background img
banner
banner

«Εξυγίανση» στην ύδρευση του Διακοπτού

ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΜΙΑΝΤΟΣΩΛΗΝΩΝ ΑΠΟΤΗΝ ΔΕΥΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Στον… δρόμο της υλοποίησης μπαίνει ένα χρόνιο αίτημα των δημοτών του Διακοπτού με την ένταξη σε χρηματοδότηση μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» του έργου της αντικατάστασης των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης. Την περασμένη εβδομάδα υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη, κατόπιν στοχευμένης προσπάθειας και προετοιμασίας εκ μέρους του δήμου Αιγιαλείας, φέρνοντας το έργο λίγο πριν τη δημοπράτηση.

Η παρέμβαση αφορά στην αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης της Κοινότητας Διακοπτού, καθώς και μικροεπεμβάσεις στα εσωτερικά δίκτυα ώστε να γίνουν πιο λειτουργικά και αποδοτικά. Επίσης, το έργο προβλέπει να κατασκευαστούν δικλείδες ελέγχου και εκκένωσης δικτύου, σε συνεργασία με τα στελέχη της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας, καθώς και να τοποθετηθούν συνολικά 150 νέες παροχές.

Συνάντηση δημάρχου – Χριστόπουλου με το συμβούλιο Κοινότητας

Μετά από την ευχάριστη εξέλιξη, το πρωί της Παρασκευής 12/3, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, συνοδευόμενος από τον εντεταλμένο σύμβουλο σε θέματα τεχνικών έργων Βασίλη Χριστόπουλο επισκέφθηκαν το Διακοπτό και είχαν ενημερωτική συνάντηση με τον πρόεδρο Σπήλιο Ρουφογάλη και τους συμβούλους της Κοινότητας. Κατά τη συνάντηση, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία του εκσυγχρονισμού των δικτύων ύδρευσης σε όλο το δήμο, που αποτελεί προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή μιας και αφορά στην ποιότητα του νερού που καταναλώνουν οι δημότες, παράλληλα με την ορθολογική χρήση του πολύτιμου αυτού αγαθού.

Τάξη στη λειτουργία των δικτύων και αντιμετώπιση των διακοπών υδροδότησης

«Πρόκειται για ένα έργο πολύ ωφέλιμο, που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, καθώς θα αντικατασταθούν τα τμήματα ύδρευσης του Διακοπτού που περιέχουν αμίαντο», σημειώνει σε δηλώσεις του ο κ. Χριστόπουλος, συμπληρώνοντας: «Με τις μικροπαρεμβάσεις δε του έργου, όπως ο χωρισμός σε ενότητες της περιοχής του Διακοπτού με τοποθέτηση δικλείδων, όταν θα έχουμε βλάβη δεν θα μένει όλο το Διακοπτό χωρίς ύδρευση αλλά θα απομονώνεται μόνο το επίμαχο σημείο. Επίσης, θα μπει μια τάξη στη λειτουργία των δικτύων που σήμερα είναι μπερδεμένα και λειτουργούν παράλληλα, όπως και θα μπουν νέες συνδέσεις σε μερικές οικίες που δεν έχουν συνδεθεί στο τελευταίο δίκτυο».

Ο κ. Χριστόπουλος δεν παρέλειψε να εκφράσει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στην αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας Διαμάντω Βασιλακοπούλου-Καρτσωνάκη και τα στελέχη της επιχείρησης, που αφουγκράζονται τις ανάγκες και βρίσκουν λύσεις μέσα από χρηματοδοτήσεις.

Θερμές ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Διακοπτού κ. Ρουφογάλης, μιλώντας στο protionline.gr για το έργο, επισήμανε: «Είναι ένα έργο που το περιμέναμε για χρόνια. Με αυτόν τον τρόπο τώρα… όχι μόνο θα “αποφύγουμε” το παλαιό κομμάτι του δικτύου του ενός χιλιομέτρου με τον “κακό αμίαντο” που έχουμε ακόμα, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την υγεία, αλλά πλέον θα έχουμε την ευχέρεια να γίνεται επιδιόρθωση σε κάποιο σημείο του δικτύου αν χρειαστεί, δίχως να σταματήσει όλο το δίκτυο σε όλη την περιοχή. Αυτό, όπως καταλαβαίνει ο καθένας, προκαλούσε μεγάλα προβλήματα στον τόπο σε περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών ή από βλάβες που προέκυπταν. Έχει ανασκευαστεί το δίκτυο τρεις φορές και ενσωματώθηκαν σωλήνες καινούριοι στους παλαιούς, τρεις φορές οι παλαιοί “μόλυναν” τους νέους με τα υπολείμματα αμιάντου».
«Ελπίζουμε με το τέλος του χρόνου – αρχές του επόμενου, να είμαστε σε θέση και να ξέρουμε ότι θα έχει ολοκληρωθεί το έργο», πρόσθεσε ο πρόεδρος της κοινότητας, καταλήγοντας: «Ένα μεγάλο ΄΄ευχαριστώ΄΄ στον μηχανικό και εντεταλμένο σύμβουλο του δήμου Βασίλη Χριστόπουλο ο οποίος είναι και από την περιοχή και γνωρίζει το θέμα, αλλά και ένα ΄΄ευχαριστώ΄΄ στη Δημοτική Αρχή, που δρομολόγησε τις διαδικασίες για να προχωρήσει ένα σημαντικό έργο για την περιοχή μας, που θα δώσει νέα πνοή και σαφώς καλύτερα αποτελέσματα σε κάτι τόσο βασικό όπως είναι η ύδρευση».


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *