background img
banner
banner

Πέθανε ο συνθέτης των επιτυχιών Τάκης Μουσαφίρης

Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός λαϊκός συνθέτης και στιχουργός Τάκης Μουσαφίρης, ο συνθέτης των επιτυχιών, όπως τον ονόμαζαν.

«Πάει και ο Τάκης μας», έγραψε σε ανάρτησή του, ανακοινώνοντας τη θλιβερή είδηση, ο Πέτρος Βαγιόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τάκης Μουσαφίρης είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό αλλά είχε αναρρώσει. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την οικογένειά του «ο Τάκης Μουσαφίρης είχε αναρρώσει ήδη εδώ και μία εβδομάδα από τον κορωνοϊό, αλλά, δυστυχώς, νικήθηκε από την αρρώστια, που τον ταλαιπώρησε το τελευταίο εξάμηνο».

Γεννημένος στα Ιωάννινα, ο Τάκης Μουσαφίρης ασχολήθηκε με τη μουσική από μικρός, ενώ άρχισε να δουλεύει στην Αθήνα σε ταβερνάκια και μπουάτ της Πλάκας. Τη δεκαετία του ’80 θα αναδειχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους και ίσως ο πλέον πολυτραγουδισμένος λαϊκός συνθέτης και στιχουργός.

«Άκουγα να παίζει πιάνο μια γειτόνισσα και προσπαθούσα να μάθω τους τόνους. Μετά προσπαθούσα να κουρδίσω την κιθάρα, ακούγοντας τα κουδούνια των προβάτων», είχε πει για το ξεκίνημά του ο Τάκης Μουσαφίρης.

Ο συνθέτης που έφτιαχνε καριέρες
Δημιούργησε τεράστιες επιτυχίες, που ερμήνευσαν μεγάλοι τραγουδιστές, όπως ο Στράτος Διονυσίου, ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Ρίτα Σακελλαρίου, ο Μιχάλης Μενιδιάτης, η Πίτσα Παπαδοπούλου και ο Τόλης Βοσκόπουλος.

Μερικά από τα τραγούδια του: «Ο ταξιτζής», «Εγώ ο ξένος», «Ένα λεπτό περιπτερά», «Πες μου πού πουλάν καρδιές», «Κάνε κάτι να χάσω το τρένο», «Μυστικέ μου έρωτα».

Μάλιστα, η Πίτσα Παπαδοπούλου είχε δηλώσει παλαιότερα πως «αν δεν ήταν ο Μουσαφίρης, εγώ θα ήμουν απλά μια τραγουδίστρια που ίσως να μη με ήξερε κανείς σήμερα».

Το μεγάλο αφιέρωμα της εκπομπής «Στην υγειά μας, ρε παιδιά» στον Τάκη Μουσαφίρη, με τον ίδιο παρόντα:

Πηγή


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΛΛΑΔΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr