background img
banner
banner

Δημογραφικός κίνδυνος από τη γήρανση του πληθυσμού

Ο ΙΑΣΟΝΑΣ ΦΩΤΗΛΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Συνεδρίασε στις 11 Μαρτίου, υπό την προεδρία του Ιάσονα Φωτήλα βουλευτή Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, η Ειδική Διαρκής Επιτροπή για την παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.

Θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν «Οι διαστάσεις του ασφαλιστικού και δημογραφικού ζητήματος» και τη σχετική ενημέρωση έκανε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Παναγιώτης Τσακλόγλου.

Η ενημέρωση αφορούσε κυρίως τη μεγάλη μεταρρύθμιση της νέας επικουρικής ασφάλισης και την αναγκαιότητα μετασχηματισμού του υφιστάμενου διανεμητικού συστήματος σε κεφαλαιοποιητικό.

Οι ομιλητές υπέβαλαν τα σχετικά ερωτήματα τους προς τον κ. Τσακλόγλου ενώ ο Ιάσονας Φωτήλας συντόνισε τη συνεδρίαση.

Ο βουλευτής, με την διττή ιδιότητα αφενός του Προέδρου της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής για την παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και αφετέρου του Γραμματέα της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, έθεσε και ο ίδιος τα ερωτήματα του προς τον κ. Τσακλόγλου, εστιάζοντας στον δημόσιο χαρακτήρα του νέου επικουρικού συστήματος ασφάλισης.
Στη συνεδρίαση αναλύθηκε ο δημογραφικός κίνδυνος εξαιτίας της δημογραφικής γήρανσης του πληθυσμού και αναπτύχθηκαν επιχειρήματα τόσο υπέρ όσο και κατά του προωθούμενου κεφαλαιοποιητικού συστήματος έναντι του ισχύοντος διανεμητικού συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η αναγκαιότητα της μεταρρύθμισης με απώτερο στόχο την αναπτυξιακή διαδικασία και τις υψηλότερες συντάξεις στο μέλλον.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr