background img
banner
banner

Ειδική αγωγή και Κέντρο… κόντρα στον covid-19

«ΚΑΘΑΡΑ» ΟΛΑ ΤΑ RAPID TESTS ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΔΙΝΟΝΤΑΣ «ΜΑΧΗ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εν μέσω πανδημίας κι ενώ η Εκπαίδευση στην περιοχή βρίσκεται υπό την «ομπρέλα» της τηλεκπαίδευσης, ειδική αγωγή, δομές και Κέντρα συνεχίζουν να επιτελούν διά ζώσης το σπουδαίο εκπαιδευτικό και κοινωνικό τους έργο, καταβάλλοντας τεράστιες προσπάθειες για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας που περιλαμβάνει το υγειονομικό πρωτόκολλο.
Ευτυχώς, τόσο οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για covid που διενεργήθηκαν προχθές όσο και αυτοί που έγιναν χθες στο Ε.Κ.Α.ΜΕ. Αιγίου, όπως και όλοι από την αρχή της πανδημίας, ήταν αρνητικοί…

Η ιδιαιτέρως σημαντική προσπάθεια που καταβάλλεται στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αιγίου ώστε να διατηρηθούν οι αποστάσεις, η διαρκής απολύμανση και όλα τα μέτρα που έχουν επιβληθεί, όσο κι αν οι ειδικές συνθήκες δεν τα επιτρέπουν, έχει αποτέλεσμα. Ακόμη και τη στιγμή που εκπαιδευτικός ειδικότητας από την Πάτρα που εργάζεται στο σχολείο βρέθηκε θετική στον covid-19, η πιστή τήρηση των μέτρων είχε ως αποτέλεσμα να αποφευχθεί η διασπορά.

Έτσι τα 25 παιδιά του σχολείου, όπως έκανε γνωστό στo protionline.gr ερωτηθείσα η διευθύντρια Πόπη Σωτηρόπουλου, συνεχίζουν με ασφάλεια τα μαθήματά τους.

«Δύναμη» για να συνεχίσουν το δύσκολο έργο που επιτελούν στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο

Στο σχολείο προχθές πραγματοποιήθηκαν rapid tests σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό και όλα ήταν αρνητικά. ΄΄Συγκεκριμένα, υπεβλήθη σε τεστ το 90% των εκπαιδευτικών μας δεδομένου ότι κάποιοι εργάζονται και σε σχολεία της Πάτρας και είχαν ήδη κάνει τεστ, και περίπου τα ¾ των παιδιών.
Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι επαναλαμβάνονται κάθε ένα δεκαήμερο από τον ΕΟΔΥ, αυτή ήταν η πέμπτη φορά και δεν έχει βρεθεί θετική ένδειξη.
Αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το πολύ δύσκολο έργο μας εν μέσω πανδημίας.
Οι συνθήκες είναι δύσκολες και προσπαθούμε στο μέτρο του δυνατού να τηρούμε τα μέτρα. Τα περισσότερα παιδιά φορούν μάσκες. Όμως αυτό δεν μπορούμε να το επιβάλουμε σε όλα΄΄, σημειώνει η κ. Σωτηροπούλου και προσθέτει:

΄΄Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην απολύμανση, καθαρίζονται διαρκώς πόμολα, θρανία, τουαλέτες και κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να διατηρήσουμε το σχολείο μας ασφαλές για μαθητές και εκπαιδευτικούς΄΄.

Σε προτεραιότητα τα μέτρα ενάντια στον κορωνοϊό και στο Ε.Κ.Α.ΜΕ.

Στο μεταξύ, χθες ήταν η σειρά του Ειδικού Κέντρου Αποκατάστασης και Μέριμνας Ατόμων με Αναπηρίες Αιγίου για να υποβληθούν οι εκπαιδευόμενοι σε rapid tests.
Όπως ενημέρωσε τo protionline.gr ο πρόεδρος του Κέντρου Θόδωρος Στεφανίδης, ΄΄κάθε δέκα ημέρες περίπου πραγματοποιούνται rapid tests στο Κέντρο μας και όλο αυτό τον καιρό δεν έχει βρεθεί κάποια θετική ένδειξη. Ωστόσο παρακολουθούμε εντατικά το θέμα και βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους γονείς και τις οικογένειες των εκπαιδευόμενων ούτως ώστε σε περίπτωση που βρεθεί κάποιος θετικός από το περιβάλλον εκπαιδευόμενου να προβούμε σε εξέταση για να αποτρέψουμε κάθε ενδεχόμενο διασποράς. Έτσι προφυλάσσουμε τη λειτουργία του Κέντρου, τους εκπαιδευόμενους και τους ανθρώπους που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε αυτό. Ακόμη και σε υποψία ότι κάποιος νόσησε, έχουμε ζητήσει από τους γονείς να κρατούν τα παιδιά στο σπίτι μέχρι να υπάρχει ακριβής εικόνα για το τι συμβαίνει΄΄.

Σε ό,τι αφορά τις συνθήκες που επικρατούν στο Κέντρο και τα μέτρα ασφαλείας, ο κ. Στεφανίδης επισημαίνει: ΄΄Πέρα από τη συστηματική και με βάση τα όσα προβλέπονται, απολύμανση και τον καθαρισμό που γίνονται, οι εκπαιδευτές μας έχουν επιφορτιστεί έναν ακόμη ρόλο. Να κατευθύνουν τους εκπαιδευόμενους και να τους μάθουν να υιοθετούν τα μέτρα όσο αυτό είναι εφικτό. Τα μέτρα είναι για όλους πρώτη προτεραιότητα. Και αποστάσεις διατηρούμε και στην κουζίνα ή στους υπόλοιπους χώρους πηγαίνουμε μεμονωμένα και αντισηπτικά και διαρκές πλύσιμο χεριών εφαρμόζουμε, είμαστε «πάνοπλοι» σε όλο αυτό και ελπίζω να συνεχίσουμε χωρίς προβλήματα όπως μέχρι τώρα΄΄.

Να μπουν άμεσα σε… σειρά εμβολιασμού και οι ευπαθείς ομάδες

Αναφορικά με τον εμβολιασμό των εκπαιδευόμενων, ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α.ΜΕ. σημείωσε: ΄΄Αν και δεν είμαστε κλειστή δομή, ώστε να υπάρξει μέριμνα για εμβολιασμό στο Κέντρο μας, έχουμε συζητήσει το θέμα με την Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία μεταφέροντας το αίτημα να ανοίξει άμεσα η πλατφόρμα για το κλείσιμο ραντεβού των ευπαθών ομάδων, στις οποίες συγκαταλέγονται τα «παιδιά μας» ώστε αν είναι δυνατόν, να εμβολιάζονται μαζί με τους γονείς τους και να μην χρειαστεί να πηγαίνουν σε άλλες περιοχές οι οικογένειες περισσότερες από μία φορά. Ελπίζουμε να προχωρήσει πιο γρήγορα η διαδικασία με τη διάθεση περισσότερων εμβολίων ώστε να μπουν άμεσα σε σειρά και τα άτομα των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr