background img
banner
banner

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: Το καμάρι της Αιγιάλειας στην Σούπερ Λίγκα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟ, ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Ο Βασίλης Αθανασίου, γιος του πρώην ποδοσφαιριστή του Παναιγιάλειου Κυριάκου, βρέθηκε από μικρός στα γήπεδα, τότε που στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου ο πατέρας του έτρεχε φορώντας την μελανόλευκη. Τότε σαν παρατηρητής, αργότερα σαν ποδοσφαιριστής, από την Θύελλα Αιγίου στον Παναιγιάλειο.

Τα πλούσια σωματικά του προσόντα για την θέση του τερματοφύλακα, η ταχύτητα στις επεμβάσεις και την σκέψη, τράβηξαν γρήγορα πάνω του τα βλέμματα.
Ο Βασίλης Αθανασίου απέκτησε μάνατζερς, οι οποίοι τον ταξίδεψαν στην Ιταλία, για να αποκτήσει μεγάλες εμπειρίες και προοδευτική εκπαίδευση στην γειτονική χώρα, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα, για να αγωνιστεί στην Α΄ Εθνική με τον ΠΑΣ Γιάννενα.

To protionline.gr επικοινώνησε με τον 21χρονο Αιγιώτη τερματοφύλακα, κάνοντας πάλι μαζί του την …διαδρομή από την Θύελλα Αιγίου στον ΠΑΣ Γιάννενα.

Βασίλη σε χαιρόμαστε σαν Αιγιώτη και σαν ταλέντο στην Super League 1. Σε καμαρώναμε και στην Ιταλία, μίλησέ μας για την ποδοσφαιρική διαδρομή σου μέχρι να φτάσεις στην πόλη της Ηπείρου.
Το ξεκίνημα μου ήταν από την ακαδημία της Θύελλας Αγίου, μεταπήδησα από κει στον Παναιγιάλειο στην μεγάλη ομάδα της πόλης μας. Έμεινα 3 χρόνια και μετά ήρθε η μεγάλη πρόκληση του εξωτερικού. Στην δεύτερη χρόνια έγινε η πρώτη επαφή με την Πεσκάρα μέσω των μάνατζερ μου Χρήστο Δημητριάδη και Bruno Cirillo όμως δεν κατέληξε σε συμφωνία διότι δεν συμφωνούσαν οι δυο διοικήσεις στο οικονομικό. Την τελευταία μου θητεία μου ανοίχτηκε και άλλη πόρτα από την Ιταλία και έτσι έγινα μέλος της Αλμπινολέφε. Ύστερα αγωνίστηκα για μια χρονιά στην Μάντοβα όπου και κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Το καλοκαίρι είχαμε πρόταση από τον ΠΑΣ Γιάννενα όπου και αγωνίζομαι φέτος. Πιστεύω ότι έχω κάνει ένα βήμα εμπειρίας από την παρουσία μου στο Ιταλικό ποδόσφαιρο το οποίο αυτό θα με βοηθήσει πάρα πολύ για το μέλλον της καριέρας μου.

Οι μεγαλύτερες κατηγορίες κρύβουν μεγάλες απαιτήσεις και αθέμιτο συναγωνισμό. Νομίζεις ότι μπορείς να το αντέξεις και να το παλέψεις;
Στην Super League 1 οι απαιτήσεις είναι σίγουρα μεγάλες, κάτι που μου αρέσει και με ενθουσιάζει, γιατί αυτό θα με κάνει καλύτερο τερματοφύλακα. Δουλεύουμε καθημερινά με τους προπονητές και την ομάδα και ο στόχος μου είναι να πετύχω. Δεν νομίζω να υπάρχει κάτι που να μην μπορώ να αντέξω, ύστερα από την δοκιμασία που πέρασα με επιτυχία στην Ιταλία.

Κατάφερες πολλά πράγματα σε μικρή ηλικία. Ποια ήταν τα πλεονεκτήματα σου που σε έφεραν ψηλά;
Η πολύ δουλειά είναι αυτή που θα σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους σου. Η ταπεινότητα πρέπει να σε συντροφεύει σε κάθε προσωπική επιτυχία.

Σε φοβίζει το γεγονός ότι σε κάθε ομάδα η τεχνική ηγεσία συνηθίζει στη θέση του τερματοφύλακα να δίνει προτεραιότητα στην εμπειρία; Από τι μπορεί να εξαρτηθεί να το προβάδισμα στις επιλογές της βασικής 11άδας;
Σίγουρα η εμπειρία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στη θέση αυτή όμως όπως βλέπουμε σε όλα τα πρωταθλήματα η θέση του τερματοφύλακα έχει αλλάξει πολύ. Πλέον είναι ένας πολυθεσίτης και η επιλογή του γίνεται ανάλογα με αυτό που ζητάει ο κάθε προπονητής. Προσωπικά δίνω προτεραιότητα στην δουλειά. Κάθε ποδοσφαιριστής σε όποια θέση και να παίζει, χρειάζεται υπομονή, σεβασμό για τους συμπαίκτες που επιλέγει ο προπονητής. Να μην εγκαταλείπει ποτέ μέχρι να έρθει η καθιέρωση στο βασικό σχήμα.

Σου δόθηκαν κάποιες ευκαιρίες να υπερασπιστείς την εστία των Ιωαννίνων, όπως αυτή απέναντι στον Ολυμπιακό, πόσο ικανοποιημένος είσαι μέχρι τώρα, που έγκειται η αισιοδοξία σου για τη συνέχεια;
Το γεγονός ότι μου δόθηκαν αυτές οι ευκαιρίες με γεμίζουν αισιοδοξία διότι φαίνεται το αποτέλεσμα της καθημερινής δουλειάς. Είμαι σίγουρα χαρούμενος που βρέθηκα κάτω από την εστία της ομάδας μου όμως θα υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση όταν θα υπάρχει και συνεχής παρουσία κάτω από την εστία.

Πως ήταν οι μέχρι τώρα συνεργασίες σου; Πιστεύεις ότι όλα λειτούργησαν καλά για την μέχρι τώρα σταδιοδρομία σου;
Από κάθε συνεργασία κοιτάς να παίρνεις τα θετικά. Σίγουρα υπήρξαν και υπάρχουν δύσκολες συνθήκες όμως δεν αγχώνομαι. Ξέρω ότι οι εκπρόσωποι μου θα κοιτάξουν το καλύτερο για εμένα.

Θεωρείς ότι ο ΠΑΣ είναι η ομάδα που μπορεί να εκπροσωπεί τους μελλοντικούς σου στόχους;
Αυτή τη στιγμή το μόνο που θέλω είναι να αγωνιστώ και να βοηθήσω την ομάδα μου. Τη δεδομένη στιγμή μου γεμίζει τις πεποιθήσεις μου. Όσο για το μέλλον θα δούμε. Πιστεύω πως οι λαμπρές εμφανίσεις μπορεί να σου υποσχεθούν και λαμπρό μέλλον.

Είναι θετικές οι αναμνήσεις σου στη συνεργασία σου με τον Παναιγιάλειο;
Κάθε παιδί ονειρεύεται να παίξει στην ομάδα της πόλης του. Η Θύελλα Αιγίου μου έδωσε τις βάσεις και ο Παναιγιάλειος μου έδωσε την ευκαιρία να αποδείξω ότι μπορώ να ανταπεξέλθω. Είναι ένας μεγάλος ιστορικός σύλλογος από τον οποίο έχουν περάσει μεγάλοι ποδοσφαιριστές και ήμουν από τα παιδικά μου χρόνια μέσα σε αυτό το γήπεδο μαζί με τον πατέρα μου. Άρα καταλαβαίνεται τι σημαίνει για εμένα ο Παναιγιάλειος. Κρατάω όλες τις καλές αναμνήσεις από την ομάδα και αφήνω πίσω κάποιες μικρές πικρίες (PESCARA).


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr