background img
banner
banner

ΜΠΑΣΚΕΤ – ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΑΝΟΣ: «Ο αναπτυξιακός αθλητισμός έχει δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα»

ΕΝΤΟΝΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Επίσημα πλέον και με ΦΕΚ, αποφασίστηκε η επανεκκίνηση σε αρκετά ακόμη πρωταθλήματα από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, τη στιγμή που η πανδημία το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε έξαρση με τα κρούσματα καθημερινά να πλησιάζουν ή και να ξεπερνούν τα 3.000! Αν σε αυτά προστεθούν και εκείνα που ήδη διεξάγονται, ελάχιστες Εθνικές κατηγορίες παραμένουν «κλειστές» και το ερώτημα που τίθεται, είναι: Υπάρχει σκέψη να επαναρχίσουν μέσα στον Απρίλη και τα υπόλοιπα Εθνικά πρωταθλήματα ή οι άνθρωποι των συλλόγων θα πρέπει να το πάρουν απόφαση ότι η χρονιά έχει τελειώσει οριστικά και θα πρέπει να ξεκινήσουν τα πλάνα τους για την επόμενη;

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, η Γ΄ Εθνική του μπάσκετ, στην οποία συμμετέχει ο Α.Ο. ο Ήφαιστος/Αχιλλέας πόσες πιθανότητες συγκεντρώνει να ξεκινήσει και πάλι; Αναφερόμαστε σε ένα πρωτάθλημα που είχε διακοπεί στα τέλη του περασμένου Οκτώβρη και για το οποίο δεν έχει γίνει καμία αναφορά το τελευταίο διάστημα. Η basket league διεξάγεται κανονικά, όπως και η Α1 γυναικών πλέον, η Α2 Ανδρών ξεκινάει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και μέσα στον Απρίλιο έχει εκφραστεί η σκέψη να αρχίσει και η Β΄ Εθνική. Δεν θα πρέπει λοιπόν να γίνει το ίδιο και με την τελευταία τη τάξει Εθνική κατηγορία, προκειμένου να υπάρχουν «δυο μέτρα και δύο σταθμά» σε όλα τα Εθνικά πρωταθλήματα που αποτελούν τους κρίκους μιας αλυσίδας; Ή μήπως είναι καλύτερα, εδώ που φτάσαμε και ουσιαστικά μετά από ενάμιση χρόνο αγωνιστικής απραξίας να θεωρηθεί χαμένη και φετινή χρονιά και να γίνει – καλώς εχόντων των πραγμάτων – μία καινούργια αρχή από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο;

«Η Γ΄ Εθνική δεν είναι basket league ούτε καν Α2»

Ο αντιπρόεδρος του Ήφαιστου/Αχιλλέα, Κωνσταντίνος Λιανός μιλάει στo protionline.gr και καταθέτει τη δική του άποψη. «Προσωπικά θεωρώ ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής με ότι αυτό συνεπάγεται. Οι παίκτες πλέον δεν μπορούν μετά από τόσο μεγάλη αποχή να συγκεντρωθούν ξανά, να μπουν στο κλίμα των αγώνων και να παίξουν ξανά μπάσκετ. Επιπλέον τα οικονομικά των συλλόγων βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, χωρίς έσοδα από πουθενά. Οι μισές επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές, ο κόσμος έχει τα προβλήματά του και οι χορηγίες στον αθλητισμό είναι το τελευταίο που τους απασχολεί. Το ίδιο ισχύει και για τους παράγοντες που βάζουν χρήματα στις ομάδες. Η Γ΄ Εθνική δεν είναι basket league ούτε καν Α2» τονίζει ο παράγοντας της ομάδας της Αιγιάλειας και προσθέτει:

«Είναι λυπηρό βέβαια για παίκτες που ζουν ή συμπληρώνουν το εισόδημά τους από το μπάσκετ και τον αθλητισμό γενικότερα να μην μπορούν να αγωνιστούν, αλλά οι μισοί κλάδοι επαγγελμάτων αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Αποτελεί πρόβλημα της κοινωνίας γενικότερα. Για μένα, τη μεγαλύτερη ζημιά την έχουν υποστεί οι μικροί αθλητές, τα παιδιά των ακαδημιών και των μικρότερων αγωνιστικών τμημάτων των συλλόγων. Φανταστείτε, ότι το ερχόμενο Φθινόπωρο που όλοι οι ελπίζουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, θα έχουν συμπληρώσει ενάμιση χρόνο μακριά από τα γήπεδα και τα γυμναστήρια. Είναι κλεισμένα στο σπίτι τόσο καιρό με ένα τάμπλετ, δεν πηγαίνουν ούτε καν σχολείο και αυτό έχει πολύ μεγάλη αρνητική επίδραση, όχι μόνο στη σωματική, αλλά κυρίως, στην ψυχική τους υγεία. Πολλά παιδιά θα τα χάσουμε από τον αθλητισμό, περισσότερο τα μεγαλύτερα ηλικίας 15, 16 και 17 χρονών. Χάνουμε τα παιδιά μας. Το μέλλον του αθλητισμού μας και αυτό είναι το χειρότερο από όλα».

Στα 15 πλέον τα ενεργά πρωταθλήματα

Μετά τις τελευταίες αποφάσεις τα πρωταθλήματα που ήδη διεξάγονται ή θα ξεκινήσουν άμεσα ανέρχονται σε 15 και αφορούν ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλει, πόλο και χάντμπολ.

Πιο συγκεκριμένα:

  • πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α’ εθνικής κατηγορίας ανδρών (SuperLeague),
  • πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης Α’ εθνικής ανδρών (BasketLeague),
  • πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Β’ εθνικής κατηγορίας ανδρών (SuperLeague 2),
  • πρωτάθλημα πετοσφαίρισης Α’ εθνικής ανδρών (Volley league),
  • πρωτάθλημα πετοσφαίρισης Α’ εθνικής γυναικών (Volley league γυναικών) (αγώνες από 22/03/2021)
  • πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης Α’ εθνικής γυναικών (αγώνες από 22/03/2021)
  • πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Α’ εθνικής ανδρών (αγώνες από 22/03/2021)
  • πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Α’ εθνικής γυναικών (αγώνες από 27/03/2021)
  • πρωτάθλημα χειροσφαίρισης Α’ εθνικής ανδρών (αγώνες από 22/03/2021)
  • πρωτάθλημα χειροσφαίρισης Α’ εθνικής γυναικών (αγώνες από 27/03/2021)
  • πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Football League (αγώνες από 28/03/2021)
  • πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Α’ εθνικής γυναικών (αγώνες από 04/04/2021)
  • πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης Α2 εθνικής ανδρών (αγώνες από 03/04/2021)
  • πρωτάθλημα ποδοσφαίρου σάλας Α’ εθνικής ανδρών (αγώνες από 28/03/2021)
  • πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Γ’ εθνικής ανδρών (αγώνες από 04/04/2021)

Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr