background img
banner
banner

Αστοχίες στην μελέτη, γκρίνια για τις καθυστερήσεις στην πλατεία…

ΝΕΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ Ο.Ε. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ

Πεδίο… αντιπαράθεσης έγινε η υπό ανάπλαση πλατεία Αγ. Λαύρας στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας. Η δικαιωμένη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αντιπολίτευση, ως προς τη λήψη αποφάσεων από την Οικονομική Επιτροπή, επέρριψε ευθύνες στη δημοτική αρχή για την καθυστέρηση του έργου, η δε δημοτική αρχή απάντησε στις «βολές» επισημαίνοντας αστοχίες στην αρχική μελέτη και ξεκαθαρίζοντας πως το έργο θα γίνει όπως πρέπει…

΄΄Θέλατε να κάνετε κάποιες τροποποιήσεις στην πλατεία αλλά χωρίς μελέτη χωρίς να το συζητήσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι τόσο σοβαρό που θα μπορούσε να αποτελέσει και μόνο ένα θέμα σε ένα ολόκληρο Δημοτικό Συμβούλιο΄΄, ήταν το σχόλιο του επικεφαλής της παράταξης «Αιγιάλεια Αύριο» Χρήστου Γούτου, επί του θέματος.
Από την πλευρά της, η κ. Ψυχράμη σημείωσε πως ΄΄η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής στερείτο μελέτης και των εγκρίσεων από το επιστημονικό συμβούλιο και τη διαχειριστική αρχή όπως ο νόμος ορίζει΄΄.

Κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για προχειρότητα ξεκαθαρίζοντς πως η παράταξή της δεν επιθυμεί να προσφεύγει στα ανώτερα όργανα ούτε στα δικαστήρια όμως θέλει να γίνεται σωστά το κάθε έργο, τονίζοντας πως ΄΄η δημοτική αρχή οφείλει να σέβεται τη νομοθεσία΄΄.

Η επικεφαλής της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» ανέφερε ακόμη ΄΄η μελέτη λέει αν υπάρξει αλλαγή των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν στο έργο, θα πρέπει να υπάρξει δείγμα από τον εργολάβο και έλεγχος από την επιτροπή με έγκριση αφού μελετήσει τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. ΄΄Ακούγεται ότι θα γίνουν αλλαγές των υλικών. Αν ισχύει πρέπει να προηγηθεί αυτή η διαδικασία΄΄, είπε εφιστώντας την προσοχή στον εντεταλμένο σύμβουλο του δήμου Βασίλη Χριστόπουλο ώστε να μην γίνουν κακοτεχνίες, υπενθυμίζοντας προβλήματα σε έργα άλλων τμημάτων της ανάπλασης.
Επίσης, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του κ. Γούτου, Βασίλης Χριστόπουλος ανέφερε πως έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος για την πλατεία στην οποία δεν εκτελούνται πλέον εργασίες, τονίζοντας πως έπρεπε να έχουν προχωρήσει τώρα που δεν δουλεύουν τα καταστήματα και απορώντας ποιος θα καθίσει στην πλατεία με τη σκόνη όταν ανοίξουν οι επιχειρήσεις…

Σε συνεννόηση με τη διαχειριστική αρχή

Ο συνονόματός του, εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου για Τεχνικά Έργα, είπε πως υπάρχει καθυστέρηση που οφείλεται από τη μία στις προσφυγές τις αντιπολίτευσης και από την άλλη στις αστοχίες της αρχικής μελέτης. Άφησε επίσης υπονοούμενα για πιέσεις που ασκήθηκαν όλο αυτό το διάστημα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση τονίζοντας πως ΄΄έχει επηρεαστεί από ανθρώπους που πιέζουν πολιτικά προκειμένου να οδηγήσουν στο αποτέλεσμα που θέλουν για να εξασφαλίσουν την απάντηση που θέλουν΄΄… Όπως είπε ο κ. Χριστόπουλος, ΄΄με αφορμή τα ταξί απορρίφθηκαν και οι άλλες τροποποιήσεις κι αυτό σημαίνει ότι όλες οι αστοχίες που προέβλεπε η μελέτη θα εκτελεστούν. Όμως εμείς δεν θα το επιτρέψουμε. Το εύκολο θα ήταν να εφαρμόσουμε την αρχική μελέτη. Όμως σε βάθος χρόνου θα φαίνονταν τα προβλήματα. Όλα αυτά έχουν συνέπειες κι αυτό θα ήταν εις βάρος των δημοτών΄΄.

Σημείωσε ακόμη πως η προσφυγή έγινε στο γενικότερο κλίμα της αντιπολιτευτικής διάθεσης, ενώ για τη μελέτη είπε: ΄΄Είναι μία μελέτη με πολλά λάθη. Σχεδιάστηκε πάνω σε υψηλή τάση. Προσπαθούμε να το τρέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερο και θα καταθέσουμε νέα αιτήματα για τροποποιήσεις. Σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ μπορούν να γίνουν μικρές τροποποιήσεις έχουμε ζητήσει τη γνώμη της διαχειριστικής αρχής. Όσες και να είναι οι πιέσεις εμείς θέλουμε να φτιάξουμε την πλατεία όπως πρέπει, όποιος θέλει να έρθει στην Τεχνική Υπηρεσία να του τα δείξω. Είμαστε σε συνεργασία με τη διαχειριστική αρχή. Η αντιπολίτευση μιλάει μόνο για την πιάτσα τον ταξί. Υπάρχουν έξι δεξαμενές με νερό πρέπει να μπουν έξι αντλίες για να λειτουργήσει το σύστημα. Δεχόμαστε πόλεμο όμως στο τέλος θα τα καταφέρουμε να φτιάξουμε το έργο όπως πρέπει΄΄.

Οι δήμαρχος από την πλευρά του, σχολίασε: ΄΄Λέω ελάτε να κουβεντιάσουμε όμως η προσπάθεια πέφτει στο κενό. Η αντιπολίτευση αποτελεί ένα ενιαίο μέτωπο και για την πλατεία έχουν την ίδια πολιτική όπως θα πράξουν και για τον προϋπολογισμό. Όποια διάθεση διαλόγου, πάει στην άκρη από μέρους τους κι έτσι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο στην κουβέντα. Κατά τα φαινόμενα υπάρχει αυτή η δημοκρατική επίφαση διαλόγου΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr