background img
banner
banner

Οι έφηβοι έδειξαν τα “δόντια” τους: Αναστάτωση από κακόγουστο αστείο

“ΦΑΡΣΑ” ΣΤΟ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕ… ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΕΙΣΒΟΛΗ… ΕΞΩΜΑΘΗΤΙΚΩΝ

Μια διαφορετική και “επικίνδυνη” ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, κυκλοφόρησε και προβλημάτισε πολλούς γονείς και εκπαιδευτικούς, αλλά για… λίγη ώρα μόνο. Οι υποτιθέμενοι “εξωσχολικοί” που εισήλθαν την ώρα του ιντερνετικού μαθήματος διδασκαλίας, δεν ήταν παρά… παιδιά που προσπαθούσαν να διασκεδάσουν.

Οι “εισβολείς” εντοπίστηκαν την ώρα του διαδικτυακού μαθήματος

Πιο συγκεκριμένα, ενώ συνεχίζονται τα διαδικτυακά μαθήματα με υπομονή και σύνεση και από μαθητές και από δασκάλους ή γονείς, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, παρατηρήθηκε “εξωμαθητική” επίσκεψη δύο αγνώστων “λογαριασμών” που προσπαθούσαν, όχι μόνο να εισβάλλουν στην τάξη και να συμμετάσχουν στην διαδικασία, αλλά και να μπορούν να βλέπουν τους μαθητές από τις ανοιχτές κάμερες και να ακούν τα όσα λέγονται. Οι “εισβολείς” εντοπίστηκαν λίγα λεπτά αργότερα… από την ίδια την δασκάλα του διαδικτυακού μαθήματος, η οποία κινήθηκε έγκαιρα και αποτελεσματικά προκειμένου να “αποκαλυφθούν” τα προφίλ των “εισβολέων”, καθώς και τα δύο διαφορετικά προφίλ που διαπιστώθηκαν ότι μπήκαν στην τάξη τη συγκεκριμένη στιγμή, έφεραν τα ονόματα μαθητή και το όνομα της διευθύντριας 3ου δημοτικού σχολείου, Σπυριδούλας Γαλάνη.

Τελικά, η ιντερνετική “παρεξήγηση” έληξε σχετικά άμεσα, αφού όπως έγινε γνωστό λίγο αργότερα, οι δύο υποψήφιοι “χάκερς” που εισέβαλαν στο μάθημα και συνδέθηκαν, ήταν… μαθητές! Και μάλιστα πολύ εξοικειωμένοι μαθητές με την τεχνολογία και το διαδίκτυο! Οι σχολικοί “χάκερς” λέγεται τελικά, ότι ήταν τα μεγάλα αδέλφια δύο εκ των μαθητών που ανήκαν όντως στην διαδικτυακή τάξη, οι οποίοι ήθελαν να κάνουν “πλάκα” στους καθηγητές και τους μαθητές για να γελάσουν απλά, ενώ προσπάθησαν να συνδεθούν “live” στην διάσημη και πολύ in εφαρμογή ¨tik-tok¨, προκειμένου να γίνει… χοντρή “πλάκα” και να τρομάξουν τους δασκάλους και τους μικρούς μαθητές.

Το όλο “σκηνικό” τελείωσε γρήγορα και… άδοξα για τους επίδοξους αλλά και “ευφάνταστους χάκερς” και το μάθημα συνεχίστηκε ομαλά στην υπόλοιπη διδακτική ώρα.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr