background img
banner
banner

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε κοκαΐνη στην Πάτρα

ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ (1.200) ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΟΚΑΪΝΗΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΖΥΓΑΡΙΕΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΤΖΕΝΤΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ «ΠΕΛΑΤΩΝ» ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εγκληματική οργάνωση, που διακινούσε ναρκωτικά στην Πάτρα.

Ειδικότερα, το μεσημέρι της Δευτέρας 1/3, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, οργάνωσαν και υλοποίησαν αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία συνέλαβαν τέσσερις ημεδαπούς άνδρες, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης.

Σε βάρος των μελών της εγκληματικής οργάνωσης σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διακίνησης και της μεταφοράς ναρκωτικών.

Επίσης, σχηματίσθηκε δικογραφία για αγορά και χρήση ναρκωτικών ουσιών σε βάρος 50 ακόμη ατόμων, που προμηθεύονταν ή αγόραζαν ναρκωτικές ουσίες από την εγκληματική οργάνωση.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, αξιοποιώντας τα στοιχεία, που συγκέντρωσαν κατά το προανακριτικό τους έργο, εντόπισαν χθες το μεσημέρι στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών Πατρών, στο ύψος του Λαμπιρίου, μέλος της εγκληματικής οργάνωσης να οδηγεί αυτοκίνητο και σε έλεγχο, που του πραγματοποίησαν βρήκαν και κατέσχεσαν μια συσκευασία, που περιείχε (1.156) γραμμάρια κοκαΐνης, η οποία ήταν επιμελώς κρυμμένη πίσω από τη συσκευή αναπαραγωγής ήχου του οχήματος.

Ως προς τον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της, μετέφεραν την κοκαΐνη από την Αθήνα σε περιοχές της Αχαΐας και διακινούσαν τις ναρκωτικές ουσίες σε τοξικομανείς στην Πάτρα. Επιπλέον, οι συλληφθέντες είχαν αναπτύξει διακριτούς ρόλους, με συγκεκριμένη δομή, ιεραρχία και μεθοδολογία με τον αρχηγό να δίνει τις κατευθύνσεις και να προγραμματίζει την μεταφορά των ναρκωτικών από την Αθήνα στην Πάτρα, ενώ οι άλλοι τρεις άνδρες συνεργοί του, ήταν επιφορτισμένοι με την διακίνηση και την μεταφορά των ναρκωτικών.

Από το προανακριτικό έργο των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, προέκυψε ότι οι δράστες τους τελευταίους πέντε μήνες είχαν διακινήσει σε (60) πελάτες, περισσότερα από (580) γραμμάρια κοκαΐνης, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις (46.000) ευρώ, ενώ από την διακίνηση της κατασχεθείσας ποσότητας κοκαΐνης, η οργάνωση θα αποκόμιζε χρηματικό όφελος (92.500) ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα μέλη της οργάνωσης, καθώς και στις οικίες τους, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

• (43,9) γραμμάρια κοκαΐνης, διαμοιρασμένη σε 25 ανισοβαρείς συσκευασίες,
• (2,2) γραμμάρια κάνναβης,
• (2) λειτουργικές ηλεκτρονικές ζυγαριές,
• (52) τμήματα νάιλον συσκευασιών,
• (3) κινητά τηλέφωνα,
• (4.100) ευρώ και
• Μια μαύρη ατζέντα με στοιχεία πελατών – χρηστών κοκαΐνης.

Επιπλέον, κατασχέθηκε το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε το μέλος της εγκληματικής οργάνωσης για την μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών από την Αθήνα στην Πάτρα και μια μοτοσικλέτα ως μέσο διακίνησης των ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr