background img
banner
banner

Αυξάνονται από σήμερα οι εμβολιασμοί ενάντια στον covid στην Αιγιάλεια

ΥΨΗΛΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΣΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ – 65 ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΧΘΕΣ Ο ΕΟΔΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

Ενεργά στη «μάχη» κατά του covid-19 μπαίνει σήμερα το Κέντρο Υγείας Ακράτας που χρίζεται εμβολιαστικό κέντρο, δίνοντας ελπίδα στους Αιγιαλείς πως ο εμβολιασμός του πληθυσμού θα μπει σε γρηγορότερους ρυθμούς. Την ίδια στιγμή, σταθερά παραμένουν τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην περιοχή, με το Νοσοκομείο Αιγίου να δέχεται σε καθημερινή σχεδόν βάση «θετικούς» ασθενείς που είτε παραπέμπονται στο ΠΓΝΠ λόγω σοβαρότητας της κατάστασής τους, είτε (τα περισσότερα περιστατικά) φεύγουν για κατ’ οίκον νοσηλεία καθώς οι δυνατότητες του ΕΣΥ πλέον είναι περιορισμένες…

Μεγάλες πιέσεις στα νοσοκομεία

Δύσκολο ήταν το τριήμερο που πέρασε για τα νοσοκομεία όλης της χώρας, καθώς η πίεση που υφίστανται από τις εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό είναι αδιάκοπη. Συνολικά, μόνο το Σαββατοκύριακο του Καρναβαλιού στο ΕΣΥ καταγράφηκαν 937 εισαγωγές, σε όλη την επικράτεια.

Την “πρωτιά” κατέχουν τα νοσοκομεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Σε ό,τι αφορά τις εισαγωγές στην Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα, τα αρνητικά πρωτεία στις εισαγωγές ασθενών με covid-19 κρατά σταθερά η Αχαΐα. Συνολικά στα νοσοκομεία της 5ης και 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας νοσηλεύονται 824 ασθενείς. Μεγάλος είναι κι ο αριθμός των διασωληνωμένων, συνεχίζοντας τη σταθερά ανοδική πορεία τους. Οι νοσηλευόμενοι λόγω κορωνοϊού τείνουν να φτάσουν τους 4.500, με περίπου 1.000 να βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, Αυξημένης Φροντίδας, Ειδικών Λοιμώξεων, θαλάμους αρνητικής πίεσης…

Χθες η Αχαΐα μέτρησε 65 νέα κρούσματα και προχθές 60 όταν τρεις ημέρες πριν ήταν περισσότερα από εκατό ημερησίως, ωστόσο είναι γνωστό πως η διασπορά και στην Αιγιάλεια είναι πλέον μεγάλη, ενώ δυστυχώς δεν λείπουν και οι ανθρώπινες απώλειες…

Από την άλλη, οι κάτοικοι της περιοχής επιδεικνύουν μία πολύ υπεύθυνη στάση τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας, εν αντιθέσει με τη γειτονική Πάτρα, εκεί όπου βεβαιώθηκε πλήθος προστίμων κατά τη διάρκεια του τριημέρου…

Ραντεβού και για ευπαθείς ομάδες σε λίγες μέρες

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς, στο Νοσοκομείο Αιγίου συνεχίζεται η διαδικασία με την ηλικιακή ομάδα των 75-79, πλην όμως οι ρυθμοί κλεισίματος των ραντεβού είναι πολύ αργοί δεδομένου ότι πλέον κλείνονται ραντεβού για τις αρχές Μαΐου. Σε διαφορετική περίπτωση, υπάρχουν κενά ραντεβού για τα εμβολιαστικά κέντρα σε Χαλανδρίτσα και Καλάβρυτα που δεν προτιμούνται από τους περισσότερους.

Όπως αναφέρει στo protionline.gr ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιγιαλείας Γιώργος Σπηλιόπουλος, ΄΄αναμένουμε ως τις 20 του μήνα να προστεθούν και οι ηλικιακές ομάδες των ευπαθών ατόμων που πληθυσμού΄΄.

Το ενδιαφέρον ωστόσο των κατοίκων της περιοχής που απευθύνονται στα φαρμακεία ζητώντας να εγγραφούν στην ειδική πλατφόρμα για εμβολιασμό, είναι μεγαλύτερο από ποτέ.

60 εμβολιασμοί σήμερα στο Κ.Υ. Ακράτας – 58 αύριο

Σε ό,τι αφορά το Κέντρο Υγείας Ακράτας, όπως επισήμανε στo protionline.gr ο επιστημονικά υπεύθυνος Σπύρος Μάρκου, ΄΄για σήμερα Τρίτη έχουν προγραμματιστεί 60 εμβολιασμοί. Η Πολιτεία έκανε το χρέος της, το προσωπικό του Κέντρου Υγείας έκανε το δικό του. Περιμένουμε από τους πολίτες να επιδείξουν υπομονή, να προσέλθουν με καλή διάθεση και να ακολουθήσουν με ευλάβεια τις οδηγίες του προσωπικού΄΄.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Μάρκου, αύριο Τετάρτη πρόκειται να εμβολιαστούν στο Κ.Υ., 58 άτομα από την ηλικιακή ομάδα των 60-64 οι οποίοι ως τώρα αναγκάζονταν να μεταβαίνουν στην Πάτρα, δεδομένου ότι η Αιγιάλεια δεν είχε προμηθευτεί καθόλου εμβόλια astrazeneca που ενδείκνυνται για τη δική τους κατηγορία. ΄΄Το Κέντρο Υγείας Ακράτας είναι πλήρως εξοπλισμένο, είμαστε έτοιμοι και εκτιμώ ότι θα αντεπεξέλθουμε με τον καλύτερο τρόπο ακόμη και σε ενδεχόμενη έκτακτη περίπτωση κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού΄΄, πρόσθεσε ο επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr