background img
banner
banner

Κάλεσμα… αγάπης για τους έχοντες ανάγκη

ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΚΑΙ “ΔΡΑΣΗ” ΑΓΑΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ

Μια «ζεστή αγκαλιά» για τους έχοντες ανάγκη, έχει διαρκώς ανοιχτή η κοινωνία της Αιγιάλειας. Η διάθεση προσφοράς του κόσμου στα ευαίσθητα κοινωνικά θέματα και η αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο, πάντα υπάρχουν και υπερτερούν σε όλα τα προβλήματα και τις δυσκολίες, είτε αυτά λέγονται οικονομική είτε υγειονομική κρίση.
Οι Αιγιαλείς έχουν αποδείξει ξανά και ξανά ότι όταν και όποτε χρειαστεί, όσο πιο δύσκολες γίνονται οι κοινωνικές συνθήκες τόσο πιο μεγάλη είναι αυτή η ανθρώπινη “ζεστή αγκαλιά” και το χαμόγελο.

Εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, η φύση ¨δοκίμασε¨ εκατοντάδες ανθρώπους στην Ελασσόνα και τη Λάρισα, με τις καταστροφικές συνέπειες των μεγάλων σεισμών, οι οποίοι έπληξαν πριν μερικές ημέρες τις περιοχές. Η σκέψη από την ηγεσία της τοπικής εκκλησίας και η… ¨εντολή¨ μέσω του ¨Κελαριού της Αγάπης¨ ήταν ρητή:
Άμεση συγκέντρωση τροφίμων για τους σεισμοπαθείς που ταλαιπωρούνται.

Και η κινητοποίηση θα είναι σίγουρα, ακόμα πιο άμεση και συγκεκριμένη:
Τα τρία σημεία που επέλεξε η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, περιμένουν… ζυμαρικά, ρύζι, κονσέρβες, γάλα, όσπρια, καθώς και όσα πιο πολλά εμφιαλωμένα νερά γίνεται, ώστε να αποσταλούν το συντομότερο δυνατό στις σεισμόπληκτες περιοχές.

Καθημερινά έως και την Παρασκευή η συγκέντρωση των τροφίμων

Για την περιοχή του Αιγίου, τα αγαθά θα ¨μαζεύονται¨ στο ¨Κελάρι της Αγάπης¨ και συγκεκριμένα στην οδό Π. Χαραλάμπους 10 στο κέντρο της πόλης. Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στον υπεύθυνο του χώρου, Πρωτοπρεσβύτερο π. Στυλιανό Καπράλο για οποιοιδήποτε πληροφορία. Για την περιοχή της Ακράτας και της Αιγείρας, η πολύτιμη βοήθεια θα συγκεντρώνεται στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Κράθιο και οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στον υπεύθυνο, π. Νικόλαο Μεντζελίδη. Τέλος, για την περιοχή των Καλαβρύτων, η βοήθεια θα συγκεντρωθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, υπ’ όψιν του π. Κωνσταντίνου Μητρόπουλου. Να σημειωθεί δε, ότι στα αγαθά που θα συγκεντρώνονται στην οδό Π. Χαραλάμπους, ¨περιλαμβάνονται¨ όλες οι περιοχές της Δυτικής Αιγιάλειας και όλες οι κοινότητες ως τα όρια του Διακοπτού, καθώς επίσης φυσικά και όλες οι ορεινές περιοχές εκτός της Ανατ. Αιγιάλειας.

«Είναι μια ανακοίνωση – ¨χείρα βοηθείας¨ προς τους συνανθρώπους μας»

Μιλώντας για το θέμα στο protionline.gr ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως και εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων – Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμου, πατήρ Ιωακείμ Βενιανάκης, επισημαίνει: «Πληροφορούμενος ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, για τους δύο μεγάλους και καταστροφικούς σεισμούς στην Λάρισα και την Ελασσόνα, ευαισθητοποιήθηκε αμέσως και μαζί του φυσικά και όλη η Ιερά Μητρόπολη και αποφάσισε να υπάρξει άμεση και καίρια συμπαράσταση στο… κακό που βρήκε τους σεισμοπαθείς. Είναι πολύ ¨άγριο¨ και δύσκολο να μένει κάποιος δίχως στέγη λόγω ενός σεισμού. Με πρωτοβουλία και εντολή του Σεβασμιώτατου, η Ιερά Μητρόπολη εξέδωσε αυτή την ανακοίνωση – ¨χείρα βοηθείας¨ στους συνανθρώπους μας. Καλούμε λοιπόν, κάθε πιστό, κάθε άνθρωπο, να βοηθήσει την εκκλησία να συγκεντρωθούν αυτά τα τρόφιμα και τα τρόφιμα. Ο σκοπός είναι… ένας και είναι γεμάτος αγάπη και αλληλεγγύη: Όσα περισσότερα τρόφιμα φθάσουν στους πληγέντες, τόσο μεγαλύτερο χαμόγελο θα υπάρξει στις ψυχές μας. Ο Μητροπολίτης μας, ήρθες σε τηλεφωνική επαφή με τους Μητροπολίτες Λαρίσης και Ελασσόνας, προκειμένου να ενημερωθεί για το ποια είναι τα αγαθά που είναι σε έλλειψη και έτσι, προέκυψε η λίστα των τροφίμων που ανακοινώθηκε ήδη».

Ο κόσμος της Αιγιάλειας ευαισθητοποιείται γιατί ξέρει από… σεισμούς

Είναι μια πρωτοβουλία του Μητροπολίτου που βεβαίως, συγκινεί και έχει βαρύνουσα σημασία. Ο κόσμος είναι ευαισθητοποιημένος και πάντα ανταποκρίνεται θετικά στις ανάγκες του συνανθρώπου. Το ιδιαίτερο κάλεσμα της στήριξης και της αλληλεγγύης και που προέκυψε λόγω του μεγάλου σεισμού, έγινε επειδή η Αιγιάλεια και η ευρύτερη περιοχή… “ξέρουν” από τέτοιου είδους δοκιμασίες. Άρα ο «αγώνας τροφίμων» αποκτά διπλή σημασία. Και σίγουρα ο κόσμος της Αιγιάλειας, ξέρει και να ευαισθητοποιείται και να δραστηριοποιείται. Η συγκέντρωση των τροφίμων θα πραγματοποιείται καθημερινά. Ξεκίνησε από χθες Δευτέρα 08 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 12 Μαρτίου. Οι ώρες που τα αγαθά θα συγκεντρώνονται είναι από τις 9:00π.μ. μέχρι τη 1:00μ.μ. και τα τρόφιμα θα πρέπει να είναι απαραίτητα προϊόντα μακράς διαρκείας.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2691028398.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr