background img
banner
banner

Η σημαία του Λόντου κυματίζει έξω από όλες τις δημόσιες υπηρεσίες…

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΝΑΒΙΩΣΗΣ «ΒΟΣΤΙΤΣΑ 1821» ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Μπορεί τα μέτρα ενάντια στην πανδημία να έχουν περιορίσει τη δράση του, ωστόσο ο Σύλλογος Ιστορικής Αναβίωσης «Βοστίτσα 1821» δεν εφησυχάζει. Αντιθέτως, λαμβάνει πρωτοβουλίες με σκοπό να μεταδώσει στους Αιγιαλείς την ανάγκη να τιμήσουν έστω κι έτσι, τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 που συμπληρώνονται αυτές τις μέρες.

Σε συνεργασία με τον δήμο Αιγιαλείας, ο Σύλλογος τοποθέτησε σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες του Αιγίου, το πρώτο επαναστατικό λάβαρο της Επανάστασης, τη σημαία του Ανδρέα Λόντου.
Όπως αναφέρει στo protionline.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Λάμπης Ψυχογιάννης, ΄΄ζητήσαμε από τον δήμο να στηρίξει αυτή την προσπάθεια, όπως και έγινε και πλέον η κόκκινη σημαία με τον μαύρο σταυρό στη μέση, το πρώτο επαναστατικό λάβαρο της Επανάστασης, κυματίζει έξω από όλες τις δημόσιες υπηρεσίες της πόλης. Αυτό είναι το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε για να υπενθυμίσουμε στους Αιγιαλείς το πόσο σπουδαίο ρόλο έπαιξε η περιοχή μας στην Επανάσταση του 1821. Παράλληλα, ετοιμαζόμαστε για τις 21 Μαρτίου που είναι η ημέρα απελευθέρωσης της πόλης του Αιγίου από τους Τούρκους και βέβαια για την 25η Μαρτίου΄΄.

Στις εκδηλώσεις της Κυριακής

Να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος αναμένεται να δώσει το «παρών» τηρώντας πάντα τα μέτρα ασφαλείας, στην προβολή των ιστορικών γεγονότων στην πρόσοψη του Παναγιωτοπουλέικου αρχοντικού που θα ξεκινήσει την προσεχή Κυριακή 21 Μαρτίου το απόγευμα. Επιπλέον, θα παραστεί με ολιγομελή αντιπροσωπεία στην κατάθεση στεφάνων που έχει προγραμματιστεί να γίνει άνευ κόσμου το πρωί της Κυριακής, στο μνημείο του Λόντου, στο προαύλιο του Δημοτικού Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Αιγίου, ενώ δεν είναι γνωστό εάν τα μέλη του θα φορούν τις εντυπωσιακές παραδοσιακές στολές τους, με τις οποίες έχουν τιμήσει ανάλογες εκδηλώσεις στο παρελθόν.

Στέγη στο Μπερούκειο

Πάντως, ο Σύλλογος έχει βρει τη δική του στέγη στο κτίριο του Μπερούκειου Κληροδοτήματος, εκεί όπου, όταν και εφόσον το επιτρέψουν τα μέτρα, θα πραγματοποιηθούν εγκαίνια με έκθεση παραδοσιακών φορεσιών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σύλλογος ξεκίνησε τη δράση του το 2018 με στόχο να μεταγγίσει το πνεύμα του ’21 στην νέα γενιά που, από πολλούς παράγοντες, κινδυνεύει να ξεχάσει… Στο ενεργητικό του έχει πλούσια δράση και συμμετοχή σε δεκάδες εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα, πρωτοστατώντας ωστόσο σε αυτές που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο για τον εορτασμό της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr