background img
banner
banner

Mικροί «ζωγράφοι» με μεγάλες εμπνεύσεις

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑ… ΥΠΕΡΕΚΔΟΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΈΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ¨ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΗΔΥΦΩΝΟ¨

Με ενδιαφέρον αναμένεται η συμμετοχή των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων της Αιγιάλειας, στην ¨μεγαλεπήβολη¨ λογοτεχνική… πρόκληση που εξήγγειλαν η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιαλείας και οι ¨Εκδόσεις Ηδύφωνο¨. Ο καλλιτεχνικός διαγωνισμός, καλεί μαθητές των Δ’, Ε’ και Στ’ των δημοτικών σχολείων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του δήμου, να εμπνευστούν, να πάρουν τους μαρκαδόρους και τα μολύβια τους και να ¨αποτυπώσουν¨ όλη την φαντασία που διαθέτουν έτσι ώστε να εικονογραφηθούν τα ήδη βραβευμένα παιδικά παραμύθια των τελευταίων πέντε ετών.

¨Μέγας¨ χορηγός της προσπάθειας η “Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης”

Οι υπεύθυνοι του διαγωνισμού περιμένουν μεγάλη ανταπόκριση και πιστεύουν ότι τα παιδιά θα συμμετάσχουν και θα αποδεχθούν την καλλιτεχνική πρόκληση μαζικά. Συμμετοχή μπορούν να στείλουν όσα παιδιά επιθυμούν με διαδικτυακό τρόπο και η τελική επιλογή, θα γίνει από την επιτροπή που έχει ήδη συσταθεί για να βραβεύσει τα καλύτερα από αυτά, τα οποία θα είναι και εκείνα που θα μετάσχουν στην τελική πολυτελή έκδοση. Το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτείται από την “Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης”, η οποία θα αναλάβει και το κόστος της βιβλιοδεσίας. Για την έκδοση δε, θα αναζητηθούν χορηγοί που θα αναλάβουν το κόστος των αντιτύπων, ενώ ο τοπικός εκδοτικός οίκος ¨Ηδύφωνο¨ έχει αναλάβει αφιλοκερδώς την επιμέλεια και το ¨στήσιμο¨ της πολυτελούς αυτής έκδοσης.

«Πρόκειται για μια ξεχωριστή έκδοση, τα παιδιά θα δουλέψουν… επάνω σε παιδιά»

Ερωτώμενος από τo protionline.gr ο πρόεδρος Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιαλείας¨ Μένιος Κουτρόπουλος, για αυτή την ξεχωριστή και πανέμορφη λογοτεχνική δράση, αναφέρει: «Ο σκοπός του διαγωνισμού, είναι τα παραμύθια που έγραψαν παιδιά… να εικονογραφηθούν από παιδιά! Έχουμε ¨μαζέψει¨ τα 15 παραμύθια που την τελευταία πενταετία “ξεχώρισαν” και βραβεύτηκαν από την επιτροπή που είχε συσταθεί αποκλειστικά για αυτό το λόγο.
Ήταν δηλαδή, τα 3 βραβευμένα παραμύθια της κάθε χρονιάς. Ο σκοπός του πρωτότυπου διαγωνισμού, είναι τα παιδιά της Αιγιάλειας που “δημιούργησαν” και έγραψαν παραμύθια… να ¨αγκαλιάσουν¨ παιδιά της Αιγιάλειας θα τα εικονογραφήσουν κιόλας! Η επιτροπή βραβεύει κάθε χρόνο παραμύθια και τα τρία “πρώτα” κάθε χρόνου, της τελευταίας πενταετίας, θα “μπουν” σε αυτή την συλλεκτική έκδοση. Πρόκειται για μια ξεχωριστή έκδοση, που τα παιδιά κόπιασαν και δούλεψαν επάνω σε δουλειές άλλων παιδιών. Και είναι μαγικό από μόνο του αυτό!».

«Το έχουν γράψει παιδιά… ας το ζωγραφίσουν κιόλας!»

Από την πλευρά της, η υπεύθυνη των Εκδόσεων «Ηδύφωνο» Μαρία Παναγιωτακοπούλου δήλωσε στo protionline.gr για αυτό το ¨ιδιαίτερο¨ καλλιτεχνικό εγχείρημα: «Ανήκω στην επιτροπή για την αξιολόγηση των παραμυθιών και έτσι… προκύπτει η συνεργασία μας με την Ένωση. Έχουμε όλη την καλή διάθεση και το μεράκι να προσφέρουμε το “στήσιμο” του βιβλίου. Πρόκειται για μια εξαιρετική έκδοση, με πολύ σημαντικό χαρακτήρα. Τα παιδιά “δημιουργούν” επάνω σε παιδιά και αυτό αν μη τι άλλο… είναι και συγκινητικό και “πρόκληση” για κάτι απολύτως επιτυχημένο.
Το αρχικό σκεπτικό ήταν, εφ’ όσον το βιβλίο αυτό το έχουν ήδη γράψει παιδιά και είναι ήδη “δικό τους” να εμπλουτιστεί με ζωγραφικές δημιουργίες από παιδιά, ολοκληρώνοντας έτσι την απόλυτη συμμετοχή τους. Θα μπορούσαμε να δώσουμε σε κάποιον επαγγελματία την όλη εικονογράφηση αλλά αποφασίσαμε να το κάνουν τα ίδια τα παιδιά. Το κόστος αυτού του βιβλίου είναι αρκετά μεγάλο, γι’ αυτό και προσφερθήκαμε να επιμεληθούμε αυτό το υλικό, σαν μια κοινωνική προσφορά. Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων έχει αναλάβει την εξεύρεση χορηγών και εμείς σαν “Ηδύφωνο” αναλαμβάνουμε όλο το υπόλοιπο κομμάτι, το κυρίως δημιουργικό, αφιλοκερδώς. Θα ήθελα να τονιστεί ιδιαίτερα ότι πρόκειται για μια προσπάθεια που ξεκίνησε από παιδιά, “ανθίζει” από παιδιά και θα απευθύνεται σε παιδιά. Και αυτό, είναι σημαντικό και όμορφο».

Κάλεσμα προς όλους!

Έτσι, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιαλείας¨ και οι ¨Εκδόσεις Ηδύφωνο¨ προσκαλούν τους μαθητές των Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξης των σχολείων της Αιγιάλειας, να λάβουν μέρος σε έναν ξεχωριστό… διαγωνισμό ζωγραφικής και να γίνουν οι εικονογράφοι των παραμυθιών που βραβεύτηκαν στους ¨Διαγωνισμούς Παραμυθιού¨ που διεξάγει ο ¨Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων¨ από το 2014. Οι εικονογραφήσεις που θα διακριθούν στον ιδιαίτερο αυτό διαγωνισμό ζωγραφικής, θα ενταχθούν στο ολοκληρωμένο βιβλίο με τα βραβευμένα παραμύθια που θα εκδοθεί από τις ¨Εκδόσεις Ηδύφωνο¨. Ο διαδικτυακός διαγωνισμός πρόκειται να ξεκινήσει την Παρασκευή 5/2/2021 και θα λήξει στα τέλη του Μαρτίου.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν e-mail στο [email protected].


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr