background img
banner
banner

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ: «Στον Παναιγιάλειο έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό»

«ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΩ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΟΥ»

Ύστερα από τις πολύχρονες υπηρεσίες του σαν ποδοσφαιριστής και προπονητής στον Παναιγιάλειο, αισθανόμαστε τον Χρήστο Παρασκευόπουλο σαν ένα δικό μας άνθρωπο. Είναι παντρεμένος με την συμπολίτισσα Ράνια Φουρκή, οπότε έχει γίνει μόνιμος κάτοικος Αιγίου.

Φορώντας την μελανόλευκη είχε χαρακτηριστεί για το πάθος του, για τα ψηλά στάνταρ απόδοσης. Γεννημένος νικητής, ήθελε το καλύτερο αποτέλεσμα για τον Παναιγιάλειο.
Με προτερήματα και στυλ, έγινε γρήγορα από τα αγαπημένα παιδιά της κερκίδας, αλλά και της εκάστοτε τεχνικής ηγεσίας που πάντα τον υπολόγιζε στην βασική 11άδα.
Σαν προπονητής, έκανε μεγάλες προσπάθειες να διατηρήσει στην επιφάνεια το ναυάγιο του Αιγιώτικου Συλλόγου, σε μια δύσκολη περίοδο (2018) που έβαλε σε δοκιμασία τον ιστορικό Παναιγιάλειο.

Στην ακαδημία Κ19 της Παναχαϊκής τα δυο τελευταία χρόνια, κέρδισε την εμπιστοσύνη της διοίκησης. Απόδειξη ότι ο πρόεδρος Γιώργος Μπάρλος, του έδωσε την θέση του προπονητή στην μεγάλη ομάδα της Παναχαϊκής στην Super League 2, ύστερα από την αποχώρηση του Νίκου Παπαδόπουλου.

To protionline.gr τον συνεγχάρη για τα νέα του καθήκοντα καθώς και για την μεγάλη ευκαιρία που του δίνεται να αναδειχθεί και να εξελιχθεί στα μεγάλα εθνικά πρωταθλήματα.
Λίγο πριν ξεκινήσει την χθεσινή του προπόνηση, μας αφιέρωσε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο του, απαντώντας και αποκαλύπτοντας:

Συγχαρητήρια Χρήστο. Πως αισθάνεσαι που θα …κολυμπήσεις στα βαθιά, παίρνοντας ένα έμψυχο υλικό που τώρα γνωρίζεις;
Ναι νομίζω δεν έχω να φοβηθώ κάτι, την ομάδα την ξέρω, είμαι 2η χρόνια στην Παναχαϊκή και προπονητής στην Κ19. Ξέρω τις απαιτήσεις, ξέρω τις δυσκολίες και θεωρώ ότι θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου μέσα από τη δουλειά μου έτσι ώστε να ανταπεξέλθω από τη θέση ευθύνης που θα βρίσκομαι. Την ομάδα και τους ποδοσφαιριστές την ξέρω και με ξέρουν είχα συνεργασία με την 1η Ομάδα και με τον κ. Παπαδόπουλο όπως γίνεται συνήθως στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο η 1η με την 2η ομάδα να είναι αλληλένδετες και να υπάρχει συνεργασία!

Μήπως τελικά η διοίκηση της Παναχαϊκής κοιτάζει μόνο τα αποτελέσματα αδιαφορώντας για το ποιος βρίσκεται στον πάγκο. Ειδικά τώρα που έχει χαθεί πολύτιμο έδαφος;
Γενικότερα στο ποδόσφαιρο σημαντικό ρόλο παίζουν τα αποτελέσματα. Αυτά μας κάνουν να έχουμε διάρκεια και εκεί είναι το ζητούμενο. Θεωρώ ότι είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα (λόγω COVID-19) το φετινό έτσι όπως είναι δομημένο με τις εμβόλιμες αγωνιστικές και το συμπιεσμένο πρόγραμμα για να τελειώσει η αγωνιστική χρονιά στις ημερομηνίες που πρέπει. Η διοίκηση και ο πρόεδρος της ομάδας κ. Μπάρλος το έχει δηλώσει εξαρχής ότι δε στέκεται σε ονόματα και ταμπέλες. Θεωρώ ότι αξιολόγησε την δουλειά μου στην 2η ομάδα του άρεσε η φιλοσοφία μου και το αποτέλεσμα αυτής και γι’ αυτό μου έδωσε την ευκαιρία να δουλέψω στην 1η ομάδα. Κάτι που με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενο για την εμπιστοσύνη του. Πιστεύω ότι υπάρχει ακόμα χρόνος έτσι ώστε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και να τερματίσουμε σε υψηλότερες θέσεις.

Ακούσαμε και διαβάσαμε για ευθύνες του προκατόχου σου. Τώρα τι μπορεί να αλλάξει στην Παναχαϊκή;
Δεν θέλω να μπω σ’ αυτή διαδικασία και να κρίνω την προηγούμενη δουλειά του κύριου Παπαδόπουλου και των ποδοσφαιριστών. Θεωρώ ότι είναι ένας άξιος προπονητής με πολλές γνώσεις και δούλεψε όσο καλύτερα μπορούσε. Είχα και έχω μια καλή σχέση μαζί του και είχα μια σχέση εμπιστοσύνης, έστω κι αν δεν ήμουνα στο team. Θεωρώ ότι μπορεί να αλλάξουν πράγματα στην ομάδα, αφού καταφέρω και επηρεάσω με τη δουλειά μου και την φιλοσοφία μου τους ποδοσφαιριστές, νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε.

Έζησες από κοντά τον Παναιγιάλειο, σε μια εποχή που βρισκόταν σε κάθετη …πτώση. Πλέον έχει ξεκινήσει πάλι από την …βάση, ατενίζοντας με συγκρατημένη αισιοδοξία το μέλλον. Έχει ελπίδες για την επιστροφή του στα εθνικά πρωταθλήματα και από πού θα εξαρτηθεί;
Ναι έχετε δίκιο είχα την τύχη να βρίσκομαι συνολικά 5 χρόνια στην ομάδα την υπηρέτησα δύο φορές από τη θέση του προπονητή όμως τα προβλήματα και τις δύο φορές ήταν πάρα πολλά. Ειδικότερα στην δεύτερη περίοδο ήταν πολύ άσχημα τα πράγματα και δεν υπήρχε κοινή γραμμή πλεύσης. Σε αντίθετη περίπτωση με την πρώτη περίοδο στην Football League που η ομάδα έκανε μεγάλες επιτυχίες, έμεινε στην κατηγορία εύκολα με ωραίο ποδόσφαιρο και σπουδαίες στιγμές. Γενικότερα τα τελευταία χρόνια με εξαίρεση το περσινό πρωτάθλημα υπήρχαν δυσκολίες, οικονομικά προβλήματα και τον τελευταίο χρόνο προστέθηκε και η πανδημία. Θα είναι πολύ δύσκολη η φετινή χρονιά για το υπόλοιπο αγωνιστικό πρόγραμμα, αν ξεκινήσει τελικά το πρωτάθλημα. Εννοώ για όλες τις ομάδες όχι μόνο για τον Παναιγιάλειο, εξαιτίας των παραμέτρων και των επιπτώσεων της πανδημίας.

Από το πόστο του πρώην μελανόλευκου ποδοσφαιριστή και στη συνέχεια του προπονητή, ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να στείλεις στους Αιγιώτες φιλάθλους;
Σαν ποδοσφαιριστής, προπονητής, αλλά και με την ομάδα των παλαιμάχων, έχω συνδέσει το όνομά μου με τον Παναιγιάλειο και το Αιγιο. Πλέον είμαι δημότης Αγίου λόγω της οικογενειακής μου κατάστασης. Είμαι παντρεμένος από το 2015 (με την Ράνια Φουρκή) και ζω μόνιμα στο Αίγιο. Ηταν μεγάλη μου χαρά και μεγάλη τιμή για μένα η αγάπη και η θετική ανταπόκριση του κόσμου στο πρόσωπο μου. Έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό και πάντα λειτούργησα για το συμφέρον της ομάδας κάτι που αναγνωρίστηκε από όλους!


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ · ΠΡΟΣΩΠΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr