background img
banner
banner

«Βράζει» ξανά η Αχαΐα με 149 νέα κρούσματα…

ΜΟΛΙΣ 7 ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΙΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Περίπου διπλάσια ήταν την Τρίτη 9/3 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Αχαΐα, σε σχέση με μία ημέρα πριν, όπως καταγράφηκαν από τον ΕΟΔΥ. Το νούμερο μάλλον… τρομάζει αφού φτάνει τα 149 από 79 που ήταν χθές και παρά το γεγονός ότι ο νομός βρίσκεται σε… βαθύ lockdown. Την ίδια στιγμή, οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι που διενεργούνται μαζικά τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην Αιγιάλεια έχουν αρνητικά αποτελέσματα, γεγονός που φανερώνει πως το ιικό φορτίο της περιοχής δεν είναι τόσο… βαρύ όσο αυτό της Πάτρας και της Δυτικής Αχαΐας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθές το Αίγιο δεν είχε ούτε ένα νέο κρούσμα από τα 79 της Αχαΐας σε αντίθεση με την Πάτρα που απαριθμούσε 61 νέα κρούσματα (!) ενώ ένα καταγράφηκε στα Καλάβρυτα και 2 στην Ακράτα.

Αναλόγως, από τα 149 νέα κρούσματα, μόλις τα 7 είναι στο Αίγιο και 6 στα Καλάβρυτα, όταν η Πάτρα «μετρά» 95 και η Κ. Αχαΐα 20 με επιπλέον 10 στις φυλακές Αγ. Στεφάνου.

Αρνητικά όλα τα rapid tests στους υπαλλήλους του δήμου Αιγιαλείας

Εν τω μεταξύ, στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων του προσωπικού του δήμου Αιγιαλείας, το πρωί της Παρασκευής 5 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας, rapid tests για τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες του δήμου, καθώς και όλων των δημοτικών Νομικών Προσώπων και Επιχειρήσεων. Συνολικά διεξήχθησαν πάνω από 200 δειγματοληψίες και το εξαιρετικά αισιόδοξο είναι πως όλα τα τεστ ήταν αρνητικά.

«Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, ώστε να εργάζονται με ασφάλεια όλοι οι εργαζόμενοι αλλά και για να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία, μιας και οι υπηρεσίες καθημερινά εξυπηρετούν αρκετούς πολίτες, πάντα με όλα τα ενδεδειγμένα προστατευτικά μέτρα» σημειώνει σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αιγιαλείας, Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Καμία ανησυχητική ένδειξη στα ειδικά σχολεία του δήμου – Έλεγχοι και στα τρία

Σήμερα Τρίτη 9/3 ωστόσο διενεργήθηκαν rapid test σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους σε τρία ειδικά σχολεία της Αιγιάλειας, στα οποία συνεχίζεται κανονικά η διά ζώσης διδασκαλία. Πρόκειται για το Ειδικό Νηπιαγωγείο Αιγίου, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αιγίου και το ΕΕΕΕΚ και είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι σε κανένα από τα τρία δεν υπήρξε κάποια ένδειξη covid αφού όλα τα τεστ βγήκαν αρνητικά!

*Φωτό Αρχείου


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr