background img
banner
banner

Υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» τέσσερις δράσεις της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και του Δήμου Αιγιαλείας

Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» έθεσε υπό την αιγίδα της τέσσερις δράσεις του Δήμου Αιγιαλείας και της ΔΗΚΕΠΑ και τις ενέταξε στο εθνικό πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων που συντονίζει, με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 ετών μετά την Επανάσταση του 1821.

Οι δράσεις που έλαβαν την αιγίδα της Επιτροπής είναι:

1) Αιγιάλεια 2021. Από τον Θούριο του Ρήγα στον ταμπουρά του Μακρυγιάννη – Τα «άλλα» όπλα του αγώνα.
2) Αιγιάλεια 2021 – Μουσείο Ψηφιακών Εκθεμάτων για την Επέτειο του 1821.
3) Αιγιάλεια 2021. Παράσταση – Ελπίς πατρίδος
4) Συνέδριο «Πολύπτυχη Βοστίτσα». Διπλωματία, εποχή, μαύρη σταφίδα

Η σχετική απόφαση της Επιτροπής (15/2/2021) είναι ιδιαίτερα τιμητική για τον τόπο μας, υπογραμμίζοντας τον σχεδιασμό και την προετοιμασία που έχουν γίνει για τις εορταστικές δράσεις του Δήμου Αιγιαλείας. Ο στόχος του σχεδιασμού δεν είναι απλά η υλοποίηση εκδηλώσεων εορτασμού αλλά η υλοποίηση δράσεων που θα αφήσουν το αποτύπωμά τους στην περιοχή.

Στη Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας, 26-30 Ιανουαρίου 1821, φυτεύτηκε ο σπόρος της Επανάστασης. Οφείλουμε να μη χαθεί ο σπόρος εκείνος ο παλιός, ως κόρη οφθαλμού να τον φυλάξουμε.
Δυστυχώς η πανδημία δεν μας επέτρεψε να γιορτάσουμε όπως θα θέλαμε την 200ή επέτειο της Συνέλευσης της Βοστίτσας τον περασμένο Ιανουάριο.

Ελπίζουμε όμως στην βελτίωση των συνθηκών και σχεδιάζουμε εκδηλώσεις και δράσεις εντός του εορταστικού έτους 2021, επιδιώκοντας να αναδείξουμε την μεγάλη συνεισφορά της Αιγιάλειας στην Επανάσταση του 1821.

Διότι, ο σπόρος φυτεύτηκε εδώ.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr