background img
banner
banner

«Όχι» των λοιμωξιολόγων, παραμένει το «λουκέτο» στον αθλητισμό

ΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Ο αργός θάνατος του «lockdown» θα συνεχιστεί μέχρι νεωτέρας στον αθλητισμό μετά την αρνητική απάντηση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, μετείχε με εντολή του Λευτέρη Αυγενάκη στην τηλεδιάσκεψη που έγινε την προηγούμενη Παρασκευή ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τα μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.
Η προσπάθεια της εποπτεύουσας αρχής του Αθλητισμού ήταν να γίνει κάθε προσπάθεια να πειστεί η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων να κάνει άρση του «λουκέτου».

Να ξεκινήσουν δηλαδή ανάμεσα στα άλλα αθλήματα και οι προπονήσεις στο ποδόσφαιρο στις πιο χαμηλές κατηγορίες και στο μπάσκετ σε Α2, Β’ Εθνική, Γ’ Εθνική, Α2 Γυναικών, Πρωταθλήματα Ενώσεων και Ακαδημίες. Η Α1 Γυναικών δεν είναι σε αυτή την κατηγορία, καθώς οι πρώτες κατηγορίες πολλών αθλημάτων, ανάμεσά τους και αυτή του μπάσκετ των Γυναικών μπορούν να κάνουν προπονήσεις από την 1 Ιανουαρίου, μετά από απόφαση που είχε παρθεί στις 25/12/2020.

Η αρνητική απόφαση έχει να κάνει με την αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα και τα νέα μέτρα της κυβέρνησης και όπως ήταν φυσικό απογοήτευσε τους αθλητές και όλους τους ανθρώπους του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Μία εβδομάδα νωρίτερα επικρατούσε αισιοδοξία ότι αρχές Φεβρουαρίου θα ξεκινούσαν οι προπονήσεις αλλά ήρθαν… τα πάνω κάτω και η αναμονή συνεχίζεται μέχρι νεωτέρας. Πως δέχθηκαν την απόφαση άνθρωποι του αθλητισμού της περιοχής μας; Και τι πιστεύουν ότι μπορεί να συμβεί στη συνέχεια; Μιλούν στo protionline.gr ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Αχαΐας, Δημήτρης Σαρρής, ο πρόεδρος του Κεραυνού Αιγίου Γιώργος Λάγαρης και ο Μάκης Λελούδας, εκ των προπονητών του Παναιγιαλείου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΡΡΗΣ: ‘’Είναι πιο φρόνιμο να μπει παύλα στη φετινή σεζόν’’

«Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις και με τα τωρινά δεδομένα με τον υψηλό αριθμό στα κρούσματα βλέπω να δυσκολεύει δραματικά το σενάριο της επιστροφής στα γήπεδα για τη φετινή σεζόν.
Πάντως είναι δύσκολες οι συνθήκες και οι περισσότεροι παράγοντες είναι αρνητικοί στο να έχουμε επανέναρξη. Θεωρούν ότι είναι πιο φρόνιμο να μπει παύλα στη φετινή σεζόν και να ξεκινήσουν οι κατηγορίες κανονικά από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Υπάρχουν προβλήματα οικονομικής φύσεως, οι διοικήσεις στην πλειονότητα αιμορραγούν οικονομικά και δεν βολεύει η επανεκκίνηση. Επιπλέον δεν θα υπάρχει ικανό χρονικό διάστημα, για να γίνει προετοιμασία των ομάδων και να μπουν στην δράση οι ομάδες. Απομένουν ακόμα 20 αγωνιστικές στην Α΄ κατηγορία, αν ξεκινούσαμε τέλη Φεβρουαρίου υπολογίζεται ότι πάμε, χωρίς εμβόλιμες αγωνιστικές, για να τελειώσει το πρωτάθλημα στα τέλη Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου.
Αργότερα δεν θα υπάρχει ικανό χρονικό διάστημα, για να γίνει προετοιμασία των ομάδων και να μπουν στην δράση. Θεωρείται πλέον πολύ δύσκολο έως αδύνατο να συμβεί».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΓΑΡΗΣ: ‘‘Να το πάρουμε απόφαση ότι μία χρονιά πήγε χαμένη’’

«Δύσκολη έως τραγική χαρακτηρίζεται η κατάσταση και στο τοπικό μπάσκετ. Η ζωή μας τον τελευταίο χρόνο έχει μπει στη δίνη μιας πρωτοφανούς περιπέτειας και όσο αφορά στον ερασιτεχνικό αθλητισμό γενικότερα, η προοπτική επιστροφής των ομάδων στα γήπεδα έχει απομακρυνθεί οριστικά πλέον. Τα όποια έσοδα των σωματείων εκμηδενίστηκαν και η λειτουργία των ακαδημιών, του μέλλοντος δηλαδή του αθλήματος, μπήκε στον πάγο. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν γίνεται να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα και θα πρέπει όλοι να το πάρουμε απόφαση ότι μία χρονιά πήγε χαμένη. Εύχομαι το καλοκαίρι να έχουμε ξεμπλέξει οριστικά με τον εφιάλτη της πανδημίας και να γίνει η επανεκκίνηση όχι μόνο του αθλητισμού, αλλά πολύ περισσότερο της ζωής μας. Κράτησε πάρα πολύ όλο αυτό, συμπληρώνουμε έναν ολόκληρο χρόνο και η κατάσταση αντί να βελτιώνεται και να βλέπουμε φως στο τούνελ, χειροτερεύει. Θα πρέπει όλοι να τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα και ο καθένας να σκέφτεται το καλό τοι κοινωνικού συνόλου. Έτσι πιστεύω να το ξεπεράσουμε όσο το δυνατό πιο σύντομα».

ΜΑΚΗΣ ΛΕΛΟΥΔΑΣ: ‘’ Έχουν χάσει την όρεξή τους για ποδόσφαιρο και πολλοί παίκτες’’

«Εγώ προσωπικά ήμουν σίγουρος για τις τελευταίες εξελίξεις και είναι κάτι που έλεγα εδώ και αρκετό καιρό σε διάφορες συζητήσεις. Επικρατεί πολύ μεγάλη απογοήτευση πλέον γιατί μέχρι πριν λίγες ημέρες υπήρχε έστω μία ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα ξαναμπαίναμε στο γήπεδο. Τώρα αυτές οι ελπίδες μάλλον εκμηδενίστηκαν. Και να αλλάξει τον επόμενο μήνα αυτή κατάσταση, δεν θα υπάρχει πλέον χρόνος. Οι ομάδες θέλουν και ένα διάστημα προετοιμασίας, σχεδόν 30 ημερών για να μπορέσουν οι ποδοσφαιριστές να μπουν στα επίσημα παιχνίδια. Είναι κρίμα για όλους, αλλά περισσότερο για όσους το ποδόσφαιρο αποτελεί την μοναδική πηγή εσόδων. Τόσο καιρό είχαν μια μικρή ελπίδα, οι παίκτες έκαναν έστω ατομικές προπονήσεις για να συντηρηθούν. Τώρα απογοητεύτηκαν ακόμη περισσότερο και θα τις κόψουν και αυτές. Και τι μπορούμε τώρα να τους πούμε εμείς οι προπονητές. Έχουν χάσει την όρεξή τους για ποδόσφαιρο και πολλοί παίκτες αλλά και συνάδελφοι προπονητές αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει άλλη λύση από το να περιμένουμε και τουλάχιστον μετά το καλοκαίρι να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και η επόμενη σεζόν να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί κανονικά».


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr