background img
banner
banner

Αποφασισμένος για το «Τριάντειο» ο δήμαρχος

«ΟΤΑΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΝΑΧΩΡΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΙΕΣΕΩΝ» ΤΟΝΙΣΕ

Μπορεί το θέμα του Τριαντείου να μην τέθηκε προς συζήτηση στα προ ημερησίας στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρά την αίτηση των κατοίκων του καταυλισμού, ωστόσο έγινε αναφορά από επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων. Ο δήμαρχος ωστόσο εξέφρασε τη βούληση να προχωρήσει στην εκτέλεση της απόφασής του, ξεκαθαρίζοντας πως δεν είναι διατεθειμένος να υποχωρήσει.

Το θέμα επισήμανε τόσο η κ. Ψυχράμη όσο και η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγγελική Κουρή, η οποία έκανε γνωστό πως το συζήτησε με τον δήμαρχο και τον γενικό γραμματέα του δήμου, απ’ όπου έλαβε την απάντηση πως το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να… μεταφερθούν χρονικά λίγο πίσω τα εξώδικα. Η κ. Κουρή κατέθεσε αίτημα να συζητηθεί το θέμα προ ημερησίας διότι, όπως είπε, είναι ιδιαιτέρως σοβαρό, γιατί τα εξώδικα έχουν χρονικό όριο. Υπενθυμίζεται ότι ως τα μέσα Απριλίου οι κάτοικοι καλούνται από τον δήμο να εγκαταλείψουν τα κοντέινερ διότι σε διαφορετική περίπτωση θα τους κοπούν ηλεκτροδότηση και υδροδότηση.

Να πάρει πίσω τα εξώδικα του ζήτησε η Αγγελική Κουρή

΄΄Εμείς ζητάμε από τη δημοτική αρχή να πάρει πίσω τα εξώδικα, μέχρι να βρεθεί λύση για τη στεγαστική αποκατάσταση των ανθρώπων αυτών που δεν έχουν πού να πάνε.
Ζητάμε επίσης, να σηκωθούν τα κενά κοντέινερ τα οποία καταλαμβάνουν διάφοροι που αναπτύσσουν παραβατικές συμπεριφορές και βέβαια να καθαριστεί ο χώρος΄΄, τόνισε η κ. Κουρή.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος ανέφερε πως είναι μία υπόθεση που ταλαιπωρεί τις δημοτικές αρχές και πως οι αποφάσεις του παρελθόντος είναι υποχρεωτικού χαρακτήρα να εκτελεστούν γιατί κάθε δημοτική αρχή δεν έχει άλλη επιλογή από το να εφαρμόσει τον νόμο. ΄΄Έχω στα χέρια μου και αποδεικτικά στοιχεία που η πλειοψηφία όχι μόνο των κατοίκων πέριξ, αλλά και όλου του Αιγίου, θέλει μία τακτοποίηση του θέματος, προνοιακού χαρακτήρα. Όμως θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι κάτοικοι του καταυλισμού δεν είναι οι μόνοι που έχουν ανάγκη στεγαστικής αποκατάστασης. Επομένως, θα εφαρμοστεί ό,τι προβλέπεται είτε από τη δομή της πρόνοιας είτε από την εφαρμογή των αποφάσεων΄΄, σημείωσε ο δήμαρχος. Συμπλήρωσε ωστόσο τα εξής: ΄΄Σε κάθε περίπτωση όταν λαμβάνουμε μία απόφαση δεν πρέπει να υπαναχωρούμε στην απειλή της μη στήριξης της απόφασης. Έχουμε αποφασίσει να κάνουμε το σωστό και δεν θα υπαναχωρήσουμε έναντι των κοινωνικών πιέσεων΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr