background img
banner
banner

Κοινωνική ασφάλιση και συνταξιοδοτικό

ΣΤΟ «ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ» ΤΗΣ ΕΛΜΕ Β΄ ΑΧΑΪΑΣ – ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Χρήσιμα συμπεράσματα εξήχθησαν από την διαδικτυακή εκδήλωση που διεξήχθη προχθές Δευτέρα από την ΕΛΜΕ Β΄ Αχαΐας για τις μεταβολές στην κοινωνική ασφάλιση και το συνταξιοδοτικό. Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε, η ΕΜΛΕ Β΄ Αχαΐας τονίζεται: ΄΄Ευχαριστούμε πολύ τον Διονύση Τεμπονέρα, δικηγόρο- ειδικό εργατολόγο και τον Τάσο Σταυρόπουλο, πρόεδρο της ΠΕΣΕΚ που με τις εισηγήσεις τους σκιαγράφησαν το τοπίο σήμερα, εξέθεσαν τα προβλήματα αναφορικά με την απονομή συντάξεων και αναφέρθηκαν αναλυτικά στις αιτίες των μειώσεων. Με πολλή υπομονή, εξάλλου, απάντησαν τεκμηριωμένα σε όλες τις ερωτήσεις που τέθηκαν από τους συναδέλφους και για κάθε περίπτωση χωριστά.

Ευχαριστούμε επίσης και τους συναδέλφους που τίμησαν την εκδήλωση με τη συμμετοχή τους. Είναι προφανές ότι το συνταξιοδοτικό δεν είναι ένα ζήτημα που αφορά όσους πλησιάζουν στην σύνταξη, αλλά και όσους έχουν μπροστά τους μακρύ εργασιακό βίο, καθώς οι πολιτικές της τελευταίας εικοσαετίας πλήττουν το κοινωνικό δικαίωμα της σύνταξης και όποια δυσμενής αλλαγή σήμερα γίνεται θεμέλιο στην απώλεια δικαιωμάτων αύριο΄΄.

Και καταλήγει: ΄΄Παραμένει διαρκής η ανάγκη για συσπείρωση στα συνδικαλιστικά μας όργανα και των μάχιμων εκπαιδευτικών και των συνταξιούχων, έτσι ώστε όχι μόνο να αποτρέψουμε την επιδείνωση των όρων συνταξιοδότησης, αλλά να ανατρέψουμε τους δυσμενείς όρους απονομής της και για όσους άμεσα δικαιούνται σύνταξη και για όσους έχουν συνεχίζουν το εκπαιδευτικό τους έργο΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr