background img
banner
banner

«΄Εφυγε η Ειρήνη Παπακωνσταντίνου»

Πριν λίγες μέρες «έφυγε» η Ειρήνη Παπακωνσταντίνου – Λουϊζου, όχι χτυπημένη από τον Κορωνοϊό , αλλά ταλαιπωρημένη από τις… επιπτώσεις του, καθώς μεταφέρθηκε σε μακρινά νοσοκομεία, για ένα έκτακτο πρόβλημα υγείας που της παρουσιάστηκε, σ΄αυτή τη δύσκολη συγκυρία… Ήταν όντως ξαφνικός ο θάνατός της και μας λύπησε όλους, εμάς τους φίλους και τους γνωστούς.

Η Ειρήνη, η καθηγήτρια των Γαλλικών στο Γυμνάσιο Αρρένων –και μετέπειτα 1ο Λύκειο Αιγίου-και αργότερα Διευθύντρια στο Λύκειο Καμαρών, ήταν μια αξιαγάπητη γυναίκα, μια «κυρία», με χαμηλό μεν προφίλ, αλλά με έντονη και πολύ ενδιαφέρουσα προσωπικότητα. Εκ φύσεως ευγενής και αριστοκρατική η Ειρήνη, έγινε αμέσως φίλη μου, όταν διορίστηκα στο Αίγιο. Γιατί διέθετε αμεσότητα και ειλικρινή διάθεση να πλησιάζει τους νέους συναδέλφους, γιατί και αυτή ένιωθε νέα .

Και μας εντυπωσίαζε η Ειρήνη, με την ευρύτητα των απόψεών της, τη συγκροτημένη σκέψη της ,το εξαίρετο ήθος της και τις πολλές κοινωνικές της ευαισθησίες. Και ήταν η μόνη, που μας καλούσε συχνά στο σπίτι της, εμάς τις νεοδιορισμένες καθηγήτριες. Πρόσχαρη πάντοτε,με πολύ έξυπνο και λεπτό χιούμορ, η Ειρήνη, δε δίσταζε να «αυτοσαρκάζεται» πολλές φορές… γελώντας. Και ήταν έτοιμη, να σχολιάσει τα κάθε είδους τεκταινόμενα, με κριτικό αλλά εύστοχο και καλοπροαίρετο τρόπο. Αφοσιωμένη σύζυγος και μητέρα τριών εκλεκτών παιδιών ,η Ειρήνη, δεν κρατούσε προσχήματα, όταν ήθελε να εκφράσει τα καθημερινά της προβλήματα, καθώς ήταν εξωστρεφής, χωρίς κανένα κόμπλεξ ή προσποίηση…

Και σου έδινε έτσι «πάσα» να την εμπιστευτείς και να της εκμυστηρευτείς και συ τα δικά σου. Πολλά θα μπορούσα να ΄πω για την Ειρήνη.

Καταξιωμένη εκπαιδευτικός, ήταν πράγματι, αξιολάτρευτη, σπάνια φίλη, ξεχωριστός άνθρωπος, αληθινός άνθρωπος της προσφοράς… Την αποχαιρετούμε με αγάπη και θλίψη βέβαια, όλοι οι φίλοι και οι φίλες ,που την γνωρίζαμε καλά.

Βάνα Μπεντεβή


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr