με ραντεβού θα γίνεται η εξυπηρέτηση πολιτών στα καταστήματα οπτικών /ακουστικών βαρηκοΐας, κατόπιν ραντεβού. Υπηρεσίες delivery και take-away σε καταστήματα εστίασης και καφέ ως ισχύει.

Λειτουργία λαϊκών αγορών με τους ειδικούς κανόνες που ισχύουν στο ολικό απαγορευτικό. Βεβαίως, η λαϊκή αγορά πραγματοποιήθηκε κανονικά προχθές Σάββατο, με τους επαγγελματίες ωστόσο να αναφέρουν πως δεν είχαν ειδική ενημέρωση.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας συνεχίζει να ισχύει από τις 18.00 έως τις 05.00 και θα επιτρέπεται μόνο για λόγους εργασίας, έκτακτους λόγους υγείας και σύντομη βόλτα συνοδείας κατοικιδίου κοντά στην οικία.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αιγιαλείας, το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων διαμορφώνεται ως εξής: Από ΔΕΥΤΕΡΑ 15/02/2021 και μέχρι τη λήξη των μέτρων απαγόρευσης άσκοπης μετακίνησης: Δευτέρα έως Παρασκευή: 08.00 – 16.00.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr